Een feestje voor de fietsers
FIETS4DAAGSE LIJDT ONDER CONCURRENTIE WANDELAARS, MAAR BLIJFT LACHEN

Een feestje voor de fietsers

De 36e editie is het inmiddels van de Bornse Avond Fiets4daagse, die dit jaar wordt beleefd door ruim 175 fietsers. Dat zijn er wel eens meer geweest. Vorig jaar stonden er ruim 250 aan de start, en toen was het slecht weer. Boosdoener is de mislukte communicatie tussen de organisatie van de wandelvierdaagse en die van de fietsers, met als gevolg dat beide evenementen op dezelfde dagen plaatsvinden.

 

Gezinnen met kinderen

Jaap Bohnenn, penningmeester van Bornse Schaats- en Skeelervereniging én organisator van de Fiets4daagse erkent het. “Ja, da’s inderdaad jammer. Het scheelt ons een groot aantal fietsers, gezinnen met kinderen zien we dit jaar niet. Maar dat hindert niet, we blijven lachen hoor!” Het is dan vijf minuten voor de start van de tweede avond, die klokslag half zeven zal beginnen. De groep ongeduldige fietsers die buiten bij de tent voor Het Dijkhuis al in de startblokken staat, zwelt zienderogen aan.

 

Dan is het zover. Een luid ”Jaaaa” roepende Bohnenn brengt de meute om exact 18.30 uur in beweging. Voorzien van stempelkaart en routeformulier springen ze op hun tweewieler en weg zijn ze. Op naar Albergen. Op de Stroom Eschlaan gaat het voor bijna de helft van de mensen al mis. Ze zien het paadje van Erve Jenneboer over het hoofd, met als gevolg dat ze bijna op de grote weg naar Zenderen verzeild raken. Maar ze blijven lachen. Ze zijn wel wat gewend en wat maakt het ook uit. Het is immers mooi weer en de avond is nog lang.

 

Koffie en een speculaasje

Amper een half uur verder bereiken de eersten het koffiepunt, vlakbij de Vleerboersweg langs het Almelo-Nordhornkanaal in Albergen. Daar wacht Bert de Groote hen op. Hij voorziet de deelnemers van de benodigde stempel en wijst ze de koffie en een speculaasje. Voor vrijwel iedereen heeft ‘ie wel een woordje klaar. Het merendeel van de deelnemers kent ‘ie dan ook, ze komen ieder jaar.

 

Wel nieuw is Julia Bake, een blond meiske van twee jaar dat samen met oma en Marian, de vriendin van oma, mee mag. Ze is de jongste en mag van Bert zelf haar kaart bestempelen. Logisch dat het dan ook niet bij één schraal stempeltje blijft. De rest van de familie doet vanavond de wandelvierdaagse. “Je moet het maar een beetje verdelen,” aldus oma die zelf al zo’n 25 jaar bij de Fiets4daagse van de partij is. Als het koekje en de koffie op zijn, gaat het weer verder.

 

Een beetje poezzz

Henk Brama, van een van de drie medeorganiserende fietsenwinkels, bestuurt vanavond de bezemwagen. Hij heeft een makkie zegt ‘ie. ”Over het algemeen zijn het allemaal goede fietsen, bijna 80 procent is elektrisch. Hooguit een beetje poezzz erin, en dan kan ‘ie wel weer”, aldus de ondernemer. Even later keert de rust terug langs het kanaal. De meesten zijn weer vertrokken voor de laatste 10 kilometers van de avond.

 

Woensdagavond staan ze er weer. Dan gaat het richting Bornerbroek. Bohnenn heeft goede hoop dat zich ook morgen nog nieuwe mensen melden. “Het wordt mooi weer en het is toch hartstikke leuk om zo’n avond eens mee te fietsen. Deelnemen kost maar vijf euro, je hebt een paar hele leuke uurtjes en je komt langs de mooiste plekjes”, aldus de gedreven penningmeester. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Fiets4daagse 2017


  reageren op deze pagina

  Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

  Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
  17-01-2021

  Joy Beune vijfde op EK in Thialf

  Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
  17-01-2021

  Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

  Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
  11-01-2021

  Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

  De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
  08-01-2021

  NEO bindt leden met een online bingo

  Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
  13-12-2020

  Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

  Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
  29-11-2020