Hoop op tweede leven golfclub
23-06-2017
‘METEEN SLUITEN VAN BAAN WELEVELD ZOU HEEL ERG ZONDE ZIJN GEWEEST’

Hoop op tweede leven golfclub

Potentiële kopers van de failliete Golfbaan Weleveld konden vrijdag gebruik maken van de tweede en laatste kijkdag van de accommodatie in Zenderen. Op 14 juli is vanaf 13.00 uur de openbare online veiling van het totale golfpark, waartoe behalve het terrein met negen holes een driving range, oefengreens, clubgebouw met ondergrond en het parkeerterrein ressorteren. Bij de Golfclub Weleveld heerst optimisme dat er een tweede leven komt voor de speelaccommodatie.

Voorzitter Ronald Vingerling en bestuurslid Tim van der Heijden geloven volop in de toekomst voor het golfpark. Samen met secretaris Han te Riele, penningsmeester Rudy Dries en lid Ab Laarman vormen ze het huidige bestuur. “Na het faillissement was het eerst de intentie de baan te sluiten”, kijkt Vingerling terug, “maar dat zou heel erg zonde zijn geweest. Dan zou het gras binnen twee weken tot boven de enkels hebben gestaan en niet meer als golfbaan te gebruiken zijn en de zaak binnen de kortste keren verloederen. De beste manier om dat te voorkomen is de baan te blijven bespelen.”

Draaien op vrijwilligers
Enkele investeerders en hypotheeknemers maken het mogelijk dat de greens weer door een professioneel bedrijf (het daarin gespecialiseerde De Ridder, red) worden onderhouden. “Daar is specifieke kennis voor nodig, maar werd voorheen door een soort plantsoenendienst gedaan. Verder zijn er gelukkig veel vrijwilligers, die er in feite samen voor zorgen dat we door konden gaan. Ze houden bijvoorbeeld de bunkers schoon en verwijderen onkruid en te hoge gewassen. Anderen bemannen het clubhuis, verwelkomen bezoekers en houden toezicht dat er geen ongewenste gasten komen. Er is al een keer een crosser op de baan aangehouden. Eigenlijk draaien we nu op die vrijwilligers, die ervoor zorgen dat we zelf kunnen blijven spelen en de waarde van de baan gehandhaafd blijft.”

Ledenaantal stijgt
Het wonderlijke is dat in tijd van nood het aantal leden juist toenam, van 117 naar bijna 150. Ronald Vingerling: “Er zijn leden weggelopen omdat de baan slecht werd onderhouden, die zich weer hebben aangemeld. En er zijn nieuwe leden bij gekomen die hier niet eerder hebben gespeeld. We verwachten dat het er alleen maar weer meer zullen worden als bekend is wie de nieuwe eigenaar wordt. Als je vaste bespelers hebt, weet je ook hoeveel je inkomsten er op vooruit gaan. Dat kan trouwens ook van gastspelers komen. Een voordeel is ook dat we tijdelijk maandlidmaatschappen aanbieden. Voor 63,25 euro heb je onbeperkt speelrecht.”

Een rondje over het terrein met Tim van der Heijden bevestigt al snel dat de baan er momenteel weer prima bij ligt. De greens tonen duidelijk tekenen van fors herstel, de bunkers tonen weer schoon zand. Van der Heijden: “Het is ook gewoon een mooie baan, die ook uitdagend is voor de geoefenden golfer. Dat zit ‘m vooral in het geaccidenteerde terrein, het relatief grote aantal waterpartijen, dat is aangelegd om de afwatering te optimaliserende en de vaak nauwe ruimte. Het is een prachtig ontwerp van Michiel van der Vaart, die ook architect was van de onder golfers erg populaire Golfbaan Zuid-Drenthe in Erica.”

“Er is belangstelling van een paar kandidaten om de baan over te nemen”, weet Ronald Vingerling na de tweede bezichtigingsdag van vrijdag. “Het zijn voor een deel mensen die al een golfbaan hebben en dus van de hoed en de rand weten en kunnen inschatten wat de waarde van deze baan is en wat deze voor hun bestaande leden kan betekenen. We mogen hopen dat er een serieuze gegadigde bij zit. Want het zou buitengewoon jammer zijn, als dit prachtige golfpark verloren zou gaan.”

Op het golfpark kan nog onderhands worden geboden tot 1 juli. (WP)

Voor meer informatie, zie de website van de verkopende makelaar.


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Set Up’65 te sterk voor Apollo 8

Net als tijdens het eerste onderlinge treffen trok de Twentse volleybalderby veel publiek. In...
21-01-2019

ZV verliest thuis van Oldenzaal

ZV begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Ruud Ottenhof was veelvuldig in balbezit en wist...
21-01-2019

Succes voor Dexter Oude Egberink

In de onderlinge competitie van de Bornse Dam Vereniging boekte Dexter Oude Egberink een mooi...
21-01-2019

Mirjam Pol: ‘Volgend jaar weer!’

Zaterdagmiddag keerde ze terug op Bornse bodem, na bijna drie weken lang alleen maar zand te...
21-01-2019

IJskwaliteit Zenderen ‘op koers’

De afgelopen nacht heeft het weer goed gevroren. Alle reden voor de groep...
21-01-2019

Avanti in blessuretijd alsnog langszij

In een direct duel om de belangrijke derde plek heeft NEO verzuimd Avanti een nederlaag te...
20-01-2019


file:html/cookies.inc.html}