Bod Golfpark Weleveld geaccepteerd
GEMEENTE DRAAIT OP VOOR KOSTENPOST VAN 385.000 EURO

Bod Golfpark Weleveld geaccepteerd

De gemeente Borne, de bank ABN Amro en de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) hebben het enige bod van 325.000 euro, dat vorige week werd uitgebracht tijdens de online veiling van het failliete Golfpark Weleveld geaccepteerd. Het betekent dat gemeente en SWS elk 385.000 euro moeten bijdragen van de vijf ton die ze beide borg stonden voor het in stand houden van de baan. In ruil daarvoor is de twee borgen volledige kwijting verleend en hebben ze dus geen verdere verplichtingen meer.

Zware bevalling
"Het was een zware bevalling”, zegt wethouder Michel Kotteman desgevraagd. “We hebben dit besluit genomen met gemengde gevoelens. We moeten nu 385.000 euro gemeenschapsgeld bijdragen aan een particulier initiatief en dat is zuur. Maar we hebben begrepen dat de nieuwe eigenaar al een golfbaan exploiteert en hopen en verwachten dat die samen met de vereniging alles zal doen om de huidige baan te behouden. Hij krijgt de accommodatie goedkoop in handen, maar een golfbaan exploiteren is ook geen sinecure. Als veel mensen uit Borne er gebruik van blijven en gaan maken, zal het wat gemakkelijker zijn om deze situatie te accepteren.”

Mes op de keel
In wezen voelden de partijen die borg stonden het mes op de keel. De faillissementsverkoop verlengen was namelijk ook geen serieuze optie, omdat het onderhoud aan de baan contractueel per 16 augustus afloopt en dat nieuwe forse kosten met zich zou meebrengen. “Dan loop je steeds grotere risico’s”, weet Kotteman. “Bovendien zijn we als gemeente geen golfbaanexploitant of vastgoedontwikkelaar en moeten we daar ook verre van blijven. Daarom hebben we aangestuurd op een gefixeerd bedrag en gelukkig is de bank daarin meegegaan.”

Voorzitter Ronald Vingerling van de vereniging Golfclub Weleveld over de verkoop van de golfbaan: “Prima dat er iemand op komt die van wanten weet en de golfwereld kent. We hopen dat we onze activiteiten onder de nieuwe leiding van de baan zo goed mogelijk kunnen voortzetten. Alle vrijwilligers die zich de afgelopen weken hebben ingezet om de baan zo goed mogelijk in z’n waarde te houden, verdienen in elk geval een enorme pluim voor hun inzet.”

De nieuwe eigenaar moet behalve het bij afslag geboden bedrag van 325.000 ook de 136.000 euro bijkomende kosten, waaronder die van de veiling, op tafel leggen om het golfpark te mogen overnemen. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024