‘OMG… hij kukelt om!’
JONGERENWERK BORNE LEERT ACHT JONGENS EN MEIDEN KANOVAREN OP DE BORNSEBEEK

‘OMG… hij kukelt om!’

Het is al ruim voor half twee woensdagmiddag als acht jongeren zich bij Buitensport Twente in de zwemvesten hijsen om het avontuur van hun leven aan te gaan: kanovaren op de Bornsebeek. De rode bus met daarachter een aanhanger die behangen is met groene kano’s staat al klaar. Ico Jongerden, eigenaar van de recreatieve onderneming, kent zijn pappenheimers en weet telkens weer met een kwinkslag de groep scherp te houden in de aanloop naar hun vuurdoop.

 

Eenmaal bij de aanlegsteiger beland volgen de laatste instructies. Hoe houd je je peddel vast, hoe stap je met een redelijke kans van slagen in het wiebelende vaartuig en -ook niet onbelangrijk- hoe voorkom je onder de boot te geraken als ‘ie toch dreigt om te slaan? Ruben, Jarno, Zoë, Kelvin, Carmen, Bryan, Tom en Jennifer lijken de waardevolle instructies voor kennisgeving aan te nemen. Zo zijn de dames drukker met de waterspinnen die ze al menen te ontdekken en is het gegiechel niet van de lucht.

 

Rechts naar het watervalletje?

Lex en Leander die namens het Jongerenwerk Borne de groep begeleiden, zien het allemaal glimlachend aan. “Dit is lachen”, roepen ze bijna in koor. Als Ico de groep vervolgens de keus laat om linksaf naar het Weleveld te gaan of rechtsaf en dan een watervalletje tegen te komen, duurt het bijna drie minuten voordat consensus is bereikt. Toch maar linksaf, het klinkt wat veiliger.

 

Dan worden de boten te water gelaten en stappen ze in. De mannen als eersten, de dames kiezen voor de laatste boot. Met één been balancerend in het groene gevaarte is het gegil niet van de lucht. “Oh My God, hij kukelt om”, klinkt het bijna panisch. Even later zitten ze toch en krijgen ze zowaar de slag te pakken.

 

Ruime sop

En zo kiest de groep al peddelend het ruime sop. Enkele zorgzame moeders volgen de sportievelingen langs de waterkant en posten vervolgens bij een bruggetje om de nodige support te bieden en enkele fraaie foto’s te kunnen schieten. Als de groep het bruggetje nadert blijkt alle controle opeens verdwenen en verdwijnt de ene na de andere boot met de neus in het riet. Maar ook dat ontij weten ze toch weer te keren en zo voltrekt zich een fraaie zomermiddag langs een idyllisch stukje Borne. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kanovaren met Jongerenwerk Borne


     

     

    Inschrijving Run Bike Run gestart

    Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
    23-04-2024

    Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

    Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
    22-04-2024

    NEO wint ruim van Grol: 5-0

    Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
    22-04-2024

    Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

    Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
    22-04-2024

    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024