Zo’n 35 jaar geleden heeft de toenmalig CDA wethouder mevrouw Pieterse-de Geus het tracé van de randweg al een keer getorpedeerd.
Nu dreigt het CDA, bij monde van Bert Oude Lansink, wederom het door de gemeenteraad unaniem gekozen voorkeurs tracé te torpederen. Het juiste woord hiervoor is door CDA prominent Jack de Vries zelf uitgevonden;
“Draaikonterij”.
Zou het iets te maken kunnen hebben met de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018??
Gelukkig zijn er nog partijen die de rug recht houden!

Ron Hartman

Paul: je bedoelt nu de extra (niet begrote) weg die als 3e trap door het Weleveld moet gaan om te voorkomen dat de -verkeer aanzuigende- snelweg GVW, Zenderen gaat verstikken?

Paul Cohn

15 j geleden is de -ook nu weer geopperde- rondweg (Bandweg) ten Noord-Oosten van Borne 'van de kaart geveegd' door zorgvuldig gecoordineerde en juridisch onderbouwde bezwaarschriften van honderden eensgezinde inwoners www.rtvoost.nl/archief/22521/posteractie-tegen-rondweg-borne
Het huidige alternatief -Zuidelijke Randweg / Aamaatweg en Gemeentelijke Verbindingsweg lijkt op een slinks tweetraps "Divide et Impera": verdeel en heers, Philippus II van Macedonië (382 v.Chr.-336 v.Chr.)

Ron Hartman

Er moeten idd knopen worden doorgehakt. De weg langs de Molenkamp is een opluchting voor de bewoners van de Prins Bernhardlaan en een aanzet voor de zachte knip, mits de Molenkamp wordt aangesloten op die weg. Die GVW heeft maar tijdelijk de functie om verkeer langs Borne te leiden, nl tot de rondweg West om Zenderen klaar is die weer aansluit op de Bornerbroekseweg (variant 5B of 5A) Die ontsluiting van de Molenkamp kan nog steeds, als er maar geen tunnel in die (simpeler) weg langs de Molenkamp komt. Dat is niet meer nodig na de brede Aamaatweg die veel vroeger klaar is dan gedacht en waar al een tunnel is voor politie en brandweer. Aanpassen op het laatste moment wat B&W wil kan, maar dan wel de juiste aanpassingen en incl. het voortschrijdend inzicht tgv de Aamaatweg (daardoor de GVW tunnel overbodig is), een verstopt Zenderen, dreigende vernieling van het Weleveld en de Bornse burger die wel moet betalen, maar zelf nog heel, heel lang zonder tunnel moet.
Vraag aan de rugrechthoudendedoorhakkers: Hoe wordt de Molenkamp ontsloten, de bewoners van de Prins Bernhardlaan bevrijd van sluip- en vrachtverkeer en wanneer krijgt de Bornse burger een tunnel die bruikbaar is?

Peter

Joop,
Helemaal mee eens.
Het wordt nu eens tijd dat er knopen worden doorgehakt . Allen jammer dat de Molenkamp geen directe aansluiting krijgt op de randweg.
18 aug 2017 om 14:38 | Joop | Reageer op dit bericht | Aantal reacties (4)

Reageren

Stel hier je vraag, doe een oproep of plaats een suggestie als reactie