Waar alles op verder borduurt, ook door railinfra, is 1A4tje en wordt uitgedrukt in stapstenen. Is dat A4tje nou wat mensen maximaal kunnen behappen? We breien door, van 1 recht, 1 averecht, maar wat wordt het uiteindelijk? Trui of vest? Waar blijft het voortschrijdend inzicht, bv van de effecten van de Aamaatweg? Is de subsidietoezegging die perse gebruikt moet worden leidend Waar blijft het verstand? 1A4tje, is dat wat ons leidt? Is dat wat aristocratie oplevert? Negeer de burger niet langer, maar informeer en prikkel om feedback te krijgen!

Paul Cohn

Tja, Ron:
...informeer... dat is nou precies wat onze overheden níét willen, niet kúnnen, ja vaak zelfs tégenwerken: ik heb dat 8 jaar lang als deelnemer aan het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit "aan den lijve ondervonden": tegenwerking op plaatselijk, provinciaal en landelijk niveau. Daarom was ook ik gisteren bij het Kort Geding van Milieudefensie tegen de Nederlandse Staat om "gezonde lucht" áf te dwingen: de overheid overtreedt immers al vele jaren Europese én Nederlandse wetten op het gebied van schone lucht: Staatsblad 158 van 31 maart 2009 https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2009-158.html

Volgens Milieudefensie doet de overheid al jaren niets om de lucht schoner te maken, hoewel steeds duidelijker wordt hoe schadelijk vooral fijnstof is voor de gezondheid.
Grootste bronnen waaraan NIETS gedaan wordt zijn:
# energiesector
# verkeer
# intensieve veeteelt

Milieudefensie voelt zich gesteund door de Europese Commissie, die de luchtkwaliteit in Nederland zorgwekkend vindt.
De landsadvocaat erkende dat niet aan alle internationale normen wordt voldaan (EU-Richtlijn en Nederlandse Wet Milieubeheer, Paul Cohn), maar het gaat wel veel beter dan Milieudefensie zegt. Van onwil is volgens hem geen sprake, er wordt continu gewerkt aan het oplossen van knelpunten, maar wegen en bedrijven kunnen nu eenmaal niet in een dag gesloten worden.

Lees verder: https://nos.nl/artikel/2189364-rechter-snel-vonnis-of-staat-meer-moet-doen-tegen-luchtvervuiling.html
Ja Ron:
ook in Borne zijn -op meerdere plaatsen- langdurige en hoge overschrijding van toegestane concentraties gemeten, maar door volstrekt illegale middeling over vele weken 'onder het tapijt van Rheineplein 1 weggemoffeld'.
24 aug 2017 om 0:29 | Ron Hartman | Reageer op dit bericht | Aantal reacties (1)