de kortgedingrechter in Den Haag laat er geen twijfel over bestaan:

De Nederlandse regering moet onmiddellijk maatregelen treffen om luchtvervuiling aan te pakken op plekken waar die de Europese norm overschrijdt.
Dat heeft de de kortgedingrechter donderdagochtend bepaald in een zaak die was aangespannen door Milieudefensie. Er moet zo snel mogelijk een luchtkwaliteitsplan komen dat ervoor zorgt dat de overschrijdingen van de norm verdwijnen. Ook mag de regering geen nieuwe maatregelen nemen die kunnen leiden tot het overtreden van de normen.

Het gehele vonnis is te lezen op:
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2017:10171

Het met één vinger in de neus beweren dat luchtkwaliteit en geluidsoverlast op het beoogde tracé van de GVW in Borne voldoet aan de EU-Richtlijn en de Wet Milieubeheer is niet (meer) toegestaan!

Ron Hartman

Inclusief verbod op de toenemende belasting in Zenderen!
Fraai resultaat Paul, ondanks dat veel mensen de neus optrekken voor ''het'' milieu. Gewoon simpel en lage snelheidswegje maken van die GVW die het verkeer op de Oonksweg (tijdelijk) ontlast. Na de aanleg van de 5A en later de 5B, neemt de functie zo af, dat de GVW verder kan worden afgewaardeerd. GVW? Ja, mits goede ontsluiting Molenkamp vanaf de GVW en directe ontwikkeling van de 5A/B en een tunnel IN het dorp, omdat buiten de spitsuren, de goederentreinen fors toenemen en de spoorbomen veel te vaak en te lang sluiten!
07 sep 2017 om 12:39 | Paul Cohn | Reageer op dit bericht | Aantal reacties (1)