Ook dameskoers bij Ronde van Borne
24 AUGUSTUS WIELRENNERS IN ALLE LEEFTIJDEN DOOR HET CENTRUM

Ook dameskoers bij Ronde van Borne

Op donderdag 24 augustus razen de wielrenners weer dwars door het dorp in de Ronde van Borne, met als hoogtepunt de wedstrijd voor de elite/beloften/amateurs die meetelt voor het VIRO CCT klassement. Aan de start om 19.15 uur onder andere de plaatselijke rijders Lars Bekhuis, Mathijs Boerrigter, Tom Kaal en Daan Steffens.

 

Eerste keer dameskoers

Dit jaar organiseert de Ronde van Borne voor het eerst ook een dameskoers. Het dameswielrennen kent een enorme groei in Nederland. Mede dankzij de successen van Marianne Vos, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten kent de sport een enorme bloei. Veel dames uit de omgeving hebben de wielersport ontdekt en kunnen nu ook in Borne hun kwaliteiten aan het publiek tonen. De dameseditie van de Ronde van Borne geeft de aanstormende talenten een kans zich te meten in een eigen koers. Ook de dames editie telt mee voor de VIRO cup en start om 17.45 uur.

 

Drie Biggetjes Loopfietsenrace

Voor de allerkleinsten is er de ‘De Drie Biggetjes Loopfietsenrace’, waarbij de kinderen in de leeftijd van 3 en 4 jaar op een recht stuk weg in de Grotestraat, tussen Plentyparts en Lidl, een onderlinge wedstrijd houden. Opgave kan via info@rondevanborne.nl onder opgave van naam van de deelnemer en geboortedatum. Helmpjes zijn verplicht, indien u zelf geen helm heeft of kunt lenen, graag bij opgave aangeven. Er zijn beperkt helmen beschikbaar. Uitsluitend loopfietsen zijn toegestaan, dus geen driewielers en/of andere kleine fietsjes. Deelnemertjes dienen zich om 16.00 uur bij de inschrijftent aan de Grotestraat te melden.

 

Dikke Bandenrace

Om 16:45 uur wordt het startsein gegeven voor de Bornse editie van de Decathlon Dikke Bandenrace. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar zonder een KNWU licentie kunnen laten zien hoe hard ze op hun fiets kunnen fietsen. De fiets moet een minimale banddikte hebben van 28 mm en in goede technische staat verkeren. Racefietsen en raceframes zijn niet toegestaan, versnellingen wel. Ook dit jaar gaat de route dwars door het centrum van Borne. Kinderen kunnen zich nog opgeven via www.dikkebandenrace.nl. Vermeld bij de opgave ook het geboortejaar zodat je in de juiste categorie ingedeeld wordt. Ben je winnaar van de Dikke Banden Race, dan wordt je uitgenodigd voor het Nederlandse Kampioenschap. Maar er zijn meer prijzen te winnen, de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes van elke categorie krijgen een beker. Voor alle andere deelnemers is er een medaille.

 

Programma Ronde van Borne 2017

16.15 uur: De Drie Biggetjes Loopfietsenrace

1 Race voor kinderen van 3 en 4 jaar met een loopfiets.
16.00 uur aanwezig

16.45 uur: Dikke Banden Race
Race 1: Jongens en meisjes geboren in 2009 en 2010

Race 2: Jongens en meisjes geboren in 2007 en 2008

Race 3: Jongens en meisjes geboren in 2005 en 2006

17.45 uur: Elite/Belofte Dames
Eerste keer dames ronde tijdens De Ronde van Borne.

19.15 uur: De heren amateurs/elite

 

Parcoursinformatie
De Ronde van Borne heeft een attractief parcours dwars door het centrum en langs alle terrassen. Deze loopt vanaf de Grotestraat (start en finish), over het Dorsetplein, naar de Grotestraat, Stationsstraat, Hofstraat, De Bleek, Aanslagsweg en weer naar de Grotestraat. Ongeveer 70 keer een ronde van 1007 meter, maximaal 80 renners aan de start.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024