Melbuul’n Rally nieuwe stijl slaat aan
ZEGE OPNIEUW VOOR DUO MARCO LUIJTEN EN GIJS MORSSINKHOF

Melbuul’n Rally nieuwe stijl slaat aan

Internationaal gelouterd rallyrijder Dennis Kuipers moest zondag als hoofdsponsor van de Succes Signs Melbuul’n Rally met zijn vrouw Marion Schulten zijn meerdere erkennen in Marco Luijten en Gijs Morssinkhof. Dat duo prolongeerde tijdens de zevende editie van de rally in de kleinste auto van het dertig deelnemers tellende veld met hun Mini de zege van vorig jaar door onder meer alle gevraagde 32 letters in de opgaven tijdens de dik 150 kilometer lange tocht foutloos op te sporen.
 

Fred van Showtime Evenementen uit Delden, dat de route heeft uitgezet, geeft vooraf aan dat er pittige onderdelen in de rally zitten. Met bolletje-pijltje, punten-pijltje, opgeworpen barricades en grensbenadering. De stempelposten en etappecontroleurs ronden de instructie af. Het beeld is helder: “Dit is meer dan een toertochtje.”
 

Dennis Kuipers incasseert zijn nederlaag in zijn ‘eigen’ rally met een forse glimlach. “Er zijn verschillende componenten die de uitslag bepalen. Dit is veel meer een kwestie van navigeren en het snelst van punt naar punt gaan. In mijn sport gaat het erom de klassementsproeven zo snel mogelijk af te werken.”

“Het was heel geslaagd”, vond Dennis Kuipers. “Er zat voldoende in, het was echt niet gemakkelijk. Toch was de rally laagdrempelig en gemoedelijk, volgens mij de kenmerken van deze rally. Ik vind dat dit evenement veel potentie heeft naar de toekomst toe. Deze manier is leuk, zelfs als je dingen niet snapt, kom je er wel uit. Het was vandaag gewoon heel plezierig om samen met mijn vrouw mee te doen.”

Ook andere deelnemers waren vol lof over de nieuwe opzet van de rally. “Het was goed georganiseerd en er waren geen lange wachttijden, dat was heel prettig”, vond Edger Nijhuis. Samen met Richard Pouwel en John Mentink mocht hij met een Rolls Royce de prijs incasseren voor de meest originele presentatie. Het drietal was uitgedost als Mexicaans trio en had zelfs een forse muziekinstallatie aan boord. “Volgend jaar gaan we winnen”, beloofde een olijke Nijhuis.

“Het was echt heel leuk”, bevestigde klootschieter Silke Tulk. Samen met partner Jos-Bert Aalbers ging ze in haar Mini Cooper cabrio net als diverse anderen voor het eerst van start in de rally. “Het was heel gaaf. Je komt op plekken waar je nooit bent geweest. De lunch was zelfs op een unieke locatie, vond ik. En het was ook nog eens gewoon heel gezellig.”
“Dit was de leukste editie en de mooiste route tot nu toe”, vonden Erwin Gevers en Kristel Movig, die als rallyduo nog geen jaar oversloegen.

De derde prijs was zondag voor Fons Nijland en Roy Morsink met hun Porsche 911 Targa. De pechvolle Mike van Houten en Koen Wiegink kregen met hun Volvo 850 de aanmoedigingsprijs. De rally voerde de deelnemers vanuit Borne via Mariaparochie, De Pollen, Sibculo, Ommen, Dalfsen, Lemelerveld, Luttenberg, Hellendoorn, Hoge Hexel en Almelo terug naar Borne. In Ommen genoten ze van een koffiestop en bij de Hof van Buisman werd de lunch verorberd. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Succes Signs Melbuul’n Rally 2017


  Dames NEO 1 nog niet tevreden

  De dames van NEO 1 maken een formidabel seizoen door. Ruim een maand geleden stelden ze tegen...
  20-05-2019

  Borne heeft kampioenschap voor het grijpen

  Onder zomerse omstandigheden werd de kampioenskraker in en tegen naaste concurrent Delden...
  20-05-2019

  Weekend vol winst voor Yuen Wong

  Tijdens de onderlinge competitie van de Bornse Damvereniging speelde Hans van der Zon in een...
  20-05-2019

  BZSV buigt diep voor AJC’96

  Zaterdagmiddag stond de belangrijke wedstrijd tussen BZSV en AJC’96 op het programma. AJC...
  20-05-2019

  NEO wint met 4-2 van Eilermark

  Onder toeziend oog van de mannen van NEO 5, die 's ochtends de titel hadden binnengehaald,...
  19-05-2019

  ZV door naar nacompetitie

  Zenderen Vooruit begon goed aan de wedstrijd en creëerde zich al snel mogelijkheden en...
  19-05-2019