Borne Curling Open prooi voor BB-O-O
GESLAAGD EVENEMENT LIONS CLUB KRIJGT VOLGEND JAAR ZEKER EEN VERVOLG

Borne Curling Open prooi voor BB-O-O

De eerste editie van Borne Curling Open is vrijdagavond een prooi geworden voor het team van BB-O-O, samengesteld uit bestuursleden van de Bundeling Bornse Ondernemers (foto boven). In de spannende finale op de ijsbaan op het Dorsetplein werd de uit waterpolospelers van WS Twente samengestelde ploeg van de Gladde Jongens (rechts) verslagen. Op de derde plaats eindigde de eerste vrouwenformatie, de Colder Curls (onder).

Liefst 28 teams, verdeeld over zeven poules, namen in de meest ludieke uitdossingen deel aan het eerste Borne Curling Open, waarvan de baten ten goede komen aan een in 2018 te bepalen goed doel. Ook de nummers één tot en met drie werden beloond met een bedrag dat ze mogen besteden aan een goed doel naar keuze. BB-O-O had daarvoor het oog laten vallen op de Stichting De Hooiberg, dat 500 euro tegemoet mag zijn. De Gladde Jongens doneren 250 euro aan het Helen Dowling Instituut en de Colder Girls eenzelfde bedrag aan Scouting Borne.

Het begin was voor de meeste deelnemers nog aarzelend. De onbekendheid met curling speelde hen aanvankelijk nog behoorlijk parten. Ze moesten wel even wennen om het ideale hoopje sneeuw bijeen te vegen om de juiste snelheid aan de schijf mee te geven of de goede koers te bepalen als die van een tegenstander uit de winnende positie moest worden gemikt. Naarmate de strijd vorderde ging ze dat echter steeds beter af en nam het niveau echter zienderogen toe, net als de stemming overigens. Want ondanks de felle jacht op de hoofdprijzen was er toch vooral sprake van een jolige en opperbeste sfeer.

Wat vooraf ook al wel een beetje kon worden, getuige de kleding waarin de ploegen gehuld waren en de ludieke namen als Ice Queens, What a Girl Wants, Curling me Softly, Hans en zijn Grietjes, IJskonijnen, Girlpower, Slide & Glide en Kleren(g)lijers die ze zichzelf hadden gegeven.

De organiserende Lions Club Borne kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement, dat volgend jaar zeker een herhaling krijgt en vrijdag kundig aan elkaar werd gepraat door de speakers Erwin Gevers en Rob Munsterhuis. (WP)



 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Team BB-O-O — 23 dec 2017
We willen (opnieuw) langs deze weg zowel namens onszelf als ook namens alle overige teams de Lions Club Borne-organisatie, sponsors en vrijwillers bedanken voor deze erg leuke en geslaagde avond. Zijn we ‘zomaar’ de 1e winnaar van de 1e Borne Curling Open...

Borne Curling Open 2017


    Inschrijving Run Bike Run gestart

    Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
    23-04-2024

    Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

    Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
    22-04-2024

    NEO wint ruim van Grol: 5-0

    Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
    22-04-2024

    Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

    Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
    22-04-2024

    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024