Zenderen Vooruit wint met 3-2 van Vasse
25-03-2018
ENERVERENDE TWEEDE HELFT BRENGT ZV KOSTBARE PUNTEN

Zenderen Vooruit wint met 3-2 van Vasse

Uit had ZV met 4-1 verloren van Vasse en toen was het vooral de eerste helft die bepalend was voor het uiteindelijke eindresultaat. Het leek wel alsof de withemden helemaal niets geleerd hadden van die wedstrijd in Vasse, want er werd Vasse veertig minuten lang amper iets in de weg gelegd. De bezoekers combineerden er lustig op los, speelden ver naar voren en stapelden kans op kans. ZV kwam overal op het veld te laat en het was dan voor de toeschouwers ook geen verrassing dat Vasse in de 21e minuut op voorsprong kwam na een vrije trap van Vasse-speler Stefan Weersink. Deze vrije trap werd de 16 meter ingebracht en werd door alles en iedereen gemist en verdween bij de tweede paal in het Zenderense doel.

 

ZV had geen antwoord op het goede spel van Vasse en een corner van wederom Stefan Weersink in de 27e minuut werd ongelukkig door keeper Myron Eleveld in eigen doel gewerkt. Gelukkig was dit het allerlaatste ongelukkige moment van de goalie, want de rest van de wedstrijd keepte Myron zelfverzekerd een geweldige pot. Vasse moet zich veertig minuten heerlijk gevoeld hebben op het kunstgras in Zenderen. Het enige dat de bezoekers zichzelf konden verwijten is dat ze de trekker niet definitief overhaalden, gezien de vele goede kansen die niet verzilverd werden.

 

Rigoureus ingrijpen

Het onzekere spel van de thuisploeg bracht coach Ruud Ottenhof ertoe om rigoureus in te grijpen. Hij wisselde vijf minuten voor rust en bracht Ramon van Os en A-junior Kees ten Broeke in het veld.

Het is altijd lastig te beoordelen of er hier sprake is van een sublieme ingreep van de coach, maar of het nou wel of niet aan de wissels lag, ZV kreeg per direct greep op Vasse en dit resulteerde in de 43e minuut in de 1-2 aansluitingstreffer van Ramon van Os die een goede voorzet vanaf de rechterflank achter de goalie van Vasse werkte.

 

Na de rust ging ZV door waar het de laatste minuten voor rust aan begonnen was. Er werd met overtuiging en vooral veel strijd gespeeld en daar waar Vasse de eerste helft vooruit speelde, werd het nu naar achteren geduwd. ZV geloofde erin en ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel in de 60e minuut uit een mooie voorzet vanaf de linkerflank. Kees ten Broeke zette zijn hoofd bij de tweede paal tegen de bal en kopte onberispelijk de 2-2 binnen.

 

In de 70e minuut verscheen A-junior Justin Sonder in het veld. Mooi om te zien hoe de jongelingen Justin en Kees het niveau oppikken van de vierde klasse. Een heerlijke spelhervatting van Myron Eleveld werd koppend verlengd door spits Kees ten Broeke en deze verlenging werd op waarde geschat door Ramon van Os die 1-op-1 met de keeper geen fout maakte en de bal een kwartier voor tijd onder de goalie in het Vassense doel schoof en de stand naar 3-2 tilde.

 

Vasse ging op zoek naar de gelijkmaker zonder echt gevaarlijk te worden en het was ZV dat dacht op 4-2 te komen nadat Ramon de bal binnen de zestien uit de draai in de kruising schoot. De scheidsrechter had echter een overtreding gezien van Bart Beld en floot een vrije trap voor Vasse.

In de laatste tien minuten golfde het spel op en neer maar bleef de achterste linie van ZV rustig waardoor de drie punten in de tas van ZV verdwenen. Een uiterst belangrijke overwinning in de strijd onderin tegen een goede tegenstander.

 

Door de overwinning schuif ZV over RSC heen naar plek 11 met nu 14 punten uit 15 duels. Rechtstreekse handhaving is nog steeds goed haalbaar, gezien het gegeven dat de ploeg op plek 7 maar drie punten meer heeft.Volgend weekend, op paaszaterdag 30 maart, speelt ZV uit bij de buren van BVV Borne. Aftrap 18.00 uur op sportpark Het Wooldrik.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021