Eredivisie lonkt voor dames Apollo 8
26-03-2018
WINST IN GRONINGSE HEKSENKETEL: 0-3

Eredivisie lonkt voor dames Apollo 8

In de hal die onder volleyballers bekend staat als ‘De Groene Hel’ zijn de dames van Ecare Apollo 8 koel gebleven zaterdagavond. Gesteund door een bus vol fans uit Borne en in een sfeervolle ambiance versloeg de volleybalploeg Veracles in drie sets: 21-25, 24-26 en 20-25. Door deze overwinning blijft de ploeg koploper in de Topdivisie en komt de Eredivisie steeds dichterbij.

 

Beide teams zochten tijdens de eerste punten van de wedstrijd naar de juiste modus. Het was Veracles die als eerste de 10 punten op het scorebord had staan. De tweede helft van de eerste set was echter voor Apollo 8. Een achterstand van 16-13 werd door een aantal goede serve-series omgezet naar een voorsprong van 18-21. Aan het einde van de set was het team van de broers Oosting net iets sterker dan de Groningers en dat resulteerde in een setwinst van 21-25.

 

Vechten voor elk punt

De tweede set leek in veel opzichten op de eerste, waarin Veracles beter uit de startblokken kwam. Toch knokten de dames uit Borne zich terug. Blokkerend organiseerde Apollo 8 zich beduidend beter dan in de eerste set, waardoor Veracles moeilijk tot scoren kwam. Via 21-19 werd het in de slotfase van de set 24-24. Terwijl het publiek van beide ploegen er nog eens achter ging staan werd in het veld gevochten voor elk punt. Het was Rinske Hofste die met twee aces voor de beslissing zorgde: 24-26.

 

In de derde set ging het wederom gelijk op. Passend had Apollo 8 de zaken keurig op orde waar Veracles steken liet vallen. Apollo 8 was in staat om de druk op te voeren en wist in de eindfase een voorsprong te pakken die niet meer werd weggegeven. Met een 20-25 setwinst en 0-3 overwinning nam Apollo 8 de punten mee naar Borne.

 

‘Volleybalfeest’

Spelverdeelster Marlon Stevelink: ‘Het was geweldig om te zien dat er zoveel supporters waren. In aanloop naar deze wedstrijd trommelden beide verenigingen de supporters op om er een volleybalfeest van te maken. En dat was het van begin tot eind. We waren er daarom dan ook op gebrand om drie punten mee te nemen en dat is gelukt. Namens het hele team willen we de fans bedanken voor de sfeer en steun!’

 

Ecare Apollo 8 heeft met nog drie speelronden te gaan een voorsprong van 8 punten op de nummer twee Donitas. Op maandag 2 april speelt de formatie van Thijs en Bart Oosting om 14.30 uur in sporthal De Veste tegen de nummer vier Alterno uit Apeldoorn. Bij een overwinning is het team kampioen en zal hierdoor promoveren naar de Eredivisie. Een historisch moment, niet alleen voor de volleybalvereniging, maar ook voor Borne.

 

foto’s: © Roy van den Berg

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024