Zoektocht naar ‘het samen doen’
22-04-2018
3KEARLS GAAN IN SEPTEMBER WEER OP HERHALING

Zoektocht naar ‘het samen doen’

Het was een tijdje rustig rond de 3Kearls. Frank Waanders, Richard IJzereef en Jan Willem Klein Winkel hadden andere beslommeringen. Én het reguliere werk natuurlijk “want de schoorsteen moet uiteraard ook roken”, zegt Richard. Achter de schermen echter verloren de mannen elkaar geenszins uit het oog. Sterker, tijdens hun regelmatige barbecue overleg - “het moet immers wel gezellig blijven”, glundert Frank - blijven ze zoeken naar kansen en mogelijkheden om hun missie ‘zorgen voor verbindingen in ons dorp’ kracht bij te zetten.

 

Het eerstvolgende zichtbare moment is de Koningsavond op donderdag 26 april. Dan verzorgen ze het horecadeel tijdens het concert van Headline op het Dorsetplein. IJzereef: “Het belooft een geweldig mooi evenement te worden, de allereerste Koningsavond in het dorp, die voorafgaat aan Koningsdag.” Daarnaast zijn de drie vooral volop bezig met de voorbereidingen van het tweede ‘Op herhaling’, het zogenaamde dienstplichtweekend ‘met een missie’ voor mannen die de veertig inmiddels (ruim) zijn gepasseerd.

 

Stukje nostalgie

De eerste editie is alweer drie jaar geleden, in het jaar dat 70 jaar bevrijding werd gevierd. “We dóen dit keer weliswaar hetzelfde, maar dan compleet anders”, roept Waanders op zijn gebruikelijke cryptische toon. “Natuurlijk, de typische rituelen van de dienstplicht houden we erin, dat is voor velen toch een stukje nostalgie waar ze nog steeds met heel veel plezier op terugkijken. Maar er zullen duidelijke accentverschuivingen zijn. Dit keer gaat het veel meer om de man zelf. Hoe zit hij in elkaar, wat beweegt hem en waar en hoe kan ‘ie bij anderen aansluiting vinden.”

 

Op de vraag of dit betekent dat het dan vooral een psychologisch getinte bivak zal worden, antwoordt Waanders: “Nee, absoluut niet, zo zitten we zelf ook niet in elkaar. Wat we wél willen is dat er in september niet vijftig individuen op het appel verschijnen, maar mensen met ieder hun eigen verhaal, die open staan voor anderen. Die kunnen luisteren en meepraten, oog en oor hebben voor de ander, hun sociale antenne laten werken en op die wijze nieuwe vriendschappen aanknopen.”

 

Bijzondere theatervoorstelling

Waanders vergelijkt de 24 uur, die vrijdagmiddag 14 september rond de klok van zes zal ingaan, met een bijzondere theatervoorstelling waarin de deelnemers zelf de acteurs zullen zijn en hun eigen script zullen schrijven. “Zij zijn het die bepalen hoe het verloopt. Wij leveren slechts de ingrediënten aan. Daarin zijn natuurlijk veel momenten opgenomen waarin er ontiegelijk gelachen kan worden, maar ook momenten waarin het er hartstikke serieus aan toegaat. Waarin normen en waarden centraal zullen staan, noaberschap een invulling krijgt en de deelnemers als vanzelf uit hun comfortzone zullen komen.”

 

Een herhalingsweekend dus dat iets dichter bij hun hierboven genoemde missie ligt dan de eerste editie. Inmiddels hebben de mannen de eerste tien aanmeldingen al ontvangen en hebben ze er alle vertrouwen in dat de komende tijd het aantal weer zal uitgroeien tot het maximale van vijftig. Inschrijven is mogelijk via hun website. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020

Borhave start overtuigend tegen DSVD

Na bijna zeven maanden is de handbaleredivisie afgelopen zondag weer van start gegaan. Borhave...
14-09-2020

NEO wint van Dedemsvaart en bekert door

In een uiterst sportief bekerduel tegen SV Dedemsvaart bleef Jochem Stam nog licht aangeslagen...
13-09-2020

Nieuwe impuls voor Racket & Fit Center

“In potentie is dit een fantastisch sportcentrum. Het ligt centraal in Twente, heeft vijf...
11-09-2020

Rabo ClubSupport is gestart!

ADVERTORIAL • Met Rabo ClubSupport beslissen Rabobank-leden welke verenigingen en...
06-09-2020