Uit volle borst zingen in de kelder
18-05-2018
BADKAMERKOOR BORNE TRAPT AF MET 27 PLEZIER MAKENDE VROUWEN ÉN MANNEN

Uit volle borst zingen in de kelder

Borne heeft niets te klagen als het om het aantal koren gaat dat de gemeente rijk is. En toch lijkt Imelda Vrijenhoek vrijdagavond een gat in de markt te hebben ontdekt. De Bornse is namelijk de initiator, begeleider en coördinator van het fonkelnieuwe Badkamerkoor. Een koor dat geen uitvoeringen geeft, geen zanglessen kent en zo op het oog zelfs een beetje ongedisciplineerd muziek voortbrengt.

 

Nieuwe energie

“En da’s nu precies de bedoeling”, aldus Imelda. “Ik wil een heerlijk avondje uit creëren voor de deelnemers, zonder strikte voorwaarden vooraf. Gewoon lekker en uit volle borst zingen en na enkele uurtjes weer met nieuwe energie naar huis.” De 27 deelnemende pioniers, waaronder drie mannen, verzamelden zich vrijdagavond in de kelderzaal van het Kulturhus. Ze betaalden vijf euro en wilden weleens aan den lijve ondervinden of het nu écht zo leuk zou zijn.

 

Na enkele ademhalings- en bewegingsoefeningen ging het los. ”We beginnen op bladzijde 7 met het nummer Oh when the saints”, roept Imelda, waarna de geluidsband wordt gestart. Eerst is eenieder nog een beetje schuchter, maar amper enkele nummers verder bewegen alle dames én heren mee op de maten van de muziek en klinkt er af en toe een hoop gelach. Het plezier tijdens de opeenvolgende meezingers spat eraf.

 

In de pauze vertelt Imelda dat het ‘lekker’ loopt. “We zijn hier om te zingen”, zegt ze. “Niet meer en niet minder. Dit wordt geen echt koor, deze mensen zingen gewoon omdat ze het leuk vinden. Natuurlijk hoop ik dat ze volgende maand terugkomen, maar dat is geen verplichting. En het zou zomaar kunnen zijn dat er een volgend keer vijftig of misschien wel meer mensen willen meedoen. Prima, dat kan allemaal.”

 

‘Een blijvertje’

Bert Kingma en Ids Bakker (foto hierboven), beiden uit Borne, verklaren -spreekwoordelijk- in koor: “Van zingen word je blij, er ligt hier geen druk op, het is heerlijk ontspannen en ja, wat ons betreft een blijvertje!” Anja Haverkate uit Hengelo laat een soortgelijk geluid horen. “Ik ben hier met drie Bornse vriendinnen, waarvan ik de meest serieuze ben. Maar op een avond als deze kom je echt helemaal los. Ik zing ook in een popkoor, maar dit is toch weer wat anders. Je zingt herkenbare liedjes, waaraan iedereen kan meedoen. Heerlijk, ja wat mij betreft volgende maand weer.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024