Smakelijke benefiet voor nieuwe blokhut
15-07-2018
VOORZITTER ROY LANSINK: ‘WE ZIJN BIJNA HALVERWEGE’

Smakelijke benefiet voor nieuwe blokhut

Scouting St. Stephanus Martina had geen beter moment kunnen uitkiezen voor haar Benefiet Summer Festival. Weliswaar was er de finale van het WK-voetbal zondagmiddag, maar het prachtige weer maakte ‘het buiten’ van de blokhut aan de Twickelerblokweg toch tot een geweldige plek om enkele uurtjes onbekommerd te genieten en bij te praten. Dat dachten ook de ruim 200 bezoekers die allemaal een kaartje hadden gekocht om daarmee de spaarpot van de groep te spekken en zo een extra bijdrage te leveren aan de komende vernieuwbouw.

 

Meterslange barbecue

En zoals elk zichzelf respecterend festival betaamt, was er ook hier veel ruimte voor muziek, eten en drinken. De Millennium Showband speelde dat het een lieve lust was, terwijl Rob Olde Wolbers als een volleerd kunstenaar de meterslange barbecue naar de gewenste climax stookte. De provisorische, maar optimaal functionerende bar deed de rest. En halverwege de middag waren er nog eens de zalvende woorden van Roy Lansink, als voorzitter van de scouting.

 

Lansink dankte de vele sponsoren die - op welke wijze dan ook - een bijdrage leveren aan het realiseren van de omvangrijke plannen en somde in het kort een aantal acties op die voor een extra financiële injectie zorgden of dat nog moeten doen. Ook kon hij een nieuwe tussenstand melden die de barometer vanaf nu zal sieren: 227.000 euro. “We zijn bijna halverwege dus”, zo verklaarde de voorzitter trots.

 

In de lift

In een korte toelichting gaf Lansink nog eens aan de vernieuwbouw en gedeeltelijke uitbreiding zo langzamerhand ook echt noodzakelijk wordt. “De laatste drie jaren zitten we als scoutinggroep duidelijk in de lift. Vooral in de jongste groepen is die groei waarneembaar. Nu hebben we al zo’n 180 leden, die we allemaal een plek moeten bieden. De allerhoogste tijd dus onze Blokhut Borghende aan de eisen van deze tijd en de omvang van de groep aan te passen.”

 

Van oudsher kent de blokhut bijvoorbeeld alleen jongens-/herentoiletten, terwijl ook steeds meer meisjes lid zijn. Daarnaast hebben we een speciale G-afdeling, dus ook deze jonge mensen met een verstandelijke beperking dienen we een verantwoorde plek te bieden. Volgens Lansink staat de start van de vernieuwbouw rond medio 2019 gepland. “Tegen die tijd hopen we het totaal benodigde bedrag van 495.000 euro bij elkaar te hebben. Lukt dat niet, dan zullen onze plannen gefaseerd worden uitgevoerd.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024