Wielerronde in de startblokken
NIEUW: CARNAVALSLANDRACE EN SPEL VOOR TOESCHOUWERS

Wielerronde in de startblokken

Het belooft weer een prachtige Ronde van Borne te worden op de eerste dag van de Melbuul’ndagen. Op donderdag 23 augustus om 15.45 uur klinkt het startschot voor de allerjongsten deze dag, de Drie Biggetjes Loopfietsrace voor kinderen van 3 en 4 jaar. Dit onderdeel was in de voorgaande jaren een enorm succes bij de wielerronde van Borne en is een vast onderdeel geworden. Alle kinderen die deelnemen krijgen na afloop een medaille en een lekkere ijsco.

 

Nieuwe race voor 5- en 6-jarigen: de Carnavalslandrace

Dit jaar zal er voor het eerst een ronde worden georganiseerd voor de groep kinderen van 5 en 6 jaar. Deze groep kon een aantal jaren niet meedoen met de Ronde van Borne. Het bestuur vond dit jammer en een gemiste kans om het enthousiasme van deze kinderen niet tot uiting te kunnen laten komen. Voor deze race heeft het bestuur de samenwerking gezocht met Carnavalsland en een leuke en spectaculaire wedstrijd voorbereid, in carnavalskleding.

 

Race mee in je leukste carnavalsoutfit en win mooie prijzen. Voor het mooist verklede meisje en de mooist verklede jongen is er een waardebon. Voor de eerste, tweede en derde plaats van aankomst is ook een waardebon beschikbaar gesteld door Carnavalsland Borne. Alle kinderen die deelnemen krijgen na afloop een medaille en een lekkere ijsco.

 

De Decathlon Dikke bandenrace

Een van de leuke onderdelen van de wielerronde van Borne is al jaren de Dikke Banden Race. Jongens en meisjes die geboren zijn in de jaren 2006 tot en met 2011 en die geen wielerlicentie hebben van de KNWU kunnen daaraan deelnemen. Ook dit jaar gaat de route dwars door het centrum en langs alle terrassen. Voor de winnaars in de verschillende categorieën van de dikke bandenrace zit er een aardig extraatje aan de koers vast, want zij worden uitgenodigd voor de finale van de strijd om het Nederlands kampioenschap. In Borne krijgen de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes van elke leeftijdsgroep een fraaie beker. Voor alle andere deelnemers is er een medaille. Er kan worden deelgenomen met gewone fietsen, mountainbikes of citybikes met een minimale banddikte van 28 millimeter. Een fiets met versnellingen is toegestaan, maar racefietsen en raceframes niet.

 

Baartman Assurantiën dames wedstrijd

Na het spektakel van de kinderen gaat om 17.30 uur de damesronde van start. Dit was vorig jaar een groot succes. Het parcours loopt vanaf de Grotestraat (start en finish), over het Dorsetplein, naar de Grotestraat, Stationsstraat, Hofstraat, De Bleek, Aanslagsweg en weer naar de Grotestraat. Ook dit belooft weer een mooie wedstrijd te worden met een landelijk, groot deelnemersveld.

 

ELITE – Mannen/Beloften/Amateurs start 19.00 uur  

En dan is het om 19.00 uur tijd voor de hoofdmoot van de avond: de Elite – mannen/beloften/amateurs. De VIRO Criterium Cup Twente is voor de mannen een onderdeel van een reeks wedstrijden die door heel Twente zijn gereden, dus ook hier wordt strijd verwacht. Het parcours is hetzelfde als dit van de dames (zie hier boven) en is ongeveer 70 keer een ronde van 1007 meter dus dik 70 km. Er mogen maximaal 80 renners aan de start komen

 

Voorspel de winnaar

En dan een extra spel voor de toeschouwers: voorspel de winnaar en win mooie prijzen.

De prijs voor de damesronde en de prijs voor de herenronde bestaan allebei uit een flink boodschappenpakket ter beschikking gesteld door Lidl en Albert Hein.

Spelregels:
– Deelname is gratis
– Een inzending is geldig indien deze uiterlijk 10 minuten voor einde van de desbetreffende ronde is ingestuurd.
– Als de Dames ronde al is verreden kunt u de winnaar van de Heren ronde natuurlijk nog voorspellen.
– Er is 1 inschrijving mogelijk per e-mailadres en per persoon
– Zaterdag 25 augustus 2018 wordt de uitslag op deze website bekend gemaakt.
– Met de winnaar van de Dames koers en met de winnaar van de Heren koers wordt op zaterdag 25 augustus persoonlijk contact opgenomen.
– De organisatie houdt zich het recht voor het spel naar eigen goeddunken en zonder kennisgeving te beëindigen, te onderbreken of te wijzigen, zonder op enige wijze een verplichting aan deelnemers te hebben.
– Over het spel en de uitslag van het spel kan niet gecorrespondeerd worden.
– De organisatie verzamelt en verwerkt bovenstaande gegevens van deelnemers aan het spel, enkel en alleen voor deze Quiz.
– Zo spoedig mogelijk na vaststelling van de winnaars van deze Quiz worden de verzamelde persoonsgegevens vernietigd.

 

Zie voor dit spel de website van de Ronde van Borne 2018 en natuurlijk ook voor het gehele programma http://www.rondevanborne.nl

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020