Zenderen Vooruit wint van Vasse
15-10-2018
PRIMA TWEEDE HELFT LEIDT TOT FRAAIE OVERWINNING: 4-1

Zenderen Vooruit wint van Vasse

Vasse had de eerste helft de wind mee en begon beter dan ZV aan de wedstrijd, zonder het eerste kwartier echt gevaarlijk te worden. Het lichte overwicht van Vasse resulteerde in de 0-1 in de 21ste minuut. Uit een voorzet scoorde Randy Pegge voor de Vassenaren. Even leek het een lastige middag te worden op sportpark Het Vollenbroek, maar ZV raakte niet van slag. Het schakelde een tandje bij en zette druk op de achterhoede van Vasse. Dit resulteerde in de 27ste minuut in de gelijkmaker. De verdediging kreeg de bal niet weg van de zestien en Job Vetketel strafte dit genadeloos af: 1-1.

 

Het vroege druk zetten op de verdediging bleek hét middel te zijn, want een paar minuten na de gelijkmaker strafte Ramon van Os met een schitterend lobje over de keeper het niet kordaat wegwerken in de Vassense verdediging af: 2-1. Ook in de rest van de eerste helft bleef ZV de bovenliggende partij zonder direct gevaarlijk te worden en met de 2-1 op het bord gingen de teams aan de thee.

 

Tweede helft

In de tweede helft leek het er even op dat ZV met de wind in de rug alleen maar de lange bal ging spelen. Hier ligt normaal niet de kracht van het team en met deze speelwijze leek Vasse ook geen probleem te hebben. Gelukkig kwamen de heren hier zelf ook achter en gingen ze doen waar ze veel beter in zijn, namelijk het spelen van combinatievoetbal. Na een kwartier dacht ZV op 3-1 te komen, maar de scheidsrechters zag een duwfout bij het binnenkoppen. ZV bleef echter zoeken naar een volgende treffer en deze werd in de 64ste minuut gescoord door spits Freek Vlaskamp die zeer attent de bal vanuit een corner bij de tweede paal binnengleed: 3-1.

 

Vasse kreeg geen grip op het spel van de Zendenaren en dit zorgde voor frustratie bij de bezoekers. Het leek erop dat Vasse de leidsman verantwoordelijk hield voor hun eigen zwakke optreden. ZV daarentegen bleef de aanval zoeken en de net voor Freek Vlaskamp in het veld gekomen Justin Sonder besliste in de 85ste minuut de wedstrijd door de 4-1 tegen de touwen te werken. Daarna nam ZV wat teveel gas terug en dit resulteerde in twee onnodige tegentreffers van Sam Haarhuis in de laatste drie minuten van de wedstrijd. Ondanks dat Vasse terugkwam tot 4-3 was de overwinning echter geen moment meer in gevaar.

 

Komende zondag mag de ploeg van Ruud Ottenhof op bezoek in en tegen Almelo.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024