BVV Borne wint derby tegen ZV
29-10-2018
VERDIENDE WINST VAN 1-3 IN ZENDEREN

BVV Borne wint derby tegen ZV

De derby tussen Zenderen Vooruit en BVV Borne is in het voordeel van BVV Borne uitgevallen. De Bornenaren waren een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij en wonnen verdiend met 3-1.

 

Beide ploegen begonnen fel aan het duel en gunden elkaar weinig tijd om te handelen. In de eerste tien minuten ging de thuisploeg daar iets beter mee om en kreeg het twee goede mogelijkheden om de score te openen. In de vijfde minuut was het Ramon van Os die het probeerde. Van Os stond met de rug naar de goal, controleerde de bal met de borst en vanuit de draai schoot hij met rechts de bal over het doel. In de elfde minuut werd het met een bekeken lob geprobeerd, maar ook deze poging ging over het doel. Na een kwartier spelen kwam Borne beter in de wedstrijd en nam het de regie over om deze vervolgens de hele eerste helft niet meer uit handen te geven.

 

Borne zocht veelvuldig de flanken op waar de thuisploeg het zichtbaar moeilijk mee had. Uit een van deze aanvallen kreeg Stan Prigge in de 35ste minuut de kans om de score te openen. Prigge ging over de linkerflank het strafschopgebied in, probeerde de verdediger uit te kappen om zijn rechterbeen te zoeken, maar de Zenderenaar reageerde alert en won het duel. In de 40ste minuut wisten de Bornenaren wel het net te vinden. Het was Sander Toebes die vanuit de scrimmage de 0-1 maakte. Zenderen kon een goed genomen hoekschop van Danny van Laar niet adequaat verwerken, waardoor Toebes in de gelegenheid werd gesteld om van dichtbij de verdiende openingstreffer te maken.

 

Zenderen probeerde direct te antwoorden, maar het vond telkens de uitstekende spelende Bornse backs Jordy Dobbe en Chiel Kosterink op haar weg. Vlak voor de pauze kwam BVV Borne op 0-2. Het was Sven Pieterson die slim positie koos, een Bornse voorzet prachtig met rechts uit de lucht plukte en beheersd met de wreef de bal over de doelman schoot. Een knappe treffer op een belangrijk moment.

 

Tweede helft

In de tweede helft ging de thuisploeg, zoals te verwachten viel, direct op jacht naar de aansluitingstreffer en het leek in de 47ste minuut ook te scoren, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. De Bornenaren waren door dit feit weer volledig bij de les en speelden bij vlagen prima voetbal. In de 65ste minuut had het zich moeten belonen toen een snelle aanval, waarbij de bal over meerdere schijven slechts eenmaal geraakt werd, van dichtbij werd naast geschoten.

 

Toch kon BVV Borne het zich niet permiteren om minder geconcentreerd te spelen. In de 69ste minuut werd dit bevestigd toen Zenderen Vooruit de 1-2 maakte. Oude Vrielink verschafte zich op links met een mooie sleepbeweging wat ruimte en kon vervolgens tussen drie Bornse spelers doorlopen en met een goed schot de verre hoek vinden. Een mooie treffer van Oude Vrielink, maar BVV Borne ging niet helemaal vrijuit. Toch konden de geelzwarten zich zeer snel herpakken en namen ze al rap het initiatief weer over.

 

Tussen de 78ste en 83ste minuut kreeg Borne drie kansen waaruit het eenmaal wist te scoren. Waar eerst nog Pieterson van dichtbij over schoot en een minuut later de doelman een schot van Van Laar met de vingertoppen over de lat tikte, was het Mart Snippers die wel wist te scoren. Sander Toebes won zijn duel op links nabij de achterlijn, bracht de bal voor en zag de keeper zich volledig verkijken op de roller. Snippers was er op de doellijn als de kippen bij en schoot de 1-3 binnen, tevens de eindstand.

 

Komende zondag om 14.00 uur speelt BVV Borne op het eigen sportpark tegen UD Weerselo; ZV is vrij.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020