BVV Borne wint met 4-3 in blessuretijd
05-11-2018
KRANKZINNIGE WEDSTRIJD TEGEN UD WEERSELO KENT TWEE GEZICHTEN

BVV Borne wint met 4-3 in blessuretijd

De start van de geelzwarten tegen UD was fantastisch. Borne kwam zeer sterk voor de dag, combineerde vlot en won alle duels op het middenveld. UD werd in de beginfase volledig overklast. In de vijfde minuut stond het al 1-0 voor de Bornenaren. Laurens Huitink kopte een corner van Danny van Laar tegen de touwen, een variant die we dit jaar al vaker gezien hebben en Huitink is met zijn timing en sprongkracht van grote waarde in deze situaties. In het vervolg van dit duel wist UD zich geen raad met dit agressief naar vorend spelend Borne.

 

Binnen een half uur

In de 21ste minuut de 2-0 voor de thuisploeg. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Mart Snippers die zich goed vrijspeelde en met rechts verwoestend uithaalde. Zijn schot verdween in de linkerbenedenhoek en wederom was de Weerselose doelman geklopt. Binnen een half uur was het zelfs 3-0. UD probeerde over rechts op te bouwen, maar deed dit echter zonder overtuiging. Sander Toebes veroverde de bal, passte naar Sven Pieterson die op zijn beurt de mee opgekomen Martijn Hofman aanspeelde. Hofman trof doel met een knappe schuiver met binnenkant voet.

 

Dit ging allemaal wel heel makkelijk en Borne leek af te stevenen op een bijzonder aangename middag. Tien minuten voor de pauze leek UD wakker te zijn geschud en speelde het brutaler en vrijer. De thuisploeg liet het initiatief even aan de gasten, maar hield toch de regie over de wedstrijd en een fractie voor de pauze had het nogmaals kunnen scoren maar de poging van Hofman ging naast.

 

Rollen omgedraaid

Na de thee waren de rollen volstrekt omgedraaid. Nu waren het de gasten die de duels wonnen en nadrukkelijk op jacht gingen naar een treffer. Borne liet het gebeuren en leek niet bij machte het tempo van de wedstrijd te bepalen. UD had vaker balbezit en zag de gastheren steeds verder achteruit gedrukt worden. In de 58ste minuut werd vlak optreden van Borne afgestraft. Het was Meckelenkamp die de 3-1 noteerde en met deze treffer ontspon zich een interresante fase. Borne moest de rug rechten, zich herpakken en UD Weerselo gooide meer fysiek in de strijd, gecombineerd met de nodige strijdlust. Nu was het UD dat het wedstrijdbeeld bepaalde.

 

Borne werkte hard, maar was telkens een stap te laat om het tij te keren, ook hield het geen balbezit en dit gaf natuurlijk de Weerseloërs weer het geloof dat er meer mogelijk was. In de 65ste minuut noteerde Oogink de 3-2 en met dit doelpunt zag iedereen de bui al hangen. In de 74ste minuut bracht de paal nog redding voor Borne maar een minuut later was het zowaar 3-3 en het was opnieuw Meckelenkamp die het net wist te vinden.

 

Toch wist Borne zich te herpakken, leunde niet naar achteren maar ging nog eenmaal als team vooruit. Een spannende fase brak aan want beide ploegen gingen vol voor de winst. Borne had echter de verdediging iets beter op orde in dit laatste kwartier en dat bracht duidelijk de nodige rust met zich mee. Het spel golfde op en neer, UD leek niet te stoppen, maar de oplettende kijker zal ook gezien hebben dat een snelle uitval van Borne zeker niet kansloos was. In de blessuretijd kreeg de laatste groep kijkers gelijk. Een hoge voorzet werd bij de tweede paal door Martijn Hofman met het hoofd binnen gewerkt en de 4-3 was een feit.

 

Komende zondag staat de bekerwedstrijd tegen eersteklasser TVC’28 op het programma. De wedstrijd op sportpark ‘De grote Moat’ in Tubbergen begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 05 nov 2018
De buren zijn goed bezig chapeau.

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021