NEO moeizaam langs Losser
02-12-2018
MIDDENMOTER IN TRAAG DUEL MET 2-1 OPZIJGEZET

NEO moeizaam langs Losser

Al binnen een minuut mochten de gasten uit Losser twee hoekschoppen nemen, daarmee aangevend dat ze niet naar Borne waren gekomen om de punten makkelijk weg te geven. NEO liet zich na een paar minuten voor het eerst gelden, maar de inzet van Ron Spoler bleek veel te hoog, nadat Jesse Keur hem de bal had bezorgd. Nadat Rick ten Tusscher naast had geschoten kwamen de gasten op voorsprong. Op de rechtervleugel werd een Losser-speler erg veel ruimte gelaten en zijn strakke voorzet werd door Sander van der Meer mooi ingeschoten. Bob Peterman zat er nog wel aan, maar de bal trof toch doel: 0-1.

 

 

Dezelfde Van der Meer was vlak daarna weer dreigend, maar zijn schot werd gelukkig gekraakt. Lang kon Losser niet van de voorsprong genieten, want een totaal mislukte terugspeelbal werd door de attente Max Brunninkhuis opgepikt en die scoorde twee minuten na de openingstreffer de gelijkmaker: 1-1 Losser bleek over een aantal erg behendige jonge spelers te beschikken en een van hen, Issy Wevers, had bijna de 1-2 op de voet toen hij na een fraaie actie langs de achterlijn kon opstomen. Ook Jeroen Scheffer had later nog een fraaie individuele actie in huis, maar Bob Peterman redde bekwaam.

 

Sterkste fase

Het laatste deel van de eerste helft was NEO’s sterkste fase. De bezoekers kwamen nauwelijks meer van de eigen helft af en in die fase werd het tempo ook wat hoger dan in het wat gezapige eerste half uur. Het leverde twee kansen op: Rick ten Tusscher kon een mooie aanval net niet bekronen en Ten Tusscher kwam ook net te laat om een venijnig schot van Jesse Keur, dat werd losgelaten door de Losser-goalie, tot goal te promoveren.

 

Na ruim vijf minuten het eerste wapenfeit na de rust. Via de voor de geblesseerde Bjorn Tijhuis ingevallen Stijn Baars en Ron Spoler kwam Robin Oude Kamphuis in kansrijke positie, maar met een uiterste krachtsinspanning kon aanvoerder Tim Damhuis het gevaar bezweren. De voorsprong voor NEO kwam er echter toch vrij snel. Een puike hoekschop van Jochem Stam werd door Steven Zonder bij de tweede paal ingeknikt: 2-1. NEO zou daarna een stuk vrijer hebben moeten gaan spelen, maar dat gebeurde maar bij vlagen. Na een fraaie actie van Ron Spoler leek Jochem Stam een paar minuten na de 2-1 de bal met zijn lichaam binnen te kunnen werken, maar de bal verdween net naast.

 

Nadat Stijn Baars met een vlammend schot net over had geschoten moest Bob Peterman aan de andere kant handelend optreden en een strak schot van een oranjehemden neutraliseren. De ploeg van de weer uitbundig coachende Gerard Bos rook zijn kansen en nadat een fraaie actie van Jeroen Scheffer slechts een hoekschop opleverde werd ook de lange Damhuis naar het front gedirigeerd. Het leverde echter nog maar één kleine kans op voor de gasten, toen een doorgekopte vrije trap precies in de handen van Bob Peterman belandde.

 

Zondag wacht het traditioneel lastige uitduel tegen DSVD. De wedstrijd in Deurningen begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 03 dec 2018
Zo de punten zijn weer binnen.

Nie best maar ala.

As zondag ook maar stiekem 3 punten meenemen naar Borne.

Supporters links van de tribune hebben er vertrouwen in.

Succes boys.

Hertme timmert er weer op los

Het zonnetje schijnt als om half tien woensdagmorgen de eerste mokers op de vele pallets worden...
14-08-2019

Belg Sim Maerevoet prolongeert titel

Zaterdagmiddag kwam er met de huldiging van de verschillende kampioenen een einde aan zes dagen...
10-08-2019

Kersverse Europees kampioene naar Borne

Vrijdagmorgen heeft Ilse Pluimers, dochter van Monic (Baartman assurantiën) goud gewonnen...
09-08-2019

Ronde van Borne in de startblokken

De Melbuul’ndagen staan weer voor de deur waarbij traditiegetrouw de Ronde van Borne op de...
07-08-2019

Trainingen voor deelnemers RunBikeRun

Zoals elk jaar zullen er, voorafgaande aan de RunBikeRun Borne van zaterdag 24 augustus, een...
05-08-2019

NK Jeugdschaak weer van start

Voor het negende jaar in successie werd maandagmiddag in sporthal ’t Wooldrik het ONJK,...
05-08-2019