Een volgende stap voor Ingrid Prigge
10-12-2018
VAN SUCCESVOL HARDLOOPSTER NAAR TRAINER

Een volgende stap voor Ingrid Prigge

Na een zeer succesvolle hardloopcarrière stort atlete Ingrid Prigge zich nu op het trainen van anderen. Vanaf 2 januari kunnen voorlopig maximaal 25 lopers onder haar leiding trainen in en rondom de Bornsche Maten. Het is een logische volgende stap nu Ingrid heeft besloten niet meer vol op jacht te gaan naar titels, medailles en records, waarvan ze er vele heeft behaald. “Ik ben 55. Ik wil niet aftakelen, dat is m’n eer te na. Mensen gaan me nu voorbij. Ik zeg dan netjes ‘gefeliciteerd’, maar het zit me echt niet lekker! Ik heb mooie prestaties geleverd, maar nu is het klaar.”

 

Ingrid begon pas laat met hardlopen, op haar 35ste, maar bleek een ongekend talent. De eerste marathon die ze liep bracht haar al direct op het podium naast twee Ethiopische dames. Na haar 40ste werd ze nog Nederlands kampioen en op haar 50ste liep ze zelfs nog een Nederlands record. “Ik ben best wel een beetje trots op mezelf”, zegt ze bescheiden.

 

Loopgroep in Bornsche Maten

Tijd om aan anderen haar kennis en enthousiasme over te dragen. “Samen met Marti ten Kate geef ik al clinics voor de Enschede Marathon en ik heb ondertussen ook een opleiding tot trainer gevolgd.” Ook bedrijven en scholen deden al regelmatig een beroep op Ingrid. “Toen dacht ik op een gegeven moment: waarom maak ik er niet een eigen bedrijfje van?”

 

En dat eigen bedrijf ITM-Running is nu dus een feit. De eerste groep traint op de woensdagavonden en start bij De Veste in de Bornsche Maten. “Ik zie hier zoveel mensen hardlopen. De Bornsche Maten is daarvoor echt een geschikte plek. Alles is verlicht en er zijn mooie circuitjes.” De loopgroep is overigens niet alleen voor bewoners van de nieuwe wijk.

 

Gaat het dan niet veel te hard, met Ingrid Prigge aan de leiding? “Ha, ha, dat hoor ik wel vaker. Maar nee hoor, het is juist voor mensen die met hardlopen beginnen en mensen die beter willen worden. Je moet wel al 3 kilometer (rustig) kunnen in- en uitlopen, maar dat is snel te doen. Iedereen moet echt op z’n eigen niveau kunnen lopen en ik ben er al zo bekend mee om verschillende niveaus samen te laten trainen. Dat kan heel goed. Ik vind het belangrijk dat ieder een doel heeft voor zichzelf. Dat kan ook zijn om een wedstrijd uit te lopen. Ik wil graag anderen hetzelfde gevoel geven als ik ook had: Yes! Ik heb het gehaald! Maakt niet uit wat.”

 

Plannen genoeg

Ingrid werkt als datamanager bij het Integraal Kankercentrum en is vanuit die functie goed bekend met de gevolgen van kanker en de soms moeilijke weg naar herstel. “In april start ik met een groep (ex-)kankerpatiënten te trainen bij het FBK stadion. Na een kankerbehandeling wordt alles in een keer moeilijker. Ik weet dat bewegen belangrijk is, voor zover het gaat. Zelfvertrouwen opbouwen. Het is een beetje een opstapje voor de weg terug naar de eigen sportvereniging.”

 

En dan zijn er nog de plannen voor een derde officiële hardloopwedstrijd in Borne, de nieuwe Bornsche Maten Loop, die op 19 mei volgend jaar de première beleeft. Met Marijn Tijhuis en Ruud Weersink, in samenwerking met Step One, had Ingrid de organisatie binnen vier keer vergaderen rond. “En zo heb ik plannetjes genoeg...” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Annie Volkerink — 11 dec 2018
Mooi stukje op Borne boeit!!
Heel veel suuces gewenst!!
Groetjes Annie Volkerink van de oude deldensestraat
Peter klaver — 11 dec 2018
Wat kosten de trainingen z

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024