Volop oliebollen bij bridgedrive
KULTURHUS VOL MET BRIDGELIEFHEBBERS BIJ OLIEBOLLENDRIVE

Volop oliebollen bij bridgedrive

Het is al haast een traditie, de oliebollendrive van de Bridge Sociëteit Borne. Dit jaar spelen ze voor de zevende keer op rij op de zaterdag tussen kerst en oud en nieuw een bridgedrive. Natuurlijk ontbreken daar ook de traditionele oliebollen niet.

 

De bridgedrive nader bekeken

Liesbeth Velthuis, een van de organisatoren, vertelt: “108 Paren spelen met de drive mee. Net zoveel als in voorgaande jaren. Zodra we de inschrijving openen, stromen de mails al toe. Binnen een paar dagen zijn we dan ook volgeboekt en moeten we paren teleurstellen. We spelen in de foyer en in de grote zaal. Onze prijzenpot is weer aardig gevuld dankzij onze sponsoren. Dat zijn allemaal ondernemers vanuit Borne, behalve de hoofdprijs. Die komt van Bon A Parte, een bridgeweekend voor het winnende paar. De prijzen worden als volgt verdeeld: de nummers 1 tot 20 krijgen een prijs, dan om de 10 nummers en uiteraard een poedelprijs voor de laatste. We zijn blij met de hulp van de sponsoren.”

 

Deelneemster Toos de Hullu

Ze geeft aan: “Ik doe dit jaar voor het eerst mee bij deze drive. Ik ben wel bij de cafédrive geweest in het verleden. Vandaag speel ik met Gonda Zonnevylle, ze heeft me gevraagd. Ik bridge al heel lang, eerst vanaf 1983 met mijn man Piet de Hullu en na zijn overlijden met Johan Abbink. We spelen tweemaal per week bij Hengelose clubs, Twentse Ros en ’t Schip in. De laatste is van origine een Bornse club.”

 

Beide dames zijn al 60 jaar collega’s. “We hebben beiden de opleiding bij Rollecate gevolgd, “ vervolgt Toos de Hullu. “Dat was een opleiding voor landbouwhuishoudleraressen. Gonda ging van school toen ik begon. Aansluitend heb ik een opleiding voor diëtiste gevolgd en werd dat ook mijn beroep. Gonda is als lerares verder gegaan met als laatste standplaats Hilversum. Nu woont ze in Borne. En nu bridgen we samen bij deze drive, gezellig.”

 

De heer en mevrouw Nijmeijer doen ook al vaker mee. Ze gaan voor een plek bij de eerste tien. “Leuk om mee te doen, het is zaterdag, je eet een oliebol en je legt een kaartje, leuk toch?”

 

Verwelkoming bij de start

Gerard Hollegien, de voorzitter, verwelkomt en bedankt de vele vrijwilligers die de oliebollen gebakken hebben. “Alle negen lijnen spelen hetzelfde spel, de spellen zijn niet voorgeschud, bij het indelen van de lijnen is zoveel mogelijk rekening gehouden met het niveau van de spelers.”

 

Wedstrijdleider Jan Jansen legt de spelregels nog eens uit met als nieuwigheid dat er tussendoor geen tussenstand bekend wordt gemaakt: “Je gaat dan toch anders spelen als je je stand weet.” Het spel begint. Op slag is het doodstil in de zalen. (AM)

 

Uitslagen Oliebollendrive 2018:

1e plaats: Agnes Mulek en Mathieu Raven. 63.88 %

2e plaats: Thea Mijwaart en Wolfgang Faulstich. 63.18 %

3e plaats: Bob Holl en Henk van Ekelenburg. 62.76 %

 

Toos de Hullu en Gonda Zonnevijlle behaalden de 93e plaats met 42.92 %

Claudia en Peter Nijmeijer haalden de 16e plaats met 57.06 %

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
diny hartendorp — 30 dec 2018
Zijn lust en zijn leven voor mijn man , op zijn leeftijd
( 87 ) de enig "sport " die hij nog kan beoefenen . Hij heeft ook deze middag GENOTEN ! Met dank aan alle medewerkers /sters. Alle goeds voor 2019.

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020