Volop oliebollen bij bridgedrive
KULTURHUS VOL MET BRIDGELIEFHEBBERS BIJ OLIEBOLLENDRIVE

Volop oliebollen bij bridgedrive

Het is al haast een traditie, de oliebollendrive van de Bridge Sociëteit Borne. Dit jaar spelen ze voor de zevende keer op rij op de zaterdag tussen kerst en oud en nieuw een bridgedrive. Natuurlijk ontbreken daar ook de traditionele oliebollen niet.

 

De bridgedrive nader bekeken

Liesbeth Velthuis, een van de organisatoren, vertelt: “108 Paren spelen met de drive mee. Net zoveel als in voorgaande jaren. Zodra we de inschrijving openen, stromen de mails al toe. Binnen een paar dagen zijn we dan ook volgeboekt en moeten we paren teleurstellen. We spelen in de foyer en in de grote zaal. Onze prijzenpot is weer aardig gevuld dankzij onze sponsoren. Dat zijn allemaal ondernemers vanuit Borne, behalve de hoofdprijs. Die komt van Bon A Parte, een bridgeweekend voor het winnende paar. De prijzen worden als volgt verdeeld: de nummers 1 tot 20 krijgen een prijs, dan om de 10 nummers en uiteraard een poedelprijs voor de laatste. We zijn blij met de hulp van de sponsoren.”

 

Deelneemster Toos de Hullu

Ze geeft aan: “Ik doe dit jaar voor het eerst mee bij deze drive. Ik ben wel bij de cafédrive geweest in het verleden. Vandaag speel ik met Gonda Zonnevylle, ze heeft me gevraagd. Ik bridge al heel lang, eerst vanaf 1983 met mijn man Piet de Hullu en na zijn overlijden met Johan Abbink. We spelen tweemaal per week bij Hengelose clubs, Twentse Ros en ’t Schip in. De laatste is van origine een Bornse club.”

 

Beide dames zijn al 60 jaar collega’s. “We hebben beiden de opleiding bij Rollecate gevolgd, “ vervolgt Toos de Hullu. “Dat was een opleiding voor landbouwhuishoudleraressen. Gonda ging van school toen ik begon. Aansluitend heb ik een opleiding voor diëtiste gevolgd en werd dat ook mijn beroep. Gonda is als lerares verder gegaan met als laatste standplaats Hilversum. Nu woont ze in Borne. En nu bridgen we samen bij deze drive, gezellig.”

 

De heer en mevrouw Nijmeijer doen ook al vaker mee. Ze gaan voor een plek bij de eerste tien. “Leuk om mee te doen, het is zaterdag, je eet een oliebol en je legt een kaartje, leuk toch?”

 

Verwelkoming bij de start

Gerard Hollegien, de voorzitter, verwelkomt en bedankt de vele vrijwilligers die de oliebollen gebakken hebben. “Alle negen lijnen spelen hetzelfde spel, de spellen zijn niet voorgeschud, bij het indelen van de lijnen is zoveel mogelijk rekening gehouden met het niveau van de spelers.”

 

Wedstrijdleider Jan Jansen legt de spelregels nog eens uit met als nieuwigheid dat er tussendoor geen tussenstand bekend wordt gemaakt: “Je gaat dan toch anders spelen als je je stand weet.” Het spel begint. Op slag is het doodstil in de zalen. (AM)

 

Uitslagen Oliebollendrive 2018:

1e plaats: Agnes Mulek en Mathieu Raven. 63.88 %

2e plaats: Thea Mijwaart en Wolfgang Faulstich. 63.18 %

3e plaats: Bob Holl en Henk van Ekelenburg. 62.76 %

 

Toos de Hullu en Gonda Zonnevijlle behaalden de 93e plaats met 42.92 %

Claudia en Peter Nijmeijer haalden de 16e plaats met 57.06 %

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
diny hartendorp — 30 dec 2018
Zijn lust en zijn leven voor mijn man , op zijn leeftijd
( 87 ) de enig "sport " die hij nog kan beoefenen . Hij heeft ook deze middag GENOTEN ! Met dank aan alle medewerkers /sters. Alle goeds voor 2019.

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021