Bornse nominaties Vrijwilligersprijs
16-01-2019
TWEE VRIJWILLIGERS EN TWEE ORGANISATIES IN RUNNING OVP2018

Bornse nominaties Vrijwilligersprijs

Twee personen en twee organisaties uit de gemeente Borne zijn genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018. Alle inwoners van Overijssel kunnen op http://www.overijsselsevrijwilligersprijs.nl een stem uitbrengen op hun eigen favoriet voor de publieksprijzen. De Overijsselse Vrijwilligersprijswordt uitgereikt op 8 februari tijdens een groot feest in het provinciehuis in Zwolle. Een deskundige jury kiest uit dit gezelschap de Overijsselse Vrijwilliger van 2018.
 

De nummers een tot en met drie van de juryuitslag bij de individuelen en organisaties krijgen respectievelijk 1.000, 650 en 350 euro. De winnaars van de strijd om de publieksprijzen in beide categorieën gaan met ieder 500 euro naar huis. De genomineerden uit de gemeente Borne zijn:

 

Richard IJzereef, betrokken bij diverse stichtingen en evenementen. Als voorzitter van De Strijd - Passiespelen momenteel druk met de voorbereidingen van het spektakel dat in april dit jaar in het Openluchttheater van Hertme wordt opgevoerd. “Nuchter, weinig blabla, breed inzetbaar en nooit te beroerd om mensen te helpen of ergens bij te springen. Een alleskunner die wel in het zonnetje gezet mag worden, gedragen door vele mensen in het hart van Twente”, zo wordt IJzereef bij de nominaties omschreven.

 

Lambert Menheere, eveneens betrokken bij het Openluchttheater in Hertme. Menheere is al 25 jaar actief bij het openluchttheater en helpt mee bij diverse evenementen die er plaatsvinden. Achter de schermen, maar ook regelmatig als figurant op de bühne. Over hem valt te lezen: “Hij houdt van aanpakken, maar ook op z’n tijd van een grap.”

 

Senioren Zwemclub Borne, een zwemclub bedoeld voor 55 plussers. De kleine vereniging kent zo’n veertig leden en heeft weinig verloop. In een gemoedelijke sfeer wordt naar eigen inzicht gezwommen, waarbij ‘niets moet en (bijna) alles kan’.

 

Stichting Beheer Dierenpark Borne. De vrijwilligers van het dierenparkje aan de Vinkstraat hebben volgens het nominatierapport de vrijwilligersdag NLdoet in Borne ‘op de kaart’ gezet, waarbij tegenwoordig ook leden van College en Raad tijdens deze dag de handen uit de mouwen steken.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024