Borne wint verdiend van Rood Zwart
25-03-2019
GEELZWARTEN HERPAKKEN ZICH EN WINNEN MET 0-2 IN DELDEN

Borne wint verdiend van Rood Zwart

BVV Borne heeft zich na de nederlaag van vorige week herpakt en verdiend gewonnen van Rood Zwart. Al in de eerste minuut had Borne op voorsprong kunnen komen, maar Sven Pieterson kwam oog in oog met de doelman net iets tekort om de bal te stiften. Drie minuten later waren het de gastheren die van zich lieten spreken. Een diepe bal belandde bij de rappe spits, die in het strafschopgebied in botsing kwam met Jongman en naar de grond ging. Scheidsrechter Hoffman wuifde de protesten echter resoluut van de hand. Terecht, gaf ook het thuispubliek later toe.

 

In de fase die volgde had Borne weliswaar het meeste balbezit, creëerde ook de meeste mogelijkheden door telkens gevaarlijk voor het doel te komen, maar het was toch echt de thuisploeg die in de 22ste minuut de grootste kans kreeg. Balverlies op het middenveld leidde een snelle aanval over rechts in. De aanvaller gaf de bal laag voor het Bornse doel en zag tot zijn eigen verbazing zijn spits de bal van dichtbij over het lege doel schieten.

 

Lekkere opsteker

In de 46ste minuut kwam Borne verdiend op voorsprong. Jorrit Jongman raakte niet in paniek toen hij onder druk kwam te staan, bediende Danny van Laar met een simpele breedtepass en Van Laar zag in een oogwenk Borne spits Stan Prigge wegsprinten. Met een schitterende bal over 30 meter werd Prigge de diepte ingestuurd. Prigge ging met een verdediger in de rug op de uitlopende doelman af, won het duel en schoof de bal vervolgens van een meter of twintig in het lege doel. Een lekkere opsteker direct na rust en met een 0-1 voorsprong is het toch iets fijner spelen.

 

De Bornenaren speelden vervolgens soeverein de bal rond en zochten over meerdere schijven de aanval, afgewisseld met vrije trappen die gevaarlijk voor het doel werden geslingerd. Een tweede Bornse treffer kon niet lang uitblijven was de algemene verwachting. Tot de 70ste minuut bleef de tweede treffer echter uit en de Deldense gastheren putten zowaar moed uit het uitblijven van een doelpunt. Rood Zwart herpakte zich, wisselde tweemaal aanvallend en gokte op de lange bal die een keertje goed moest vallen.

 

Wonderschone treffer

Je zag het geloof terugkomen, maar de oplettende kijker zag ook dat deze strijdwijze Borne niet echt in moeilijkheden bracht. De ontstane ruimte achter de laatste linie speelde Borne in de kaart en het was Wesley Assink die in de 77ste minuut de voorsprong verdubbelde. De Deldense doelman stond ver voor zijn goal, Assink zag dat en schoot de bal met veel gevoel over de verbouwereerde goalie. Van 36 meter belandde het leer, zonder een keer te stuiteren hoog in de Deldense touwen. Een wonderschone treffer van Assink, die dit kunstje ook al een keertje flikte bij de uitwedstrijd tegen Zenderen en hiermee bewijst over een bijzondere kwaliteit te beschikken.

 

Borne trainer Bakker kon opgelucht ademhalen. “De overwinning is natuurlijk verdiend, maar je moet het wel even doen na de telleurstelling van vorige week en het team heeft het voortreffelijk opgepakt”, aldus de Borne trainer.

 

Komende zondag gaat Borne op bezoek bij UD Weerselo. De wedstrijd op sportpark De Echelpoel in Weerselo begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024