Twintigjarig bestaan groots gevierd
BRIDGE SOCIĖTEIT BORNE VIERT GROOTS JUBILEUM

Twintigjarig bestaan groots gevierd

Het organisatiecomité (foto boven) is maanden bezig geweest om het twintigjarig bestaan van de Bridge Sociëteit Borne op gepaste wijze te vieren. Op 29 maart gebeurde dat in het Kulturhus te Borne met een uitgebreid buffet en natuurlijk een bridgedrive. Van de huidige 162 leden hebben zich 144 leden aangemeld voor dit feest. Er wordt niet alleen gebridged, in de pauze is er een intermezzo door `Truus oet Weersel` en haar `zus M`rie`.

 

Geboorte van de BSB

In 1998 ontstond het idee van een niet-rokers bridgeclub. Jan Haug, overigens een verstokte kettingroker, vond medeoprichters in Ton Spekreijse, Ab Spruitenburg en Joop Wessels. Al snel meldden zich 60 leden. De BSB was op 2 september 1998 een feit en in het seizoen 1998-1999 startte de club.

De allereerste leden bridgen eerst nog bij de oprichters thuis. Later werden de avonden verplaatst naar café Platenkamp, Het Witte Huis, het Kulturhus om uiteindelijk te belanden in de Stefans-Hof. Momenteel zijn er 162 leden en wordt zowel op de dinsdagavond als op de maandagmiddag gebridged.

 

Twee spelersparen

Harrie Ribbers is al langer lid van de bridgeclub, Harriet nog maar net. Haar eerste indruk van de club is zeer positief. Harrie en Harriet bridgen al wel 40 jaar samen, nu samen bij de BSB. Hariet en Harrie zijn bij verschillende clubs lid geweest maar ze willen graag bij een grotere club bridgen. De gezelligheid in deze club is voor hen een pluspunt. Ook zit er meer uitdaging in door de verschillende `lijnen`(zwaarte van spelers) die er zijn. “Je kunt je verbeteren”. Maar na het spelen wordt thuis niet over bridgen gepraat: “We hebben ook onze eigen hobby’s nog”.

 

Bettie en Henk Kraayenbrink zijn een jaar na het ontstaan van de club lid geworden. Even lid geweest en toen 10 jaar ergens anders gespeeld. Na die 10 jaar weer teruggekomen: “Spelen in de Stefans-Hof bevalt ons goed. We spelen nu in de C-lijn maar ooit zijn we kampioen geweest. Dat vinden we nu nog leuk. We hebben nog steeds veel plezier in het bridgen op de dinsdagavond”.

 

De feestelijke avond

Vanaf vijf uur stromen de leden binnen. Met een feestelijk drankje schuiven de leden aan bij lange tafels waarna het welkomstwoord van de voorzitter Gerard Hollegien volgt. Hij benoemt in het kort de geschiedenis van de BSB, noemt een aantal mensen die bijzonder zijn voor de club, inclusief het erelid Roel Spijker.

 

Bert van de Bult, organisatiecomité, legt de spelregels van de avond uit en nodigt de aanwezigen aan het buffet. Het buffet wordt geopend door de oudste leden van de club: Mevrouw Tonnie Brunselaar, 94 jaar en de heer Geert Bakker, 97 jaar ( foto rechts). Gedisciplineerd gaan tafel voor tafel het bordje vullen. Daarna wordt in een mum van tijd de zaal omgetoverd tot een bridgedrivezaal. De bridgedrive begint.

 

Intermezzo Mathilde Geerts

In de pauze is het tijd voor Mathilde Geerts die haar typetjes `Truus oet Weersel en haar zus M`rie` naar voren haalt. Mathilde Geerts treedt geregeld op als Buut’nredner, ze speelt toneel en doet veel vrijwilligerswerk. Ze is opgeleid bij de PABO als leerkracht.

 

Mathilde schrijft al haar stukjes zelf, ze hoort hier wat, daar wat en dat verwerkt ze dan. Als `Truus en M`rie` neemt ze de mannen een beetje op de hak en alles bespreekt ze in haar spreektaal, het Twents. Vooral het stukje over de BBQ is vermakelijk: “Hoe koken de mannen? Ik doe de boodschappen, maak de slaatjes, zet alles klaar, dek de tafels en Gait, mijn man, legt de stukjes vlees op de BBQ. Na afloop ruim ik op en doe de afwas. Zegt Gait: “Wat fijn hè dat je niet hoeft te koken vandaag”. Nou ja dames, herkennen jullie dat?” Hier en daar wordt instemmend geknikt. Met een hartelijk applaus en voorzien van een bos bloemen neemt ze afscheid.

 

Vervolg bridgedrive

Door een storing in de bridgecomputers wordt na de pauze vrij gebridged. Het is geen wedstrijd vanavond maar het gaat om de gezelligheid. De BSB staat daar om bekend en heeft dat ook hoog in het vaandel staan. De 72 paren gaan dan ook gezellig verder. Als aandenken aan dit jubileum krijgt iedere deelnemer een fraaie balpen met inscriptie: `Bridge Sociëteit Borne 1999-2019`. De bridgeclub kan terugkijken op een feestelijke en geslaagde jubileumavond. (AM)

 

Foto boven: organisatiecomité van links naar rechts: Francien Holterman, Bert van de Bult, Marga Kemna, Ans Buijvoets, voorzitter club Gerard Hollegien en Giny Beumer.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024