Borne wint ruim van SV Vasse
23-04-2019
GEELZWARTEN DOEN GOEDE ZAKEN MET 4-1 WINST

Borne wint ruim van SV Vasse

Borne begon, zoals te verwachten viel, vol goede moed aan de wedstrijd, maar de bezoekers hanteerden direct een offensief met veel aanvallers en deze strategie noopte de Bornenaren de eerste minuten toch tot nadenken. Wie anders dan Sven Pieterson had in het begin het juiste antwoord. Beide ploegen waren slechts zeven minuten onderweg toen Pieterson de bal rond de middenlijn voor de voeten kreeg na goed verdedigend werk van Van Laar. Eerstgenoemde keek, zag de doelman te ver voor zijn doel staan en besloot om het van 40 meter maar eens te proberen. Met een ultiem gevoel voor snelheid en richting vloog de bal over de verbouwereerde doelman. Een wonderschone treffer en de 1-0 voorsprong voor Borne.

 

Na een kwartier al 2-0

Na iets meer dan een kwartier leek het duel zelfs al beslist te zijn toen Danny van Laar zijn corner door een verdediger ongelukkig in eigen doel gewerkt zag worden. 2-0 en de thuisploeg leek op weg te zijn naar een grote uitslag. In de 22e minuut was Danny van Laar dichtbij een derde Bornse treffer maar zijn schot van buiten het strafschopgebied spatte op de lat uiteen. Dit was blijkbaar een signaal voor de bezoekers om massaal in te zakken want met elf man achter de bal bood het Borne weinig ruimte om het verschil te kunnen maken.

 

Sterker nog, na in de 28e minuut een vrije trap op kinderlijke wijze in de muur te schieten was het in de 35e minuut wel raak. Een goede diepe bal verraste de Bornse verdedigers en deze kans werd uitstekend afgemaakt door de spits door de bal over de uitlopende Bornse doelman te schieten: 2-1. De Vassenaren geloofden weer in een stunt. Een minuut voor rust zag het Borne echter wederom scoren en de stand op 3-1 brengen en opnieuw was het Vasse dat de bal over de eigen doellijn werkte, dit keer na een prima voorzet van Chiel Kosterink en via de arm van een verdediger rolde de bal achter de doelman.

 

Na de pauze leek Borne onbedoeld de teugels iets te laten vieren en Vasse kreeg het geloof terug dat er wellicht toch iets te halen viel op het mooie sportpark van de gastheren. In de 49e minuut wist Borne doelman Sander Post een bal uit de kruising te tikken en tot het volle uur spelen probeerde Vasse het met man en macht, maar de absolute wil en het geloof leken te ontbreken bij de bezoekers. Borne bleef simpel overeind, raakte zelden in paniek en koos nimmer voor de lange bal.

 

Man-of-the-match

Een bewijs dat het de slotfase met voldoende vertrouwen tegemoet zag. Voor de neutrale toeschouwer viel er weinig meer te genieten. Vasse was niet bij machte om iets te forceren en Borne speelde het duel volwassen uit. Even leek het in de 86e minuut recht te hebben op een strafschop, maar de handsbal na een schot van de ingevallen Hofman ontging leidsman Van Lune totaal. In de 89e minuut werd er alsnog gescoord en kon Hofman toch een treffer voor zijn rekening nemen. Man-of-the-match Van Laar onderschepte de aanval, zag Jeroen Vos vrijstaan die op zijn beurt direct Martijn Hofman aanspeelde, Hofman promoveerde de goede pass met binnenkant voet tot een goal en de 4-1 voor Borne. De snelheid waarmee deze treffer tot stand kwam toonde aan dat Borne in goede vorm is.

 

Volgende week neemt BVV Borne het thuis op tegen Rood Zwart. Het duel tegen de Deldenaren begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 25 apr 2019
Prima resultaat.
Gefeliciteerd keerls.
Monica Prigge-Hulst — 23 apr 2019
Voor foto’s check http://www.mobellamafotografie.nl 📸

Max Verstappentjes racen bij ‘t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode...
30-07-2020

200 Duiven onderweg naar Barcelona

Er heerst zondagmiddag een gezonde spanning in en rond het clubhuis van het Duivensport Centrum...
26-07-2020

CJV Borne organiseert ‘Kamp in huis’

Geheel tegen de traditie in gaat de kampweek van CJV Borne deze zomer niet door. Het coronavirus...
17-07-2020

Korfballers maken zich op voor eeuwfeest

Op 29 januari 1921 was het ‘de heer Van Leijenhorst’ die in het toenmalige...
15-07-2020

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
12-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020