38 Equipes rijden Vaderdagrally
EVENEMENTEN LIONS BORNE LEVEREN 10.000 EURO OP VOOR KAPBERG

38 Equipes rijden Vaderdagrally

Al vroeg zondagmorgen kwamen de eerste deelnemers van de door de Lions Club Borne georganiseerde Vaderdagrally de parkeerterreinen rondom Dorset oprijden. Eén ding hadden alle auto’s gemeen: op de één of andere manier waren ze bijzonder. Van Citroën 2CV (‘lelijke eend’) tot Ferrari, en van Volkswagen Kever tot Wiesmann, ze waren er. In totaal hadden zich er 38 equipes verzameld.

 

Routeboek

Bij binnenkomst in restaurant Dorset kregen de deelnemers koffie aangeboden, maar, wat veel belangrijker was, ook het routeboek. Tijdens het koffiedrinken werden die nauwkeurig bestudeerd. Niet alleen de route maar ook de spelregels werden daarin namelijk vermeld. Buiten vergaapte zich ondertussen menig vader en zoon en in mindere mate moeder en dochter aan de bijzondere wagens.

 

Nadat de deelnemers buiten nog enige aanvullende informatie en uitleg kregen, werd de eerste equipe op pad gestuurd door waarnemend burgemeester Gerard van den Hengel en nachtburgemeester en clubpresident John Keupink.

 

De route voerde richting Dinkelland. Onderweg kwamen de deelnemers door of langs Hertme, Tubbergen, Neuenhaus, Denekamp, Losser, Gronau en Enschede om voor vier uur ’s middags weer terug te zijn in Borne. Slechts één equipe haalde de eindstreep niet. Zij werd thuisgebracht door bergingsbedrijf Vorgers. Voor de gelegenheid bestond hun crew vandaag uit vader, zoon (die in dienst is van Vorgers) en kleinzoon Strijks.

 

Niet eenvoudig

Dat het geen gemakkelijke opgave was om de juiste weg te vinden bleek onderweg. Regelmatig kwamen deelnemers elkaar tegen, moest er gedraaid worden of kwam men vanuit verschillende richtingen op eenzelfde kruispunt af. Ook zat men elkaar dwars, door bijvoorbeeld met de auto voor een letter te gaan staan die langs de weg was geplaatst en genoteerd moest worden… Het feit dat veel deelnemers in de sportklasse pas op het laatste moment of zelfs te laat binnen kwamen, is daar een gevolg van. Op de stoep voor Dorset vond de prijsuitreiking plaats onder het genot van een hapje en een glaasje.

 

Natuurlijk was de uitslag voor de deelnemers belangrijk, maar belangrijker voor de Lions Club Borne was, dat zij een bedrag van 10.000 euro kon aanbieden aan het bestuur van Stichting De Kapberg, zijnde de opbrengsten van het Borne Curling Open, het Twents Aspergekistje en de Vaderdagrally. Alle georganiseerd door de Lions Club Borne. Daar kunnen mensen met een beperking vanaf hun zesde jaar paardrijden. (HvR)

 

De winnaars:

  • Sportklasse: Edwin Wilbrink en Dylan Vorgers
  • Tourklasse: Margreet Breeschoten en Roos Polak
  • Beste Vaderdagequipe: Inge Meijers en Jesse Breuring
  • Originaliteitsprijs: Joost en Pauline Botman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
KS — 27 jul 2019
Jammer, dat de eigenaar van Dorset Maison House in zijn bijzijn, de zoon van de weerman (geb. 8 december 2003) dus een achttien-minner alcoholhoudende drank laat gebruiken.

 

 

Vaderdagrally 2019


    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024

    BZSV pakt punt in spectaculair duel

    Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
    15-04-2024

    NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

    Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
    15-04-2024

    Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

    ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
    12-04-2024

    BZSV kansloos tegen SV Almelo

    Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
    08-04-2024