Danceworkx danst wereld rond
WERVELENDE EINDVOORSTELLING IN SCHOUWBURG HENGELO

Danceworkx danst wereld rond

In de anderhalf uur durende, wervelende show Danceworkx around the world genoot een uitverkochte Schouwburg Hengelo van een reis om de wereld langs allerlei dans- en muziekstijlen. Zo’n 250 leerlingen van Danceworkx uit Borne gaven zondag 7 juli acte de présence op de jaarlijkse eindvoorstelling van hun dansschool. “Fantastisch om te zien hoe ze op het podium boven zichzelf uitstegen,” blikt een voldane Elizabeth Pereira-Boerjan terug. Samen met haar echtgenoot Pedro is zij eigenaar van Danceworkx. “Hier hebben ze weken naartoe gewerkt. Vandaag kwam alles samen: kostuums, licht, projecties, muziek en natuurlijk dans!”

 

Klokslag vier uur is het zover. Uit de luidspreker klinkt een stem: “Fasten your seatbelts, prepare for take off!” Publiek is dan al bij de voordeur verwelkomd door vier ‘stewardessen’ van wie zij een programmaboekje in de vorm van boarding pass overhandigd kregen. Met het tot in de kleinste details doorgevoerde thema is het overduidelijk: we gaan op reis over de wereld. Selectieteam Extatic Crew, paradepaardje van de dansschool en winnaar van meerdere dansprijzen afgelopen seizoen, opent de show. Hun spectaculaire ‘stewardessendans’, compleet met uniform en rolkoffertjes, begint uiteraard met de overbekende safety instructions. De show is on!

 

Wervelwind

Vanaf dat moment is het een wervelwind van dansers, choreografieën en visuele effecten. De line-up is indrukwekkend. In anderhalf uur treden er 26 groepen op, met elk hun eigen specialisme: peuterdans, kidsdance, afro/dancehall, street/hiphop, modern/jazz, klassiek ballet, danceworkout, showdance en cheerleaders. Het geeft de veelzijdigheid van Danceworkx weer. De jongste deelnemer is tweeënhalf, de oudste in de zestig. Iedereen laat met evenveel toewijding, concentratie en enthousiasme zien wat ze in hun mars hebben.

 

Unieke ervaring

“Ik vind het belangrijk om deze eindvoorstelling te organiseren”, licht Elizabeth toe. “Mijn leerlingen moeten de kans krijgen zoiets te ervaren. Het is toch anders dan een les; optreden op een groot podium met een goede geluidsinstallatie en professionele lichtshow, in een mooi kostuum met speciale make-up en gekapte haren. Op zo’n manier laten zien wat je kunt voor bijna duizend man publiek is een onvergetelijke ervaring. Die gun ik iedereen.”

 

Spanje, Las Vegas, Zuidpool, Brazilië

Het publiek kan zich geen moment vervelen. De verschillende street/hip hop klassen nemen de mensen mee naar respectievelijk Spanje, Frankrijk en Japan. Het daaropvolgende rustpunt in het programma, de onderwaterwereld van klassiek ballet wordt met een ‘oooohhh’ ontvangen; de ballerina’s zijn ook zo sprookjesachtig in hun tutu’s met hun paraplu’s. De Braziliaanse dans van de kidsdance-dansers enthousiasmeert de hele zaal tot meeklappen, een andere kidsdance-groep acteert als volleerde Bollywood-dansers in hun prachtige kostuums en de cheerleaders vertonen hun acrobatische danskunsten met verve. De zeventien ukken van de peuterdans weten ieders hart te stelen in hun regenboogpetticoats met hun regenboogdans. De showdanceklas opereert als volleerde Las Vegas nachtclubdanseressen en de serene dans van modern/jazz met op de achtergrond beelden van de Zuidpool is indrukwekkend. En dit is dan nog maar een selectie van het programma.

 

Na de dames van de danceworkout is het tijd voor de grote finale met alle dansers op een bomvol podium. Op het nummer Wavin’ Flag zwaait jong en oud met hun doeken en vlaggen naar het publiek. Een energieke afsluiting van een grandioze middag.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Wilma — 08 jul 2019
Het was fantastisch, respect, en natuurlijk apetrots op kleindochter Maud en alle anderen. 👍

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020