Danceworkx danst wereld rond
WERVELENDE EINDVOORSTELLING IN SCHOUWBURG HENGELO

Danceworkx danst wereld rond

In de anderhalf uur durende, wervelende show Danceworkx around the world genoot een uitverkochte Schouwburg Hengelo van een reis om de wereld langs allerlei dans- en muziekstijlen. Zo’n 250 leerlingen van Danceworkx uit Borne gaven zondag 7 juli acte de présence op de jaarlijkse eindvoorstelling van hun dansschool. “Fantastisch om te zien hoe ze op het podium boven zichzelf uitstegen,” blikt een voldane Elizabeth Pereira-Boerjan terug. Samen met haar echtgenoot Pedro is zij eigenaar van Danceworkx. “Hier hebben ze weken naartoe gewerkt. Vandaag kwam alles samen: kostuums, licht, projecties, muziek en natuurlijk dans!”

 

Klokslag vier uur is het zover. Uit de luidspreker klinkt een stem: “Fasten your seatbelts, prepare for take off!” Publiek is dan al bij de voordeur verwelkomd door vier ‘stewardessen’ van wie zij een programmaboekje in de vorm van boarding pass overhandigd kregen. Met het tot in de kleinste details doorgevoerde thema is het overduidelijk: we gaan op reis over de wereld. Selectieteam Extatic Crew, paradepaardje van de dansschool en winnaar van meerdere dansprijzen afgelopen seizoen, opent de show. Hun spectaculaire ‘stewardessendans’, compleet met uniform en rolkoffertjes, begint uiteraard met de overbekende safety instructions. De show is on!

 

Wervelwind

Vanaf dat moment is het een wervelwind van dansers, choreografieën en visuele effecten. De line-up is indrukwekkend. In anderhalf uur treden er 26 groepen op, met elk hun eigen specialisme: peuterdans, kidsdance, afro/dancehall, street/hiphop, modern/jazz, klassiek ballet, danceworkout, showdance en cheerleaders. Het geeft de veelzijdigheid van Danceworkx weer. De jongste deelnemer is tweeënhalf, de oudste in de zestig. Iedereen laat met evenveel toewijding, concentratie en enthousiasme zien wat ze in hun mars hebben.

 

Unieke ervaring

“Ik vind het belangrijk om deze eindvoorstelling te organiseren”, licht Elizabeth toe. “Mijn leerlingen moeten de kans krijgen zoiets te ervaren. Het is toch anders dan een les; optreden op een groot podium met een goede geluidsinstallatie en professionele lichtshow, in een mooi kostuum met speciale make-up en gekapte haren. Op zo’n manier laten zien wat je kunt voor bijna duizend man publiek is een onvergetelijke ervaring. Die gun ik iedereen.”

 

Spanje, Las Vegas, Zuidpool, Brazilië

Het publiek kan zich geen moment vervelen. De verschillende street/hip hop klassen nemen de mensen mee naar respectievelijk Spanje, Frankrijk en Japan. Het daaropvolgende rustpunt in het programma, de onderwaterwereld van klassiek ballet wordt met een ‘oooohhh’ ontvangen; de ballerina’s zijn ook zo sprookjesachtig in hun tutu’s met hun paraplu’s. De Braziliaanse dans van de kidsdance-dansers enthousiasmeert de hele zaal tot meeklappen, een andere kidsdance-groep acteert als volleerde Bollywood-dansers in hun prachtige kostuums en de cheerleaders vertonen hun acrobatische danskunsten met verve. De zeventien ukken van de peuterdans weten ieders hart te stelen in hun regenboogpetticoats met hun regenboogdans. De showdanceklas opereert als volleerde Las Vegas nachtclubdanseressen en de serene dans van modern/jazz met op de achtergrond beelden van de Zuidpool is indrukwekkend. En dit is dan nog maar een selectie van het programma.

 

Na de dames van de danceworkout is het tijd voor de grote finale met alle dansers op een bomvol podium. Op het nummer Wavin’ Flag zwaait jong en oud met hun doeken en vlaggen naar het publiek. Een energieke afsluiting van een grandioze middag.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wilma — 08 jul 2019
Het was fantastisch, respect, en natuurlijk apetrots op kleindochter Maud en alle anderen. 👍

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024