Zilver voor Danique Trooster op EK
22-07-2019
ORANJEKEEPSTER: ‘NORMAAL GESPROKEN IS BORHAVE-DSVD DÉ WEDSTRIJD’

Zilver voor Danique Trooster op EK

De Bornse handbalster Danique Trooster heeft zondag met het Nederlands handbalteam ‘onder 19’ de zilveren medaille bemachtigd op het Europees Kampioenschap in Györ (Hongarije). Na een winst in de halve finales op vrijdag tegen Noorwegen (31-29) restte gisteren de finale tegen gastland Hongarije. Daarin bleken de Hongaarse dames een maatje te groot en wonnen met 27-20. “Een enorme ervaring”, aldus Danique. “We speelden in een van de mooiste arena’s van de wereld met 5.400 fanatieke toeschouwers op de tribunes.”

 

De afgelopen nacht keerde ze terug naar Borne, maar ze zit nog steeds vol van de gebeurtenissen. “Normaal gesproken is Borhave-DSVD Deurningen hier de wedstrijd voor me, maar dit was toch echt wel wat anders.” Ondanks het verlies hebben de Oranjedames na afloop een stevig feestje gevierd tijdens de playersparty. “Dit was voor ons gewoon een supergoed resultaat, nooit eerder haalden we het podium. Verliezen van Hongarije is geen schande. Nee hoor, hier zijn we supertrots op.”

 

Twee keer per dag trainen op Papendal

Danique Trooster begon haar handbalcarrière bij Borhave en maakte via een tussenstap naar Bentelo drie jaar geleden de overstap naar Deurningen. Daar speelde de inmiddels 18-jarige zich behoorlijk in de kijker en werd ze opgenomen in diverse vertegenwoordigende teams. Al twee keer eerder speelde ze een EK. Ook deed ze mee aan de Jeugd Olympische Spelen (het EJOF) en stond ze vorig jaar op het WK. Het succesvolle talent traint al enkele jaren twee keer per dag op Papendal, waarna ze in het weekend weer naar Borne komt en haar wedstrijden bij DSVD speelt.

 

Op de vraag wat er nog meer voor haar in het verschiet ligt, blijft ze nuchter. “Volgend jaar kan ik nog doorgroeien naar ‘onder 20’ en dan moet je echt de sprong naar de A kunnen maken. Of ik dat kan, weet ik niet. Je moet echt ontzettend goed zijn om bij de laatsten te kunnen horen. En dat is maar voor een enkeling weggelegd. Voor mij blijft het plezier gewoon voorop staan en dan zie ik wel hoever ik kom.” (BM)

 

foto's: © KP Photo

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024