Ronde van Borne in de startblokken
STERK DEELNEMERSVELD, THEO DE ROOIJ LOST STARTSCHOT

Ronde van Borne in de startblokken

De Melbuul’ndagen staan weer voor de deur waarbij traditiegetrouw de Ronde van Borne op de eerste dag, donderdag 22 augustus, de aftrap vormt van vier dagen activiteiten in het dorp. Het wielerevenement in de centrumstraten van Borne trekt jaarlijks een grote schare wielerfans en dat zal dit jaar niet anders zijn. De strijd om de VIRO Criterium Cup Twente trekt niet de minsten naar Borne. Onder hen Robin Lowik, die al meerdere keren de Ronde van Borne op zijn naam wist te schrijven. Ook aan de start de in Borne getogen Mart Bruggink, die dit jaar Nederlands kampioen marathonschaatsen op natuurijs werd, het wielertalent uit Enter, Rick Pluimers, die hard op weg is naar een profcarrière als wielrenner en de lokale topper Tom Kaal.

 

Theo de Rooij lost startschot

De inschrijving staat nog open, maar Jan Schefer van de organisatie van de Ronde van Borne kan nu al spreken van een sterk deelnemersveld. “Bij de vrouwen zijn er nu 24 inschrijvingen en bij de mannen verwachten we toch wel tegen de 50 uit te komen. Ze komen echt overal vandaan, niet alleen uit Twente, en dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat Borne onderdeel van de VIRO Cup is.”

 

Het startschot bij de vrouwen- en mannenkoers wordt dit jaar gegeven door niemand minder dan oud-beroepswielrenner Theo de Rooij. De Rooij maakte furore als wielrenner tussen 1980 en 1990 en werd later ploegleider en algemeen directeur van de Rabobank wielerploeg.

 

Extra wielertribune bij De Bleek

Al een aantal jaren biedt Welbions haar relaties tijdens de Ronde van Borne de kans het wielerspektakel op de Melbuul’n-donderdagavond te volgen vanaf speciale tribunes op het Dorsetplein. “Dat werkt sfeerverhogend”, aldus de organisatie en dus zocht ze naar plekken langs de route waar zoiets nog meer gerealiseerd zou kunnen worden. De zoektocht kwam uit bij de ondernemers aan De Bleek die even later, samen met Mitra aan het Marktplein, de handschoen oppakten. Donderdagavond vanaf half zes hebben ze hun ‘eigen’ tribune op het nabijgelegen grasveld.

 

“Het is een leuk initiatief”, aldus Muriël van Engelen van kapsalon Frederique, een van de deelnemende ondernemers. “Normaliter is dit een rustig stuk in de route en met deze tribune hopen we nu wat meer reuring en gezelligheid te creëren.” Vanaf ongeveer half zes zijn hun klanten en wielerliefhebbers er welkom. De eerste dertig worden nog eens extra verrast met een goodiebag. Hapjes en drankjes maken het wielerfeest op De Bleek compleet.

 

Wedstrijden voor de jeugd

Maar voordat de vrouwen en de mannen met snelheden van gemiddeld 45-50 kilometer per uur langs razen is het ’s middags eerst tijd voor de jeugd. Om 15.45 uur trappen de allerjongsten het wielerfestijn af met hun loopfietsjes voor de Drie Biggetjes Loopfietsenrace. Een uiterst schattig gebeuren met veel trotse, soms fanatieke, ouders langs de lijn en glunderende kinderkoppies op de loopfietsjes.

 

Voor de tweede keer vindt ook de Carnavalslandrace voor 5- en 6-jarigen plaats, waarbij een ludieke outfit zo mogelijk nog belangrijker is dan de fietssnelheid. Om 16.15 uur starten de deelnemertjes bij Carnavalsland om vervolgens in de Grotestraat over de meet te komen.

 

Iets serieuzer zal het er aan toe gaan tijdens de Decathlon Dikke Banden Race voor de oudere jeugd. In drie verschillende leeftijdscategorieën wordt om de prijzen gereden vanaf 16.30 uur.

 

Een uurtje later, om 17.30 uur, starten de vrouwen in de Baartman Assurantiën damesronde, waarna aansluitend de elite/amateurs mannen rijden. (AJ/BM)

 

Voor meer informatie en inschrijven zie www.rondevanborne.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bornse Rixt Hoogland Nederlands kampioen

Nadat Pascal Eenkhoorn op vrijdag en Riejanne Markus gisteren al het rood-wit-blauwe tricot...
26-06-2022

Nationale korfbaltoppers geven clinic

Groen Zwart viert deze maanden haar 100-jarig bestaan. Zo werd er in mei al een speciale...
24-06-2022

Mats Wieffer naar Feyenoord?

Volgens de laatste berichten in de transfermarkt maakt Mats Wieffer op korte termijn een...
22-06-2022

Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?

ADVERTORIAL • ‘3 l, 1st, rstv om rstv van vorige toer, 2 st in vlg steek’....
21-06-2022

Fietsmaatjes Borne ontvangt 1.600 euro

De Stichting Fietsmaatjes Borne heeft voor het ‘Bindingsevenement’ een mooie...
20-06-2022

2.500 euro voor BootcampNEO 60+

Woensdagavond ontving BootcampNEO 60+ dames en heren uit handen van Wouter Bos, de voorzitter...
16-06-2022