Carnavalisten feesten in rulle zand
TOET’NBLOAZERS VERDEDIGEN HUN WISSELBEKER IN NIEUW SPORTTENUE

Carnavalisten feesten in rulle zand

Alweer voor de tiende keer vindt zaterdagmiddag het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi voor carnavalsverenigingen plaats. De organisatie berust -zoals gebruikelijk- bij De Toet’nbloazers, die al vaker hebben bewezen hun mannetje te staan in het rulle zand van Webton Beach bij ’t Wooldrik. Niet voor niets zijn ze (nu nog) de trotse bezitter van de wisselbeker. Aan het begin van de middag kwam er nóg een ‘trofee’ bij: fonkelnieuwe sporttenues voor de toppers die de eer van de vereniging moeten hooghouden.

 

Proclamatiebelofte

De hagelwitte en met rood afgezette tenues werden aangeboden door Stadsprins Maikel en -adjudant Patrick. Dat hadden ze nu eenmaal beloofd in de proclamatie tijdens hun opkomst. ‘Zodat we bij ieder sportevenement waar we aan meedoen, goed voor de dag komen’, klonk het toen. En omdat de hoogheden als geen ander weten dat belofte schuld maakt, hielden beiden woord en overhandigden ze een hele grote Eurosport-sporttas met daarin alle nieuwe tenues aan voorzitter Rob Wensink. En dat diende natuurlijk in vol ornaat te gebeuren. Maar toen die plichtpleging eenmaal achter de rug was, gingen toch alle steken af, de witte handschoenen uit en transformeerde een deel van de vereniging zich razendsnel in de oogverblindende nieuwe outfits. Klaar om de eerste wedstrijd van het toernooi aan te gaan.

 

Recordaantal deelnemers

Het jaarlijkse toernooi kent dit keer een recordaantal deelnemers van ruim 200 carnavalisten. De twintig teams komen, behalve van de carnavalsverenigingen uit Borne, bijvoorbeeld ook van de Noorkermennekes uit Hengelo en de Blaanke Boeskeulkes uit Oldenzaal. Ook de ex-prinsen van de Toet’nbloazers zijn jaarlijks present. Zij spelen in het toernooi altijd een bijzondere rol en worden algemeen als een gevaarlijke underdog beschouwd. Woordvoerder Peter Korf van het team weet dan ook direct al te melden dat ze vanochtend een besloten training hebben gehad, waarbij de bal verdacht veel op kleine gehaktballetjes leek. “Maar we zijn in vorm” zo klonk het dreigend. Woorden die direct met een rondje bier kracht werden bijgezet (foto onder).

 

Deze en andere schermutselingen maken duidelijk dat het vooral een uiterst genoeglijke middag is voor de carnavalisten. Bang voor de warme zon zijn ze niet, er wordt fanatiek en op het scherp van de snede gespeeld. De drankjes tussendoor en de intussen op volle toeren draaiende barbecue doen de rest. Tegen het eind van de middag zal duidelijk worden wie de wisselbeker het komende jaar mag koesteren. (AJ/BM)

 

De winnaars

1. Alcobadboys

2. Ex-prinsen

3. Blaanke Boeskeulkes

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020