Met bonzende harten op de Harley
16-09-2019
OUDE MONNINK BRENGT BORNSE ONDERNEMERS IN VERVOERING

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is de Harley Davidson dealer uitgegroeid tot een begrip in de regio, maar ook ver daarbuiten. Voor Richard en Manon Oude Monnink alle reden er meer dan trots op te zijn en zo kon het gebeuren dat ze ook de Bornse ondernemers uitnodigden om eens een snuffeldag in te plannen en… een proefrit te maken. Maandagmorgen was het zover. Tien mannen (!) konden de verleiding niet weerstaan en meldden zich rond tien uur aan de Rientjesoven.

 

Jongensachtige flonkering

Een voor een stapten ze binnen: een schoenmaker, enkele winkeliers, een horeca-ondernemer, een bloemist en belasting- en administratieadviseurs. Mannen die er in hun motorpakken ineens heel anders uitzien dan te doen gebruikelijk en niet zelden verbaasd reagerend als ze ontdekken dat hun collega-ondernemer ook zo’n motorfanaat is. Eén ding hebben ze gemeen: bij alle tien gaan de harten bonzen bij het zien van zoveel moois en ontstaat er als vanzelf een jongensachtige flonkering in de ogen.

 

Na een korte introductie van Richard Oude Monnink, waarin hij trots vertelt hoe de onderneming groeit en inmiddels in de top-4 van Nederland staat, volgt een korte rondleiding door het immense pand met showroom, werkplaats, wasstraat, kledinghoek en magazijn. De ondernemers worden er bijna stil van. Totdat ze op de plek aanbelanden waar tien fraaie motoren klaar staan om vandaag getest te worden. De stoere praat brandt los, de een wil op een grote, de ander kiest veiligheidshalve toch maar voor een klein instapmodel. En als de rijders eenmaal buiten op hun motor stappen en het fraaie Harley Davidson geluid opklinkt, gaan als vanzelf bijna alle duimen omhoog.

 

Een droom rijker

Precies wat Richard en Manon Oude Monnink beogen. “Onze rit door Twente vandaag moet vooral genieten worden. Het is geen race, we blijven keurig bij elkaar en we hopen dat jullie er heel veel plezier aan beleven.” Aan de gezichten van de ondernemers te zien zijn ze daar al volledig in geslaagd, nog voordat ze in colonne vertrekken. ‘Wow, gaaf, stoer en kicken’ zijn de kreten die zonder ophouden hoorbaar zijn. Even later gaat het op weg, het grote avontuur tegemoet. Rond een uur of half drie hopen ze allemaal weer aan de Rientjesoven terug te keren. Een ervaring, maar vooral ook een droom rijker… (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
John van Waard — 16 sep 2019
En mocht mijn vrouw deze reactie lezen, in maart ben ik jarig😉
John van Waard — 16 sep 2019
Enorm bedankt voor de prachtige uitnodiging om op een van jullie Harly's te rijden. Vanaf augustus naar deze dag uitgekeken en ik glunder er nog steeds van. Bertil heeft de glinstering goed opgemerkt :) voor mijn mederijders; dit wordt toch zeker ons jaarlijks uitje? Manon, Richard en Bas nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid, Top!!
Han Vaalt — 16 sep 2019
Richard, Bas en Manon, dank voor jullie gastvrijheid, de rondleiding en deze geweldige ervaring. Wat was het gaaf, wat heb ik genoten. Zeker weten kom ik bij jullie terug.
motormuis — 16 sep 2019
"fraaie Harley Davidson geluid" ?
https://www.harley-davidson.com/us/en/motorcycles/electric.html

Mirjam Pol wint damesklassement Hungarian Baja

Op de finaledag van de Hongaarse Baja daalde het kwik naar meer menselijke temperaturen. Op het...
07-08-2022

Sportieve rolstoelers doorkruisen Borne

Na vier jaar wachten kon het eindelijk weer, de Twentse Rolstoel4Daagse met start en finish in...
29-07-2022

Ploeteren en zweten voor de blaashal

Op voorhand leek het allemaal zo makkelijk. De fonkelnieuwe blaashal, een zogenaamde dome, werd...
27-07-2022

Nieuw parcours RunBikeRun

In overleg met het Melbuul’ncommittee en BBO is besloten dit jaar het loopparcours iets...
13-07-2022

Vijfduizend km voor het Hospice

Het idee ontstond eigenlijk als grap en proefde vooral als een mooi avontuur: deelnemen aan de...
13-07-2022

Laatste bloemenwei van Arie Pol?

“Iedereen mag altijd komen kijken. Vanuit Floralia aan de Twickelerblokweg heb je er een...
06-07-2022