ZV oppermachtig tegen Langeveen
06-10-2019
SUBLIEME EERSTE HELFT BEZORGT ZENDEREN VOORUIT VERDIENDE OVERWINNING: 4-1

ZV oppermachtig tegen Langeveen

Na een teleurstellend resultaat in en tegen Hengelo (2-1 verlies) mocht ZV zondag aantreden tegen Langeveen. Een mooie thuiswedstrijd om te laten zien wat de ambities van ZV zijn in de 5e klasse A. En dat ze dat ook daadwerkelijk van plan was, bleek direct al in de eerste minuten. Het was Job Vetketel die al snel de 1-0 kon laten aantekenen. Dat het vervolgens niet alleen bij een voortvarende start bleef, wezen de volgende 44 minuten uit. ZV presteerde het namelijk om 45 minuten, onafgebroken, tegenstander Langeveen haar dwingende wil op te leggen. Overal op het veld werd de tegenstander, bij balverlies, voortdurend op- en afgejaagd.

 

Dit gebeurde zo collectief en gedisciplineerd dat de wanhoop op de Langeveense gezichten viel af te lezen. Nergens kreeg een Langevener de tijd om de bal rustig aan te nemen of überhaupt te spelen naar een teamgenoot. Doorgaans zorgde de druk voor balverlies van Langeveen of de bal verdween over de zijlijn. Het was gewoon heerlijk om te zien hoe het team zich presenteerde. Uiteraard is het spelletje bedoeld om doelpunten te maken, liefst meer dan je tegenstander, maar er mogen ook wel eens complimenten worden gemaakt aan de coach voor zijn gekozen strijdwijze en voor het team voor de uitstekende uitvoering.

 

Ongelukkige actie

De 2-0 viel op het halve uur, spits Freek Vlaskamp omzeilde de buitenspelval en faalde niet 1-op-1 met de doelman van Langveen. Helaas kwam hij bij deze actie ongelukkig in aanraking met de doelman, hetgeen erin resulteerde dat hij geblesseerd het veld moest verlaten. Bryan Sonder verving hem. Kort na de 2-0 hervatte doelman Myron Eleveld op heerlijke wijze het spel, door een uittrap zo precies achter de verdediging van Langeveen te leggen, dat zowel Kees ten Broeke als Ramon van Os door konden lopen op het Langeveense doel. Het was Van Os die de honneurs waarnam en beheerst de 3-0 binnen schoof. Met deze stand werd de rust bereikt.

 

ZV kon het eerste deel van de tweede helft niet hetzelfde spel spelen van voor rust. Ongetwijfeld had de coach van Langeveen zijn speelwijze aangepast, vooral de opkomende backs van ZV zorgden in de eerste helft voor veel gevaar en verwarring op het middenveld en achterhoede van de tegenstander. Langeveen speelde wat fysieker en ZV kwam te veel in de duels, niet iets wat de thuisploeg ligt. Het lukte niet de druk er zo op te krijgen als voor rust en het was zelfs Langeveen die in de 70e minuut de 3-1 liet aantekenen. De gasten gingen opportunistisch op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zover kwam het niet. Het was Hemmo Mulder die 10 minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide, door een mooi lopende aanval vakkundig af te ronden: 4-1.

 

Coach Ruud Ottenhof sprak van een meer dan verdiende overwinning en was vooral zeer te spreken over het spel van zijn ploeg in de eerste helft.

 

Komende zondag gaat ZV op bezoek bij TVV in Enschede. Een geduchte tegenstander die de competitie goed begonnen is en net als ZV drie verliespunten heeft.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dames Apollo 8 verstevigen koppositie

Apollo 8 begon in sporthal De Veste stroef aan de wedstrijd tegen Set Up’65 uit Ootmarsum....
24-01-2021

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020