Nieuwe impuls voor Racket & Fit Center
11-09-2020
EXPLOITANT AD LUTTIKHUIS: ‘FANTASTISCH COMPLEX MET VEEL MOGELIJKHEDEN’

Nieuwe impuls voor Racket & Fit Center

“In potentie is dit een fantastisch sportcentrum. Het ligt centraal in Twente, heeft vijf squashbanen, acht tennis-buitenbanen met gravel, die perfect zijn om mensen op te leiden, en nog eens vier binnenbanen. En ook zijn er kansen om de fitnessmogelijkheden hier betrekkelijk eenvoudig naar een hoger plan te tillen.” Het zijn woorden uit de mond van Ad Luttikhuis, sinds kort de nieuwe exploitant van het Racket & Fit Center aan de Hosbekkeweg. Samen met bedrijfsleidster Kristel Hofsté wil hij er op korte termijn nieuw elan in brengen. “Er moet weer reuring komen”, klinkt het strijdvaardig.

 

Geweldige uitdaging

Luttikhuis weet waarover hij praat. “Jaren geleden liep ik hier al rond om districtstrainingen te verzorgen op de tennisbaan.” Ook was hij een aantal jaren bondstrainer en beheert hij inmiddels sportcentra in Enschede en Wierden. In Oldenzaal exploiteert hij Approach Fitness, dat is ondergebracht in Vondersweijde. “Het is een geweldige uitdaging om deze ervaring te koppelen aan het enthousiasme van de mensen hier en er zo samen weer een bruisend centrum van te maken.”

 

Inmiddels zijn de eerste renovaties al in gang gezet, want nadat in het vroege voorjaar de buitenbanen werden aangepakt met onder meer een nieuwe bestrating en hekwerken en het opschonen van het vele groen, ligt nu de focus op de fitnessruimte.

 

Logischerwijs zullen veel ingrediënten van zijn succesvolle Approach Fitness in Oldenzaal ook hier worden ondergebracht. In dat kader zijn er al nieuwe toestellen geplaatst, gaat MyCircle, waarin alle spiergroepen in een cyclus van 27 minuten worden getraind, een centrale plaats innemen en wordt het interieur van nieuwe, frisse kleuren voorzien. Datzelfde geldt overigens ook voor de andere onderdelen van het centrum, want ook de hal met binnenbanen, de squashbanen én het clubhuis krijgen de komende maanden een lik verf. Het buitenterras sluit, zo ligt het in de planning, volgend voorjaar alle aanpassingswerkzaamheden af.

 

Plezier in het sporten

“Het is natuurlijk hartstikke leuk om dit centrum nieuwe impulsen te kunnen geven, maar zeker zo belangrijk vind ik ervoor te kunnen zorgen dat onze bezoekers plezier hebben in het sporten”, zo vertelt Luttikhuis. “Daarom is een goede begeleiding essentieel. Daar willen we nadrukkelijk op insteken. Maar ook willen we het jeugdtennis veel meer gaan stimuleren. Bijvoorbeeld door schoolprojecten op touw te zetten en door kinderen tot 10 jaar gratis te laten tennissen en hen zo enthousiast te maken voor de sport. De enige voorwaarde is dat ze les nemen.”

 

Ook spelen Luttikhuis en Hofsté met de gedachte om combi-arrangementen aan te bieden, waarbij de sporters straks van alle voorzieningen in het vernieuwde centrum gebruik kunnen maken. “En in de wintermaanden willen we bijvoorbeeld meer ééndags-toernooitjes gaan organiseren, die vooral voor de recreatieve tennissers zijn bedoeld. Het moet echt leuk worden om in dit centrum te sporten.” Aan het enthousiasme en de drive van beiden kan het in elk geval niet liggen… (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 begint kampioenspoule met winst

Zaterdag speelde Apollo 8 de eerste wedstrijd in de kampioenspoule tegen Regio Zwolle Volleybal....
08-03-2021

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021