Mager bod op golfpark: 325.000 euro
PAS BIJ AFSLAG MELDT ZICH KANDIDAAT VOOR ACCOMMODATIE OP WELEVELD

Mager bod op golfpark: 325.000 euro

De online veiling van het Golfpark Weleveld heeft bij afslag het teleurstellende bod opgeleverd van 325.000 euro. Dat bedrag ligt nog onder het inzetbod, dat op 350.000 euro was vastgesteld. En dat werd al vooraf als een wel erg goedkope prijs gezien voor de accommodatie met clubhuis, die nog geen twee jaar geleden in gebruik werd genomen. De kans lijkt daarom klein dat de negen holes tellende golfbaan aan de bieder wordt gegund.

De betrokken bank (ABN Amro) en de twee borgen (Gemeente Borne en de Stichting Waarborgfonds Sport) hebben nu vijf werkdagen de tijd om zich te beraden of ze met het bod akkoord zullen gaan.

In een eerste reactie toonde wethouder Herman Mulder van de gemeente Borne zich verrast. "Poeh, dit moet ik wel even op me laten inwerken. Dat bedrag is wel heel erg laag, dat zou wel heel goedkoop zijn. Als ik alleen al kijk naar het gebouw dat er staat... We zullen in gesprek gaan met de bank en het Waarborgfonds. Er is wel even wat uit te zoeken. Maar het is heel triest, meer kan ik er nog even niet over zeggen."

Ook voorzitter Ronald Vingerling toonde zich zeer teleurgesteld na de veiling. "Het zou me erg verbazen als de verkopers hiermee akkoord zouden gaan, maar dat is niet onze zaak. Voor ons blijft het koffiedik kijken. We weten niet wie er heeft geboden en welke plannen hij of zij eventueel met de baan heeft. Een tweede veiling zou in theorie nog kunnen, maar doorgaans levert die nog minder op dan zo'n eerste. Dus of dat een serieuze optie is, weten we niet. Voor ons als vereniging is het puur een kwestie van afwachten."

De baan kan voorlopig nog wel worden bespeeld. Het gespecialiseerde bedrijf De Ridder verricht contractueel nog tot medio augustus het baanonderhoud. Vingerling: "Niemand heeft er baat bij dat de zaak verloedert, dat levert niemand winst op. Maar de komende week wordt cruciaal voor de koers daarna." (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Eric Amsing — 17 jul 2017
Heeft die mulder zich maar mooi vertild aan dit prestige project waar geen Bornenaar bneter van wordt. Wie roept hem ter verantwoording???

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024