Dames Apollo 8 kampioen!
02-04-2018
FEESTENDE VESTE SCHREEUWT DAMES NAAR DE EREDIVISIE

Dames Apollo 8 kampioen!

In een stampvolle sporthal De Veste zijn de dames van Ecare Apollo 8 maandagmiddag kampioen geworden, waardoor promotie naar de eredivisie een feit is. Tegenstander Alterno uit Apeldoorn kwam er niet aan te pas en verloor in drie sets: 25-15, 25-12 en 25-19. Al na twee sets kon de Bornse dames het kampioenschap niet meer ontgaan, maar het échte feest barstte pas los na het laatste winstpunt.

 

Ruim 1.100 bezoekers

De Veste in Enschede heeft de naam, maar De Veste in Borne deed het vanmiddag. Ruim 1.100 bezoekers waren getuige van de kampioenswedstrijd tegen de Apeldoornse formatie. En dat lieten ze merken ook. Al ver voor het begin van de wedstrijd om half drie stroomde de hal vol en de extra geplaatste zitplaatsen bleken in een mum van tijd bezet. Vele supporters waren ‘bewapend’ met rode opblaasbare cheering sticks, anderen hadden een trommel meegenomen om hun cluppie naar het kampioenschap te begeleiden.

 

En al vanaf het allereerste fluitsignaal liep de gedroomde wedstrijd op rolletjes. Tevreden gezichten bij de broertjes Oosting, de coaches van het succesvolle team en op de spelersbank was het al niet anders. Met 25-15 trokken de Bornse dames de eerste set naar zich toe, niet veel later gevolgd door de tweede en dus beslissende winst: 25-15. Een ontlading volgde, vreugdedansjes werden gemaakt. “Geweldig”, zo klonk het aan de wedstrijdtafel, “de dames spelen supergeconcentreerd.”

 

Ontlading

Tijdens de derde set zou het allemaal worden afgemaakt, maar dat viel toch even tegen. Na een aanvankelijk goede start kwam Alterno wat terug in de wedstrijd en moest er nog heel even een extra tandje worden bijgezet. Dat lukte en na een kleine anderhalf uur was de 3-0 winst een feit. Een ontlading volgde. Met het publiek op de banken maakten de kersverse kampioenen de ene vreugdedans na de ander en werden de eerste polonaises ingezet.

 

De officiële huldiging even daarna verliep zoals je dat bij kampioenen doet. Feestelijk, soms wat chaotisch, maar vooral blij en steeds weer door het dolle heen. Alle speelsters kregen een medaille en werden kort toegesproken door Martin Reesink, de voorzitter van de succesvolle volleybalvereniging. Daarna werd De Kampioensschaal overhandigd en konden de confettikanonnen hun werk doen. Kampioen en promotie naar de eredivisie, hoe mooi kan het zijn…

 

‘Ongelofelijk trots’

Martin Reesink verklaarde even later ‘ongelofelijk trots te zijn’. “Niet alleen op de meiden”, zo zei hij, “maar op alles en iedereen die bij Apollo is betrokken. Op de staf, de coaches, de fysiotherapeuten en niet in de laatste plaats op het Bornse publiek. Wát een promotie voor het volleybal en wát een promotie voor Borne. Ik wil nu natuurlijk nog niet té ver vooruitkijken, maar ik denk dat wij als vereniging klaar zijn voor de eredivisie. We zijn bezig met het oprichten van een businessclub, hebben goede partners aan ons weten te binden en…. kijk eens… een geweldige sporthal!” (AJ/RH/BM)

 

foto's: © Raymond Hofsté, later ook bewegende beelden!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina


     

     

    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024

    BZSV pakt punt in spectaculair duel

    Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
    15-04-2024

    NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

    Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
    15-04-2024

    Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

    ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
    12-04-2024

    BZSV kansloos tegen SV Almelo

    Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
    08-04-2024