BZSV verliest thuis van SV Rijssen
13-02-2023
BLAUWWITTERS BIEDEN VEEL WEERSTAND, MAAR SCOREN NIET (0-3)

BZSV verliest thuis van SV Rijssen

De thuiswedstrijd tegen SV Rijssen begon met een minuut stilte. Dit voor alle slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië en in het bijzonder voor de getroffen familieleden en vrienden van hoofdtrainer Ali Gozukeles.

 

Gozukeles had zijn mannen geïnstrueerd om vanaf het eerste fluitsignaal dezelfde intensiteit en passie op de mat te leggen als een week eerder tegen Bornebroek. De Blauwwitters lieten opnieuw de tegenstander komen en hoopte zelf gevaarlijk te worden via de voorste drie mensen. Hierin slaagde de ploeg uit Borne echter minder vaak dan vorige week. Rijssen had de zaken verdedigend prima op orde. Een paar mooie crosspasses van Ruben Versteegen zorgden enkele malen voor gevaar, maar het ontbrak de Blauwwitters aan het geven van de beslissende pass.

 

Voorsprong

Daarentegen kreeg Rijssen ook niet veel kansen, maar na een kwartier spelen kwam het wel op voorsprong. Mark Breukink wist de bal met enig fortuin, na een voorzet vanaf de zijkant, voor zijn voeten te krijgen en kon voor een leeg doel eenvoudig scoren. Rijssen probeerde daarna door te drukken, maar de defensie van de Blauwwitters stond goed en gaf niets meer weg. Daardoor werden de kleedkamers opgezocht met een 0-1 ruststand.

 

Tweede helft

De tweede helft vertoonde een vergelijkbaar spelbeeld. SV Rijssen had meer balbezit en leek zelfs de score te verdubbelen. Dat doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Hoewel de ploeg uit Borne daar het geluk aan haar zijde had, werd dat geluk al snel overschaduwd door een aderlating: het uitvallen van sterkhouder Bas Siccama. Hij was na Jesse Driezes al de tweede speler die deze middag het strijdtoneel vroegtijdig moest verlaten. Het feit dat Siccama hiertoe niet zelfstandig in staat bleek, stelde de aanwezige supporters niet gerust.

 

De Blauwwitters bleven desondanks loeren op de gelijkmaker. Zodoende ging de ploeg wat verder naar voren spelen, totdat in de 80steminuut de beslissing aan de andere kant viel. Opnieuw was het Mark Breurink die, na een fraaie aanname, de 0-2 achter keeper Tom Markvoort schoot. Hiermee was het verzet van de Blauwwitters gebroken en wist Rijssen uiteindelijk zelfs nog uit te lopen naar een eindstand van 0-3, middels een doelpunt van Johan van der Kraan.

 

Op zaterdag 4 maart hervat BZSV de competitie in en tegen Mariënheem. De wedstrijd op sportpark ’t Aspel begint om 16.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zuur verlies voor BZSV tegen Achilles Enschede

De heenwedstrijd tegen Achilles Enschede eind september eindigde nog in een flinke 6-0 nederlaag...
26-02-2024

NEO boekt eclatante zege op RKZVC

Vanaf de start was NEO zondagmiddag de bovenliggende partij en RKZVC hoopte op een spaarzame...
26-02-2024

Apollo 8 start kampioenspoule met winst

Apollo 8 is de kampioenspoule in de eredivisie volleybal uitstekend gestart. In sporthal De...
25-02-2024

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024