Azelo weer decor voor zeepkistenrace
ZONDAG 21 MEI DENDEREN DE BOUWSELS VAN HET A1 VIADUCT NAAR BENEDEN

Azelo weer decor voor zeepkistenrace

Het is alweer zes jaar geleden dat in Azelo de zeepkistenrace werd georganiseerd. Het spektakelstuk bij de wildwissel over de A1, van waaruit tal van zelfgebouwde vehikels met vaak fraai uitgedoste berijders en passagiers een zo groot mogelijke afstand proberen af te leggen. Het plm. 600 meter lange parcours kent haar start aan de Kuipersweg, telt onderweg twee ‘interessante’ bochten en vindt de finishlijn op de kruising met de Blokstegenweg. “Het wordt weer mooi”, verzekert Edwin Pol, die samen met een viertal buren garant staat voor de organisatie. “We hopen dat we de komende weken nog op zo’n 70 aanmeldingen kunnen rekenen.”
 

‘Het moet op de lachspieren werken’

Volgens Pol is de zeepkistenrace een heel nostalgisch vermaak, vergelijkbaar met het aloude Te land, ter zee en in de lucht. “Het moet vooral leuk zijn en op de lachspieren werken.” Omdat de race openstaat voor jong en oud wordt er in drie verschillende leeftijdscategorieën om de prijzen gestreden: tot en met 12 jaar, van 13 tot en met 17, en 18 jaar en ouder. Wel zijn er allerlei voorwaarden aan de deelname verbonden, ook al om de veiligheid te waarborgen.
 

Zo dienen alle inzittenden een goedgekeurde helm te dragen en dient de zeepkist te zijn voorzien van een goedwerkende rem en een deugdelijke en veilige zitplaats voor alle inzittenden. Alcohol en drugs zijn uit den boze. Alle vehikels worden vóór de start gekeurd door een technische commissie. Het volledige reglement voor deelname is te vinden op www.zeepkistenraceazelo.nl.


Eeuwige roem

Maar voor het overige geldt vooral dat het zondagmiddag 21 mei (de zondag van het Hemelvaartsweekend) een heel plezierige middag wordt. Zo wordt het parcours vrolijk aangekleed en zijn er snacks en drank te verkrijgen. Volgens Pol heeft de ervaring geleerd dat de zeepkistenrace in Azelo voor zowel deelnemers als toeschouwers een feest van jewelste is. “Het gaat gewoon om de fun. Van de ene kant het plezier om mee te doen en samen met anderen vanuit het rennerskwartier te strijden om de eeuwige roem en bijbehorende bekers, maar zeker ook voor de toeschouwers die van de ene verbazing in de andere zullen vallen.” Onderaan dit bericht een video die Jan Westerik in 2011 van het spektakel maakte.

 

De start op 21 mei is om 13.00 uur. Inschrijven voor deelname kan tot en met 5 mei via info@zeepkistenraceazelo.nl of via de website. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Vermakelijk slagveld in hectisch Borne

De Franken tegen de Saksen, Harrie’s Harem tegen De dwarse Hedevelders, de Oazelerstroat...
16-09-2023

Alle appels en peren zijn welkom in Azelo

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er in het hart van Azelo, de buurtschap tussen Borne en Hof van...
11-09-2023

Een eigen bankje voor Arie de Jager

“Ik word hier als een koning behandeld! Willem-Alexander moest eens weten. Die zou er nog...
09-09-2023

Bornse koren zingen in Rheine

Komend weekend staat Rheine, de Duitse partnerstad van Borne, in het teken van het jaarlijkse...
05-09-2023

Danny Vera schittert in Openluchttheater

Na Ilse DeLange afgelopen donderdag, trad zaterdagavond wederom een Nederlandse topartiest op in...
03-09-2023

Ilse DeLange is weer thuis in Hertme

Tien jaar geleden stond Ilse DeLange op dezelfde plek als donderdagavond. In een uitverkocht...
31-08-2023