Eerste padelbanen in Borne dit weekend open
10-05-2024
AD EN MIKE LUTTIKHUIS VAN RACKET & FIT CENTER HEBBEN HOGE VERWACHTINGEN

Eerste padelbanen in Borne dit weekend open

“In potentie is dit een fantastisch sportcentrum”, verklaarde Ad Luttikhuis in september 2020 tegenover BorneBoeit toen hij net de nieuwe exploitant was geworden van het Racket & Fit Center aan de Hosbekkeweg. Inmiddels is hij samen met zijn zoon Mike eigenaar van het complex en zijn er steeds meer tekenen die wijzen op de vervulling van zijn droom. Want naast de stap-voor stap in gang gezette renovatie zijn er de afgelopen weken drie nieuwe dubbelspel banen verrezen om te kunnen padellen. Hoewel de afronding nog in volle gang is, kan er vanaf zaterdag al op worden gespeeld.
 

Futuristisch ogend

“Padellen is een betrekkelijk nieuwe sport die aan een enorm sterke opmars bezig is”, weet Mike. “Een heel leuk spelletje ook, dat vooral mensen tussen de 15 en 45 jaar aanspreekt. Het is spectaculair en dynamisch en de basisbeginselen heb je redelijk snel onder de knie”, zegt hij. Hij wijst op de futuristisch ogende banen met het blauwe kunstgras, de zwart stalen omheining en het metershoge veiligheidsglas. “Het past hier ook naadloos en er hoefde slechts één tennisbaan voor te worden opgeofferd.”
 

In amper drie weken tijd is het geheel gerealiseerd, inclusief een lavastenen ondervloer, waarop een laag zoab (zeer open asfaltbeton) is aangebracht die voor een goede en snelle waterafvoer moet zorgen. De komende weken volgt de verdere afronding, of beter gezegd verfraaiing, zoals de nieuwe aanplant rondom de omheining. Volgens de beide Luttikhuizen is de ligging van de nieuwe padelbanen, in het buitengebied van Borne, meer dan perfect. “Je hoort hier en daar weleens klachten over geluidsoverlast, maar daar hebben we hier absoluut niet mee van doen. Er woont immers niemand.”
 

De kunst van het spelletje

Voor Ad en Mike vormen de drie nieuwe banen een mooie aanvulling op hun aanbod van sportfaciliteiten. Want naast het fitnessen en tennissen, zoals ook het grote Europese jeugdtoernooi dat er in de week van 9 tot en met 16 juni plaatsvindt, is er nu dus ruimte voor de nieuwe en gewilde sport padellen. De beide eigenaren hebben er hoge verwachtingen van en willen het ook ‘gewoon’ goed doen. Dat betekent ook dat ze binnenkort kennismakingscursussen zullen aanbieden, een open dag zullen houden en dat er een Spaanse padeltrainer (“Spanje is de top van het padellen”, aldus Ad) klaarstaat om de liefhebber de kunst van het spelletje bij te brengen.
 

Vanaf morgen, zaterdag, zijn de banen voor het eerst bespeelbaar. Reserveren kan via de app Meet & Play. Mike ten slotte: “Als introductie hanteren we een tarief van 15 euro voor anderhalf uur. Bovendien zijn er padelrackets te huur. Onze verwachtingen zijn hoog en we zijn ervan overtuigd dat het balletje hier - om maar in beeldspraak te blijven - snel gaat rollen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
John — 10 mei 2024
Padel een sport voor mensen die niet kunnen tennissen ??

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024