Bertus Noppers (80) erelid damclub
03-02-2017
NA JARENLANGE EN VEELZIJDIGE INZET VOOR DE BDV

Bertus Noppers (80) erelid damclub

Bertus Noppers is vrijdagavond tijdens de ledenvergadering van de Bornse Dam Vereniging in clubgebouw De Fontein benoemd tot erelid van de club. Er was alle reden om de tachtigjarige Noppers te huldigen. Meer dan 41 jaar is hij al actief lid van de vereniging. En met actief wordt bedoeld dat hij zich niet alleen als dammer van zijn beste kant laat zien, maar minstens ook zo veel als betrokken clublid.

Zo hielp hij in 1981 al mee met de oprichting van de jeugddamvereniging en bleef hij tot en met 2012 bijzonder actief in dit jeugdwerk. Zo begeleidde hij samen met zijn zwager de jeugd van de club én gaf hij honderden leerlingen damles op voormalige basisschool De Regenboog. Mede dankzij zijn inzet scoorde De Regenboog geregeld de titel schooldamkampioen van Borne. Verschillende van zijn getrainde schoolteams bereikten zelfs op provinciaal en landelijk niveau succes.

Bar en jeugdwerk
Naast die vele jeugdactiviteiten draaide hij ook jarenlang de bar van de club, toen nog gevestigd in ’t Trefpunt aan de Dr. Schaepmanstraat. In 1984 is hij hiervoor zelfs uitgeroepen tot beste barman van het jaar. Voor zijn vele werk kreeg hij in 1996 al de oorkonde en titel lid van Verdienste. Daarna ging hij onverminderd door met verzetten van bergen werk. Een belangrijke activiteit voor de vereniging was daarbij het binnenhalen van sponsorgeld. Zelfs toen hij mobiel wat minder werd, trok hij er gewoon met zijn scootmobiel op uit om de Bornse middenstand om bijdragen te vragen voor onder meer het jeugdwerk. Met succes. Wie kon immers zo’n enthousiaste, goedlachse en betrokken man weigeren? Om gezondheidsredenen legde Bertus Noppers dit sponsorwerk enkele jaren geleden jaar.

Ongekroonde zetjeskoning
De damprestaties van Bertus hebben al die jaren overigens niet onder zijn inzet geleden. Bij het jaarlijkse sneldamtoernooi eindigde hij menig maal als kampioen of als tweede in groep 2. Ook met het zomerse festijn Dammen op de Boerderij sleept hij vaak prijzen binnen. In zijn spel staat hij erom bekend dat hij vaak op slinkse wijze een vernuftig slagzetje uit zijn spreekwoordelijke hoge hoed weet te toveren. Dat redde hem menigmaal van een ogenschijnlijke ondergang. Vanwege dit talent kreeg hij eerder de geuzennaam ‘de ongekroonde zetjeskoning’.

 

Al met al heeft Bertus Noppers, nog steeds actief in de onderlinge competitie, de titel erelid meer dan verdiend. Hij mag het verenigingswerk nu overlaten aan de volgende generaties. De damvereniging hoopt nog wel heel lang van zijn aanwezigheid en damspel te mogen genieten.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019

Twentse derby voor Borhave

In de sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Vonder in Deurningen konden DSVD en Borhave hun...
08-09-2019