Joy Beune: vijf medailles bij NK
04-02-2017
GOUD OP 1500 METER, SEBAS DINIZ MIST TITELSTRIJD DOOR ONGEVAL

Joy Beune: vijf medailles bij NK

Joy Beune (midden op foto boven) sloot het NK bij de A-junioren op het kunstijs van Thialf in Heerenveen zaterdag af met liefst vijf medailles. Hoogtepunt was vrijdag haar gouden plak op haar favoriete 1500 meter. Ze won zilver op de 3000 meter en in het eindklassement en greep brons op de 500 en de 1000 meter. “Natuurlijk was ik liever ook allround kampioene geworden, maar ik ben hier heel tevreden mee”, vond het sporttalent van Borne na afloop.

De 1500 meter van Joy Beune, vorig jaar als B-juniore goed voor goud op de 1500 meter en de meerkamptitel, was indrukwekkend. Haar persoonlijke toptijd tot vrijdag was 2 minuten en 01,44 seconde en daarvan knabbelde ze ruim anderhalve seconde af. Met 1.59,83 dook ze voor het eerst onder de twee minuten. Eerder op de dag had ze ook op de vijfhonderd meter al een voor haar magische grens doorbroken. Haar persoonlijk record van 40,50 seconde werd bijgesteld tot 39,96.

Op de 1000 meter moest Joy Beune zaterdag genoegen nemen met 1.19,55. Het was de enige afstand, waarop ze niet haar beste chrono ooit klokte. “Maar eerlijk gezegd was ik al blij dat ik bleef staan, want ik ging bijna op mijn plaat”, kon ze er na het toernooi nuchter over doen.

Joy Beune mocht zich na het toernooi verheugen op een topweekend in een seizoen dat naar eigen zeggen tot nu toe met pieken en dalen verloopt. “De ene keer gaat het heel goed, dan weer minder. Op het NK ging het gelukkig heel hard, ik moet nu zien dat vast te houden. Ik had in het verleden vaak problemen met de bochten, doordat ik mijn heupen dan iets te veel draaide en niet genoeg druk meer op mijn been had. We hebben de techniek nu iets aangepast en dat gaat nog niet altijd goed. Maar vooral op de 1500 meter ging het dit keer geweldig.”

De afsluitende 3000 meter leverde met 4 minuten en 17,14 seconde wel weer een persoonlijke topnotering op. In het eindklassement moest Joy Beune haar grote rivale Jutta Leerdam echter met ruim een punt verschil voorrang verlenen. Beune kwam uit op 162.534 punten, Leerdam op 161.403.

Met haar goede prestaties in Heerenveen heeft Joy Beune zich geplaatst voor het WK junioren over twee weken in Helsinki. Voordat het zover is rijdt ze eerst volgende week nog de finale van strijd om de Worldcup.

De Bornse mag overigens ook volgend seizoen nog starten bij de A-junioren.

Gekneusde ribben
Sebas Diniz (rechts) was heel wat minder fortuinlijk dan Joy Beune. De junior stapte donderdag op de fiets voor een training en kwam al na honderd meter onzacht in aanraking met een auto. Aanvankelijk werd gevreesd voor enkele gebroken ribben, maar onderzoek in het ziekenhuis leerde dat het om behoorlijke kneuzingen ging. Sebas Diniz moest daardoor het NK aan zich voorbij laten gaan. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Poelman — 04 feb 2017
Geweldig Joy gefeliciteerd. Jammer van Sebas,maar je krijgt natuurlijk nog kans ,als je hersteld bent van deze pijnlijke kwestie.Zo zie je maar weer al die talenten uit Borne.
Bert de Groote — 04 feb 2017
Zo zie je maar, sport is sport, Joy een glansrijk weekend met topprestaties, Sebas in de voorbereiding ongelukkig te pas met een auto, we wensen Joy vanaf deze plaats de gebruikelijke felicitaties en Sebas veel sterkte en snel herstel toegewenst, namens het gehele team van de Bornse Schaats- Skeelervereniging

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024