Jeugdplein rondom Kulturhus

 

Komen jullie zondag 16 april ook naar het Jeugdplein? Van 12.00 tot 17.00 uur gaan we met ons allen een supergezellig feestje bouwen in en rond het Kulturhus Borne!

 

Wat is er allemaal te doen?

  • Silent Voorleesdisco

Even toe aan een beetje rust? Kom dan naar de silent voorleeshoek bij het Kulturhus. Zet je koptelefoon op, kies je favoriete kinderboek en laat je voorlezen in een tentje. Uiteraard voor iedereen, maar de doelgroep is 4 tot 8 jaar. Meer weten over de online Bibliotheek? Ook hier ben je aan het goede adres. www.onlinebibliotheek.nl

 

  • Basislab

Wist je dat er regelmatig techniekworkshops zijn in de bibliotheek? Bij het basislab van de bibliotheek kun je tijdens Borne op z'n Best werken met 3D pennen en soldeerbouten. Tevens kan er een ‘Twents ros’ in elkaar gezet worden. Komen jullie bij ons de technische skills showen?

 

  • Expositie Kunst in de Klas

Elk jaar is Kunst in de Klas een onderdeel van het cultuureducatie programma voor de basisscholen in Borne. In de week voor en tijdens Borne op z’n Best wordt het werk van leerlingen van groep 1 t/m 4 van de Flora tentoongesteld in het Koetshuis. De kunstwerken zijn gemaakt onder begeleiding van de kunstenaars Dini Selfhout en Willemien Nijman, met muziek als inspiratiebron.

 

  • Inloopworkshop ‘Verf een tas’

Zin om zelf creatief aan de slag te gaan? Tijdens deze workshop mag je een tas beschilderen met textielverf terwijl je naar muziek luistert. Hoe laat je zien wat je hoort? Je gaat naar huis met een mooie tas als herinnering aan deze dag!

 

  • Proeftuin Muziekschool

Altijd al een instrument willen bespelen? Bezoek de proeftuin van de muziekschool en kijk welke instrumenten er allemaal zijn. Uitproberen mag ook en de docenten kunnen je er alles over vertellen. Neem ook gerust een kijkje bij de muziekschool en vraag ook een gratis proefles aan!

 

  • Waar is Wally? (14.00 - 16.00 uur)

     

  • Skillz

Skillz verzorgt het jongerenwerk in Borne en is onderdeel van Wijkracht. Wij zijn vandaag aanwezig op het plein van het Kulturhus met onze bus, een pannakooi, graffiti workshop en andere creatieve activiteiten. Ook voor ouders zijn wij beschikbaar voor informatie over ons werk. Ben je nieuwsgierig, kom gezellig langs!

 

  • Kermisattractie

Ieder jaar zorgt Rudy Geelen weer voor leuke kermisattracties voor de jongsten onder ons! Te vinden op het plein bij het Kulturhus en bij het Gemeentehuis.