Jeugdplein rondom Kulturhus

 

Een plein voor de jeugd van Borne, boordevol entertainment en activiteiten –ter lering en vermaak- in het kleurrijke thema van kermis en circus. Voor de kleuters, voor de 12-plussers en alles wat daar tussenin zit. Ook voor de jeugd van Borne is het dorp op z'n Best! Het Jeugdplein is op het terrein voor het Kulturhus.
 

Skillz jongerenwerk 12.00-17.00 uur
Jongeren zijn de hele middag doorlopend welkom in de gezellige pop-up buitenhuiskamer van Skillz. Je kunt daar een praatje maken met éen van de jongerenwerkers of lekker neerploffen op de bank voor een bordspel, kopje koffie of thee. Ook staat er een creatieve tafel waar gehaakt, geschilderd en geknutseld kan worden. Iedereen is van harte welkom

En voor de sportievelingen onder de jeugd staat er een opblaasbare pannakooi op het grasveld.


Workshop Windowpainting ‘Neon Art Circus’ 12.00-15.00 uur
Laat je creatieve geest de vrije loop en werk mee aan de meterslange raamtekening tijdens de workshop Neon Art Circus onder begeleiding van Marieke Engelbertink van Mariex Art&Design.

De grote raampartij van het Kulturhus is ons canvas deze middag. Met felle neonkleuren kunnen deelnemers met speciale krijtstiften hun creaties delen in circus en kermis thema! Er zijn voorbeelden beschikbaar, maar zelf iets bedenken mag natuurlijk ook! De workshop is van 12.00 tot 15.00 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig, kom gewoon langs en meld je aan bij Marieke. Geschikt voor leeftijden van circa 10-18 jaar.

 

Capriolen met jeugdcircus Caroly
Jeugdcircus Caroly is een gezellige circusclub met geweldige artiesten tussen 4 en 18 jaar. En dit jaar viert Caroly haar 25 jarige jubileum! Wil je ook leren jongleren, eenwieleren, acrobatieken en nog veel meer? En ben je 4 jaar of ouder? Dan kun je ameedoen met dit spektaculaire circus op het Jeugdplein tijdens Borne op zn Best!

Caroly geeft deze middag drie keer een circusshow op het midden van het jeugplein, met acts zoals: rhönrad, trapeze, lage en hoge eenwielers, jongleren (ook met vuur), acrobatiek, ballen, steltlopen en acrobatiek op een eenwieler. De tijden zijn:
12.15-12.30 uur
13.15-13.30 uur

15.15-15.30 uur


Aansluitend na elke show kun je meedoen met allerlei leuke circusworkshops, zoals:
Jongleren (diabolo's, bordjes draaien)
Ballopen: op een grote houten bal lopen
Koord lopen: over een koord lopen
Acrobatiek: toren bouwen van kinderen, vliegtuigjes
Rola Bola: op een plankje met een rol eronder heen en weer balanceren

Circus Caroly neemt van alles mee om uit te proberen. Misschien schuilt er wel een circusartiest in jou!

 

Maakplein: wat maak je me nou?
Workshops Tetem
-Tetem komt met een green screen en gaat hierover uitleg geven.
-Workshop programmeren met Ozobotjes.
-Kinderen kunnen aan de slag met 3D pennen.
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Doorlopend vanaf 12.00 uur

Workshop ‘Maak je eigen clownsmuts’
Laat je creativiteit los en ontwerp je eigen unieke (clowns)muts. De kinderen kunnen trots laten zien wat ze hebben gemaakt door hun muts op te zetten en rond te flaneren over het plein.
Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

Doorlopend vanaf 12.00 uur

 

Silent disco voorlezen
Wil jij even tot rust komen en luisteren naar de mooiste voorleesverhalen? Kom dan naar de mini biebtentjes en neem deel aan het silent disco voorlezen van de Bibliotheek. Zet jouw kindje de koptelefoon op en kies zelf een mooi verhaal om naar te luisteren.

Doorlopend vanaf 12.00 uur. Vanaf 2 jaar.

Voorleesvoorstelling ‘Pieterpaf in het circus’
Het team van de bibliotheek verzorgt een leuke voorleesvoorstelling ‘Pieterpaf in het circus’. Pietepaf is het allerkleinste circushondje van de hele wereld, iedereen houdt van hem. Totdat hij op een dag begint te groeien en te groeien...

Om 13.15 uur
Om 15.15 uur

De duur van elke vertelling is ongeveer 15 minuten. Het wordt een interactief vertelmoment voor peuters en kleuters.


Muziekkoepel

Wat is een jeugdplein zonder jonge bands? Deze middag treden er maar liefst twee stoere bandjes op, allebei met leerlingen van de Bornse muziekschool: ‘Wednesday Afternoon’ en ‘Pentagone Band’. Wat ze spelen? Rock, punk, grunge.

 

11.30 - 12.15 uur Luna Danspodium
12.15 - 12.30 uur Caroly Circusplein
12.30 - 13.15 uur Pentagone Band Muziekkoepel
13.15 - 13.30 uur Caroly Circusplein
13.30 - 14.30 uur Cladans Danspodium
14.30 - 15.15 uur Wednesday Afternoon Muziekkoepel
15.15 - 15.30 uur Caroly Circusplein
15.30 - 16.30 uur Danceworkx Danspodium


 

Straatmuzikantjes kermisklantjes:
Muziek maakt gelukkig, gelukkig maken wij muziek. Deze middag showen diverse straatmuzikantjes hun talent op het jeugdplein. Her en der verspreid, laat je verrassen door pop up acts van de Bornse muziekschool!


Smikkelkaart:
Koop een Smikkelkaart voor €7,50 en smikkel je buik rond op met ranja, ijs, minihamburger, en popcorn.

Nostalgische Kermisspelen:
Ook voor leuke nostalgische attracties ben je op het jeugdplein op het juiste adres. Leef je uit met bijvoorbeeld blikgooien, sjoelen, rad van fortuin of laat je schminken!

Danspodium:
Wordt er nog geacteerd, gezongen en gedanst in Borne? Reken maar van yes! Kom kijken naar al het jonge talent, geheid feest in de tent. Born(e) to be dancing.
 

11.30-12.15 uur Theaterschool Luna
13.30-14.30 uur Dansschool Cladans
15.30-16.30 uur Dansschool Danceworkx


Draaimolen/Kermisattractie
 

Boomerveld
Lees je dit goed? Jazeker. Iedereen is welkom op het Jeugdplein van Borne op z'n Best. Daarom is er een heerlijke hangplek voor de oudere jongeren. Lekker ontspannen een oogje in het zeil houden terwijl de jeugd zich vermaakt. Dat kan op het boomerterras, of op een van de zitzakken op het boomerveld. Kopje koffie, taartje, drankje of hamburger erbij. Niets meer aan doen.