Living Statues

Living Statues weer in de startblokken

 

Het is niet nieuw tijdens Borne op z’n Best, maar het blijft een trekpleister van jewelste: de talrijke living statues die een kilometerlang lint vormen door Oud-Borne. Ook in de komende editie op zondag 21 april staan bijna 60 acts uit binnen- en buitenland garant voor een prachtig schouwspel dat zich afspeelt in het mooiste stukje van ons dorp.

 

Bijna het grootste living statues festival van ons land

Met bijna 60 acts is Borne, op het tweejaarlijkse WK na, veruit het grootste living statues festival van ons land. Waar andere plaatsen vaak al gelukkig zijn met het kunnen vastleggen van zo’n 15 à 20 beelden, presenteert Borne op z’n Best er dus een veelvoud van. Bertil Meyer: “Borne is het eerste festival in het nieuwe jaar. Alle statues die in de wintermaanden druk zijn geweest met het ontwikkelen van hun nieuwe act, krijgen dus in Borne voor de allereerste keer de kans zich aan het talrijke publiek te presenteren."

 

Pim Demmer is nieuw binnen de werkgroep en al jaren gefascineerd door het schouwspel dat zich op deze Borne op z'n Best zondag in Oud Borne ontrolt. "Ik vind het geweldig om vanaf nu ook van binnenuit een bijdrage te kunnen leveren aan het succes ervan", zegt hij. Een van de eerste tastbare resultaten vormt een speciale app die hij heeft ontwikkeld, waarop zowel de route van de beelden, alsmede hun herkomst en ook de andere programma-onderdelen zijn opgenomen. "Hoe mooi kan het zijn?", zegt hij. "Met deze app geven we iedereen een volledig spoorboekje van al het fraais dat er op 21 april in Borne is te zien."