Living Statues

Living Statues weer in de startblokken

 

Het is niet nieuw tijdens Borne op z’n Best, maar het blijft een trekpleister van jewelste: de talrijke living statues die een kilometerlang lint vormen door Oud-Borne. Ook in de komende editie op zondag 10 april staan weer bijna 60 acts uit binnen- en buitenland garant voor een prachtig schouwspel dat zich afspeelt in het mooiste stukje van ons dorp.

 

De werkgroep die dit onderdeel van het nog steeds groeiende evenement in goede banen leidt, is er in januari mee begonnen. Petra ter Braak, Juup Leis, Jorike Meijer, Anke Jonathans, Jan Egberink en Bertil Meyer stellen dan een shortlist op van beelden die ze graag in Borne willen hebben. Uitnodigingen gaan de deur uit, contacten worden gelegd. Amper twee maanden verder kan de definitieve lijst dan worden opgemaakt, waarna de inschrijving sluit.

 

Na Arnhem het grootste living statues festival

Met bijna 60 acts is Borne, na het wegvallen van het tweejaarlijkse WK in Arnhem, veruit het grootste living statues festival van ons land. Waar andere plaatsen vaak al gelukkig zijn met het kunnen vastleggen van zo’n 15 à 20 beelden, presenteert Borne op z’n Best er dus een veelvoud van. Bertil Meyer: “Borne is het eerste festival in het nieuwe jaar. Alle statues die in de wintermaanden druk zijn geweest met het ontwikkelen van hun nieuwe act, krijgen dus in Borne voor de allereerste keer de kans zich aan het talrijke publiek te presenteren."

 

Meyer: "Daarnaast -en dat weet ik uit eigen ervaring- hebben we de organisatie, in vergelijking met andere festivals, meer dan uitstekend voor elkaar en werkt de speelplek voor de artiesten, in het oude Borne, duidelijk in ons voordeel. En last but not least, het Bornse publiek is een dankbaar publiek. Dat is wat we jaarlijks van de deelnemers horen, ze vinden het een plezier om in Borne te spelen.”