Ook Daphne Nijenhuis naar Borhave
26-06-2017
ZESDE VERSTERKING VOOR HANDBALCLUB, ELKE PEETERS VOORLOPIG UIT ROULATIE

Ook Daphne Nijenhuis naar Borhave

Met de komst van de 28-jarige Daphne Nijenhuis (foto boven), die overkomt van DSVD, heeft Borhave de selectie voor het komende seizoen opnieuw versterkt met een regionale tophandbalster. De ervaren Nijenhuis acteert meestal als linker hoek- of linker opbouwspeelster. Tegenover de komst van de nieuwe aanwinst staat het tijdelijk wegvallen van Elke Peeters, die als gevolg van een forse knieblessure naar verwachting circa een half jaar zal zijn uitgeschakeld.

Daphne Nijenhuis, met vriend Jeroen Stegink samenwonend in Hengelo, begon op haar zesde met handballen bij DSVD. Ze speelde er vele jaren met veel plezier, maar besloot in 2012 een nieuw avontuur aan te gaan bij HV Bentelo. Na vier mooie seizoenen bij die club keerde ze in 2016 terug op het oude nest bij DSVD. Dat eindigde in de eerste divisie als tweede achter Foreholte en verloor in de nacompetitie om promotie van eredivisionist E&O. Ondanks de sportieve teleurstelling had ze het naar haar zin in Deurningen, waar ze weer met vriendinnen en oud-teamgenoten kon handballen.

Al negen jaar in eerste divisie
Daphne Nijenhuis is echter ook eerzuchtig, wil graag het hoogst haalbare en dat was voor haar altijd al spelen in de eredivisie. Nu dit met DSVD niet lukte, grijpt ze de mogelijkheid aan om dat te doen bij Borhave. “Ondertussen speel ik al negen jaar in de eerste divisie en om allerlei redenen is het er tot nu jammer genoeg niet van gekomen in de eredivisie te handballen. Ik denk niet dat ik nog heel veel beter kan worden. Ik ben geen natuurtalent, maar moet het meer van het harde werken hebben. Bij Borhave ben ik op gesprek geweest en heb ik een keer meegetraind. Omdat ik het bij DSVD prima naar de zin had, was het best lastig om te kiezen. Maar nu deed die kans zich voor en als ik wat wil moet ik het nu doen.”

BIJ Borhave hernieuwt Daphne Nijenhuis de kennismaking als medespeelster van de zussen Eva en Geke Seiger, van wie de laatste ook nog eens een goede vriendin van haar is. “Ik schat in dat we ons weer moeten kunnen handhaven, volgens mij is het team er niet slechter op geworden.”

Lang uitgeschakeld
Daphne Nijenhuis is de zesde versterking voor Borhave, dat aan het tweede seizoen in de eredivisie begint. Eerder al werden Jazzlyn Berfelo, Priscilla ter Elst, Daimy Nijland, Geke Seiger en Eslie Wissink aan de selectie van trainer-coach Rik Philips toegevoegd.

De komst van Daphne Nijenhuis bij Borhave is extra welkom nu Elke Peeters ten gevolge van een val van de fiets een afgescheurde binnenste knieband opliep. Ze is naar verwachting vijf á zes maanden uitgeschakeld. Elke Peeters wordt dinsdag geopereerd in de kliniek van hoofdsponsor OCON in Hengelo. Ook Moud Vlaskamp is vanwege zwaar knieletsel nog maanden uitgeschakeld. (WP)

Foto van Daphne Nijenhuis (geheel boven) © Tina Kolthof.
 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024