Estafette Run overweegt nieuwe formule
24-09-2017
LOOP VOOR VOLWASSENEN AFGELAST WEGENS TE WEINIG ANIMO

Estafette Run overweegt nieuwe formule

De organisatie van de jaarlijkse Estafette Run rond de vijver van de Stroom-Esch overweegt een andere opzet van het evenement voor de komende jaren. Aanleiding daarvoor is de geringe animo van volwassenen om deel te nemen aan de elfde editie van de loop, die om die reden dit keer alleen voor basisscholieren werd gehouden. Het ziet er naar uit dat de Estafette Run vanaf volgend jaar bij de volwassenen alleen voor individuen over drie verschillende afstanden zal worden uitgeschreven.

“We willen wel vasthouden aan de succesformule van een gezellig en breed hardloopevenement voor jong en oud”, zeggen Dusan Olde Heuvelt en Bertus Botter van de organiserende stichting Estafette Run Borne, die de loop houdt in samenwerking met triatlonvereniging TV Trios en wijkvereniging Stroom-Esch. Omdat de ‘grote’ Estafette Run voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar en volwassenen werd afgeblazen, was alle aandacht dit keer gericht op de circa 150 deelnemers van de basisscholen, die door trainers van TV Trios in drie clinics waren klaargestoomd voor hun estafette van vier keer 850 meter en de Kidsrun, de sponsorloop over 400 meter.

Niet zoveel moeite
Ook daarvoor was de belangstelling trouwens wat minder dan in voorgaande jaren. Tot teleurstelling van Olde Heuvelt en Botter, die vooral hopen dat De Vonder en Beekparkschool vanaf volgend jaar de sportieve dag wat meer zullen aanprijzen onder hun leerlingen. “Juist van de nieuwe scholen hadden we meer inschrijvingen verwacht. Zelf hoeven we er niet zoveel moeite voor te doen. Als ze het briefje uitdelen en deelname wat meer stimuleren en de ouders informeren, is het al goed. Iedereen kan zichzelf aanmelden op onze website.”

Bij de Estafette Run Borne worden jaarlijks wisselbekers uitgereikt aan de schoolteams die bij de groepen 6 tot en met 8 de snelste tijd realiseren. Bij de meisjes stond er opnieuw geen maat op Speedy Space van ’t Iemn’schelf, dat voor de vierde keer op rij won. Net als in 2016, toen de vorige wisselbeker definitief in het bezit kwam van de school, werd het kwartet gevormd door Senne Bruyns, Danique Nolte, Milou Leerkotte en Lyanne Sauer uit groep 8. De Snelle Sprinters, met loopsters van diverse scholen, eindigden zondag als tweede, voor de Vliegende Flora Unicoms.

De Bosjes Mannen van de Floraschool wonnen bij de jongens, maar omdat ze een loper van een andere school in de gelederen hadden, kwamen ze reglementair niet in aanmerking voor de wisselbeker. Die mocht wethouder Michel Kotteman nu uitreiken aan de Max Verstappen Boys van de Jan Ligthart, die tweede werden. De derde plek was voor Snelle Jelle van ’t Iemn’schelf.

De Estafette Run Borne, altijd op de laatste zondag van september, bood de jonge jeugd weer veel plezier met een stormbaan, schminken, haren vlechten en gezond eten en drinken. Volgend jaar moet de loop er letterlijk en figuurlijk ook voor volwassenen weer in komen. Harold Rouweler, ook actief binnen het bestuur van de organisatie: “Het evenement is ook nog eens helemaal gratis, terwijl andere lopen in de buurt commercieel zijn opgezet en je daar alleen mag meedoen als je inschrijfgeld betaalt. Het zou toch te gek zijn als we in Borne niet in staat zouden zijn dat hier elk jaar voor elkaar te krijgen?”

De sponsorloop én het haarvlechten door twee meiden leverden dit jaar maar liefst € 660,47 op. Een prachtig resultaat. Dit geld gaat naar fruit voor gezinnen die hun boodschappen halen bij de voedselbank. (WP)



 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Estafette Run Borne 2017


    Inschrijving Run Bike Run gestart

    Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
    23-04-2024

    Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

    Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
    22-04-2024

    NEO wint ruim van Grol: 5-0

    Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
    22-04-2024

    Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

    Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
    22-04-2024

    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024