‘Verenigingen verdienen groot compliment’
MARTIN VELTEN MET ‘DUBBELE PET’ OP LOUTER POSITIEF OVER PLANNEN WOOLDRIK

‘Verenigingen verdienen groot compliment’

Martin Velten is vanuit twee verschillende posities nauw betrokken bij het strategische project ’t Wooldrik. Behalve wethouder is hij ook lid van het dagelijks bestuur van de Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport, die het college van B & W waarin hij zelf zitting heeft adviseert over de plannen voor de multifunctionele accommodatie van ’t Wooldrik. De ‘dubbele pet’ blijkt bij hem niet te knellen.

“Ik kijk er vanuit beide functies heel positief tegenaan. Vooral vanwege de manier waarop het hele proces tot nu is verlopen. De gebruikers van ’t Wooldrik zijn daarin echt vooraan gezet en ik ben echt enorm blij dat het Borne zo geregeld is. De mogelijke aanvankelijke angst dat verenigingen misschien uiteindelijk toch voor het eigen belang zouden gaan als het om de keuze ging voor de gouden, zilveren of bronzen variant, is ongegrond gebleken. Dat is een groot compliment aan de verenigingen, die er met elkaar goed zijn uitgekomen.”

Elkaar beter leren kennen
Het intensieve gezamenlijke overleg heeft volgens Martin Velten nog een ander waardevol gevolg gehad. “Het onderwerp leeft breed en wat ik het mooie eraan vind is dat de mensen van de verschillende clubs elkaar door dit project ook beter hebben leren kennen, mede waardoor het stuk dat naar de BLOS is gezonden zonder gebakkelei tot stand is gekomen. Het is ook naar de raad en het college toe erg waardevol dat ze één front vormen.”

“Natuurlijk sta ik als portefeuillehouder achter dit project”, vervolgt Martin Velten. “Maar het moet nog wel goedgekeurd worden door het college en ik zal er mijn uiterste best voor doen mijn collega’s ervan te overtuigen dat dit door moet gaan. Pas als het plan concrete vormen heeft aangenomen kunnen we bezig met de uitvoering. Dan kunnen we kijken wat er aan zelfwerkzaamheid gedaan kan worden en in hoeverre er subsidies beschikbaar kunnen komen die de kosten voor Borne verlagen.

Kijken hoe oren hangen
Toevallig zit ik vrijdag in Zwolle om met diverse gedeputeerden van de provincie over andere zaken te praten. Ik zal zoveel mogelijk van de gelegenheid gebruik maken om te polsen wat ze ervan vinden en in hoeverre de provincie eventueel met ons mee wil doen als de plannen worden goedgekeurd door het college en de gemeenteraad. Het is heel reëel om te kijken hoe daar de oren hangen. Ik wil de vaart erin houden en er actief mee aan de gang blijven.”

Martin Velten zal de provinciale overheid in zijn vervolggesprekken vooral proberen te overtuigen van het belang van het project omdat het sociale aspect en duurzaamheid er zo nadrukkelijk zijn ingepast. “Het is een enorm ambitieus en ook best prijzig plan”. Velten verwacht dat uitvoering van het project uiteindelijk ruim tien miljoen bruto zal vergen.

Uniek voor heel Nederland
"Maar dat bedrag wordt wel verspreid over een aantal jaren uitgegeven en dus gekapitaliseerd. Bovendien is er de afgelopen dertig jaar ook weinig tot niets aan die accommodaties gedaan en voor een belangrijk deel gaat het hier dus ook om een vervangingsinvestering. Ik vind dat we alles moeten doen om deze wagen aan het lopen te houden. De manier waarop bijvoorbeeld het aspect duurzaamheid in de plannen met onder meer het warmte-koude regelaar uitwisselingssysteem is opgenomen en dat binnen vijftien jaar zichzelf terugverdient, is volgens een onderzoek van advies- en ingenieursbedrijf Dijkoraad zelfs uniek voor zo’n sportcomplex in heel Nederland. Daar kan niet alleen Borne, maar ook de provincie zich prachtig mee op de kaart zetten.” (WP)

Lees ook ons artikel van 2 november: BLOS kiest varianten voor 't Wooldrik

Bij de foto's: Boven de ingang van het zwembad. Het sportcentrum 't Wooldrik krijgt straks één nieuwe centrale, ook voor de sporthallen.
Daaronder wethouder Martin Velten, de accommodatie van Webton Beach en de locatie waar het multifunctionale park moet verrijzen, op de plek van de weilanden naast de velden van BZSV De Blauwwitters en het achter het arrestantencentrum.


 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019

Twentse derby voor Borhave

In de sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Vonder in Deurningen konden DSVD en Borhave hun...
08-09-2019