500 Kinderen leren volleyballen
COOL MOVES VOLLEY TOERNOOI VOOR GROEPEN 7 EN 8 VAN DE BASISSCHOLEN

500 Kinderen leren volleyballen

De twee grote sportzalen van ’t Wooldrik zijn vandaag en morgen het mekka van ruim 500 basisschoolleerlingen. Spelenderwijs worden ze vertrouwd gemaakt met de volleybalsport. Dat gebeurt door middel van een schoolsporttoernooi Cool Moves Volley waarin de groepen 7 en 8 het vooraf geleerde op school nu echt in de praktijk kunnen brengen. Om 09.00 uur dinsdagmorgen klonk het eerste fluitsignaal van de allereerste poulewedstrijd. Morgen rond de middag worden de laatste finales afgewerkt.

 

Methodische spelvorm

Cool Moves Volley is een methodische vorm, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar, waarbij aangepaste en deels versimpelde spelregels gelden. Zo bestaat een team uit vier spelertjes, mag de beginbal ‘gewoon’ over het net worden gegooid en via een teamgenoot worden gevangen. De spelregels kunnen per leeftijdsgroep variëren, steeds serieuzer worden en daardoor steeds meer op het ‘echte’ spelletje gaan lijken.

 

Als voorbereiding op dit toernooi hebben de buurtsportcoaches van Borne Sport de afgelopen weken tijdens de gymlessen tekst en uitleg gegeven. “Mooi om te zien”, zegt Danny Berghuis en een van de coaches, “dat kinderen die op school nog wel praatjes hadden, nu ineens wat stiller zijn en vol geconcentreerd het geleerde in praktijk proberen te brengen. Je merkt dat ze volledig in het spel opgaan.”

 

Juichende leerkrachten

De strijdlust tussen de lijnen, maar zeker ook daarbuiten, is voel- en hoorbaar. Juichende leerkrachten en moeders houden gelijke tred met mopperende kinderen als ze een bal missen en uit zijn. In dit toernooi zijn de opslag en het bovenhands en onderarms spelen de belangrijkste technieken. De ene keer lukt het geweldig, een ander moment voltrekt zich een drama. De kritische scheidsrechters, leerlingen van het Twickel College uit Hengelo, knijpen zo af en toe een oogje dicht.

 

Maar of de wedstrijd nu gewonnen of verloren wordt… het enthousiasme blijft. “En daar is het ons natuurlijk ook om te doen”, aldus Berghuis. De kinderen moeten leren dat volleybal een heel leuk spel kan zijn waarin teamwork essentieel is.” Als toetje voor alle leerlingen verzorgde Ecare Apollo 8 dinsdagmiddag een volleybaldemonstratie. Morgenmiddag zit de zesde editie van dit enerverende schoolsporttoernooi er weer op. (BM)

 

Uitslagen dinsdag:

  1. De Vonder 5
  2. 't Oldhof 3
  3. 't Oldhof 4
  4. Prisma 1

 

Uitslagen woensdag:

  1. De Vonder 2
  2. 't Iemnschelf 4
  3. De Vonder 4
  4. De Esch 2

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024