NEO wint op slotdag van Saasveldia
27-05-2018
EERSTE WEDSTRIJD NACOMPETITIE IN EN TEGEN COLMSCHATE

NEO wint op slotdag van Saasveldia

In de aanloop naar de start van de nacompetitie op 3 juni had NEO nog één thuiswedstrijd te goed. Na een rare eerste helft werd er met 0-2 gerust, maar na de pauze dicteerde NEO het duel volledig en won uiteindelijk verdiend met 3-2.

 

Zonder Bas Smits en Robin Oude Kamphuis begon NEO op het warme kunstgras redelijk voortvarend aan het duel tegen de noabers uit Saasveld. Een paar vlotte aanvallen leverden kansen op voor Ron Spoler, Rick ten Tusscher, Jochem Stam en Mauro Lohuis. Saasveldia stelde daar een wegens buitenspel afgekeurde kopgoal tegenover.

 

Na een minuut of twintig kwam Saasveldia op voorsprong doordat de scheidsrechter een handsbal zag en de bal op de stip deponeerde. Robin Rikkert wist wel raad met dat buitenkansje: 0-1. De NEO-defensie was in die fase niet het meest betrouwbare deel van de ploeg en na een klein half uur konden twee spelers uit Saasveld zomaar op Bob Peterman aflopen. Het was opnieuw Robin Rikkert die de aanval stiftend erg fraai afrondde: 0-2. NEO speelde aanvallend niet eens zo heel slecht, maar moest in de slotfase van de eerste helft Bob Peterman nog twee keer dankbaar zijn dat er met ‘slechts’ 0-2 gerust kon gaan worden.

 

Na de thee

Na de thee verschenen Twan Weghorst en Stijn Baars in de ploeg voor Tim Bijker en Ron Spoler. Nadat de arbiter een handsbal in het doelgebied van de gasten nu niet als strafbaar beoordeelde, schoot Stijn Baars vlak daarna op de binnenkant van de paal. De licht aangeslagen Mauro Lohuis werd uit voorzorg vervangen door de sterk invallende Wessel Bom en vlak nadien kwam NEO na een uur spelen bijna op 1-2. Een mooie actie van Stijn Baars werd ingeschoten door Pascal van Berkum, maar doelman Vervoorn kon ternauwernood redden.

 

Het bleek uitstel van executie want even later werd het wel 1-2. Pascal van Berkum benutte een penalty nadat Twan Weghorst een lichte duw had gekregen. Nog geen vijf minuten later bracht Wout Deterd de zwartwitten op gelijke hoogte. Zijn geplaatste schot bleek Vervoorn te machtig: 2-2. Vanaf de aftrap kreeg Twan Weghorst een kans op de 3-2, maar Vervoorn redde weer voortreffelijk. Weghorst bleef gevaarlijk en hij maakte vlak daarna wel de 3-2 na goed voorbereidend werk van Wessel Bom.

 

Diezelfde Bom had zijn debuut bijna opgefleurd met een treffer, maar zijn schot richting kruising van een kleine dertig meter werd mooi verwerkt door de Saasveldse goalie. In de laatste vijf minuten had Twan Weghorst nog twee keer de gelegenheid de score uit te bouwen en omdat ook Saasveldia in de absolute slotfase niet wist te scoren na een scrimmage, ging de 3-2 de annalen in.

 

NEO had een beetje gerekend op Helios als eerste tegenstander in de nacompetitie, maar dat team verloor en daarop eindigde Colmschate als hoogst geklasseerde periodewinnaar en gaan de mannen van Van Holland daar komende zondag op bezoek.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie vd tuuk — 29 mei 2018
HOPELIJK gauw een feesie boys.

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021

Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8

Afgelopen weekend kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de...
22-03-2021

Zwembad is klaar voor de zwemlessen

“Ik wil op zwemles!”, zegt een jongetje van bijna vier woensdagmiddag gedecideerd...
11-03-2021

Apollo 8 blijft leider in kampioenspoule

In de midweekse confrontatie speelde Apollo 8 woensdagavond een uitwedstrijd tegen VC Sneek. De...
11-03-2021