NEO door naar tweede ronde
03-06-2018
TWENTHE GOOR VOLGENDE TEGENSTANDER IN NACOMPETITIE

NEO door naar tweede ronde

Op een prachtige kunstgrasmat heeft NEO de eerste klip op weg naar de tweede klasse weten te omzeilen. Colmschate '33, dat in 3B op de tweede plek eindigde, werd met 1-0 verslagen. Op basis van de tweede helft waarin NEO grossierde in kansen, mag die overwinning verdiend genoemd worden. Pascal van Berkum was vlak na rust het goudhaantje en de als een routinier spelende Jesse Keur was een van de uitblinkers van de middag.

 

Gele kaart

Het merendeel van de toeschouwers bij het duel kwam uit Borne en zag een spannende, maar niet bijster goede eerste helft. Beide teams kregen een paar kleine kansen, maar met 0-0 halverwege kon iedereen leven. Na een kleine vijf minuten liet NEO de eerste kans optekenen. Goed doorzetten van Ron Spoler bracht de bal bij Jochem Stam die bij de eerste paal via een tegenstander net naast schoot. Nadat Mauro Lohuis een vrije trap net overschoot, pakte Bas Jansen na een pittige overtreding op Rick ten Tusscher een gele kaart.

 

Ook Colmschate kreeg een paar kansen. Een scrimmage na een vrije trap leverde een schot over de goal op van Bob Peterman en de goalie moest na simpel balverlies op het middenveld een schot van de naar Rohda Raalte vetrekkende Wesley Hansler pareren. In de laatste waren er wat meer kansen te noteren. Na goed werk van Jochem Stam werd de inzet van Pascal van Berkum net geblokt en ook een fraaie diepgaande actie van Bjorn Tijhuis leverde een gekraakt schot op. Nadat Colmschate nog eens net over kopte deed Robin Oude Kamphuis dat op slag van rust aan de andere kant.

 

Na de pauze

Na de pauze werd het een veel opener wedstrijd met een enorme hoeveelheid kansen en dat was met name te danken aan het vroege doelpunt van Pascal van Berkum. De hardwerkende spits kreeg de bal via Jochem Stam van Rick ten Tusscher, kapte naar binnen en schoot bij de eerste paal binnen: 0-1. Colmschate hapte naar adem en voor hetzelfde geld was NEO al binnen een paar minuten op 0-2 of zelfs hoger uitgekomen. De thuisclub herpakte zich echter en na zo'n twintig minuten kreeg het de eerste écht grote kans. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal voor het doel gekopt, maar gelukkig huppelde de bal voorlangs.

 

Dertig seconden later had Van Berkum de wedstrijd moeten beslissen. Na een prachtige counter speelde hij de bal net iets te ver voor zich uit en liet Colmschate in leven. Het zou niet de laatste keer zijn... Nadat Bas Smits een gele kaart had gekregen, kreeg Wesley Hanser de voorlaatste kans voor Colmschate. Hij pikte slordig balverlies van NEO op en schoot diagonaal in. Bob Peterman was kansloos, maar de bal belandde op de buitenkant van de paal.

 

De mooiste aanval van de hele wedstrijd eindigde in een puntgave voorzet van Pascal van Berkum. Jochem Stam leek op het moment suprême onderuit te worden gehaald, maar de arbiter gaf tot veler verbazing juist een vrije trap in het voordeel van de ploeg van Toine Rorije.

 

Mirakel

Vanaf de tachtigste minuut regende het kansen voor NEO en het was een mirakel dat het 0-1 bleef. Van Berkum schoot tot drie keer toe rakelings voorlangs, De inzet van Steven Zonders ging net over en vlak achter elkaar vlogen kansrijke lobjes van Tim Bijker en Stijn Baars millimeters naast en over.

Vijf minuten voor afloop kreeg Colmschate nog één kans. Een eerste schotpoging werd geblokt en de tweede fraai gepareerd door Bob Peterman. Vlak daarna moest Milan Roelofs het veld verlaten na een tweede gele kaart.

 

In de terecht lange blessuretijd bleef het zeer onnodig spannend, maar de NEO-defensie gaf vanmiddag erg weinig weg tegen de ploeg die in de competitie 70 keer gescoord had.

Een mooie start van de nacompetitie derhalve en de blik kan voorwaarts naar de ontmoeting met Twenthe Goor komende zondag. De ploeg van Michiel Mensink versloeg vanmiddag Victoria heel knap met 3-2, waarmee de ploeg van Remco van der Weide degradeert.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 03 jun 2018
Trots op onze boys.
Nu Twethe hoor ff in pakken.

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021