WIE HEEFT VRIJKAARTJES, KORTINGSKAARTEN, VERVOER EN VAKANTIE-ACCOMMODATIES?

Protestantse Kerk Borne wil gezinnen helpen

 

De werkgroep Vakantie en Uitstapjes van de Protestantse Kerk Borne wil ook de komende zomer graag weer iets betekenen voor gezinnen die het financieel niet breed hebben. Zij wil ervoor zorgen dat kinderen uit deze gezinnen een leuk dagje uit kunnen beleven of een korte vakantie kunnen vieren. Dat zal deze zomer een stuk lastiger worden dan voorheen. Toch wil ze alle mogelijkheden benutten. Vandaar deze oproep.

 

Vrijkaartjes en kortingskaarten

Als u vrijkaartjes of kortingskaarten hebt voor bijvoorbeeld attractieparken of dierentuinen en u maakt er zelf geen gebruik van, dan kunt u die kaartjes aan de werkgroep beschikbaar stellen. Het gaat om aanbiedingen die in de zomer geldig zijn. De werkgroep zoekt dan een match met een gezin dat juist een wens heeft in die richting. U hoeft dus zelf niet mee en u hoeft verder niets te doen. U hoeft alleen te melden wat u in de aanbieding hebt.

 

Vervoer

Ook treinkaartjes of andere vervoersmogelijkheden zijn welkom. Dat geldt deze zomer nog meer dan in de voorgaande jaren. De werkgroep was gewend om één of twee keer per jaar een touringcar te huren. Op die manier kon een grote groep mensen die zelf geen vervoer heeft, toch een dagje uit. Dat zal nu door de corona-maatregelen waarschijnlijk niet gaan. Daarom wordt naar alternatieven gezocht, bijvoorbeeld in de vorm van treinkaartjes.

 

Vakantie-accommodaties

Misschien hebt u een vakantiehuisje in de omgeving dat u tegen kostprijs wilt verhuren. Of dat uw caravan hier in de buurt in de zomervakantie toch nog een paar weken leeg staat. Daar zou u een gezin waarschijnlijk een groot plezier mee kunnen doen. De werkgroep bemiddelt dan graag. Ook andere ideeën om op een betaalbare manier kinderen en hun ouders een leuke vakantie(dag) te bezorgen zijn uiteraard van harte welkom.

 

U kunt uw aanbod per mail (uitstapjes@pgborne.nl), of per telefoon (Rita Kremer: 06 4033 5202) doorgeven. Vrijkaartjes en dergelijke kunt u ook kwijt in het speciaal daarvoor bedoelde mandje onder de toren in de Oude Kerk. U kunt ze ook in de bus doen bij een van de werkgroepleden: Jacqueline ten Veen, (Ligusterstraat 8), Rita Kremer (Molenkampsweg 37) en Goos Griffioen (Kerkedennen 34).

 

Videoviering Theresiagemeenschap Borne

zondag 24 mei om 10.00 uur

 

Het thema van de viering is: Maria, de moeder Gods.

 

De videoviering is zondag om 10.00 uur te volgen via www.theresiagemeenschapborne.nl (klik op vieringen). De bijbehorende teksten worden ook weer digitaal naar eenieder gemaild, evenals de link van de beelden.

 

Wilt u een 'gewoon papieren boekje' ontvangen, stuur dan uiterlijk donderdag 21 mei een mail met uw naam en adres. Dan wordt het boekje voor zondag 24 mei bij u bezorgd.

 

Indien u een voorbede wilt laten opnemen, mailt u deze ook vóór a.s. vrijdag, eveneens met uw naam en adres. Uw voorbede wordt dan in de liturgie voorgelezen. Het mailadres is secretariaat@theresiagemeenschapborne.nl. 

 

Nieuwe Kerkwijzer nu ook digitaal

 

In verband met het tegengaan van de verspreiding van het corona-virus heeft het bestuur van de HH. Jacobus en Johannes parochie moeten besluiten de editie van de Kerkwijzer rond de Goede Week en Pasen deze keer niet huis aan huis te laten bezorgen.

 

Vandaar dat u deze Kerkwijzer nu ook via dit platform op BorneBoeit kunt raadplegen. Wel worden er enkele exemparen neergelegd bij de Mariakapellen in Borne en Hertme, die u uiteraard kunt meenemen.

 

De Kerkwijzer kunt u hier downloaden.

 

De Oude Kerk: toch open, maar dan anders...

 

Velen hadden zich verheugd op het moment dat zij de Oude Kerk weer zouden kunnen zien, de gerestaureerde muurschilderingen, de schoongemaakte muren en gewelven. Er zou een open dag komen eind maart, maar dat liep allemaal anders, vanwege de maatregelen ten aanzien samenkomsten. Ook de protestantse gemeente kan momenteel niet samenkomen om haar diensten te houden. Via online-diensten zien we wel wat beelden van de gerestaureerde ruimte, maar dat is toch heel anders dan even echt in de ruimte aanwezig zijn en er in rond te lopen.

 

Vanaf woensdag 15 april zal de Oude Kerk op doordeweekse dagen van 10.00 tot 16.00 uur open staan voor bezoek.

 

Dominee Johan Meijer hierover: "Openstaan betekent ook ècht openstaan voor iedereen, ongeacht kerkelijke binding of achtergrond. Voor wie in alle rust de schilderingen wil bekijken: wees welkom! Voor wie stil wil zijn en even wil bidden: wees welkom! Voor wie een gebedsintentie op wil schrijven die op de zondag erna wordt meegenomen in de voorbeden: wees welkom! Voor wie een hartenkreet aan God wil slaken en die toe wil vertrouwen aan ons ‘noodkreetkleed’, waarbij niemand anders die kreet zal lezen: wees welkom! Voor wie een kaarsje aan wil steken, bijvoorbeeld bij onze gedachtenisroos: wees welkom! Wees van harte welkom om binnen te stappen tijdens de openingsuren."

 

Mochten er afscheidsdiensten plaatsvinden, dan kan de openstelling niet doorgaan. Uiteraard gelden bij het bezoeken van de kerk alle veiligheidsmaatregelen die overal gelden: gepaste afstand, niet te veel mensen tegelijk. De aanwezige vrijwilliger zal daar ook op toezien. Het is verheugend dat zich al een mooi aantal vrijwilligers heeft gemeld om aanwezig te zijn bij de openstelling. Er zal ook een collectebus staan waarin een donatie voor het restauratiefonds kan worden gedaan.