Tweede pinksterdag Open Kerkendag

 

Op maandag 29 mei, Tweede pinksterdag, is het de Landelijke Open Kerkendag. Deze derde editie staat in het teken van het kerkinterieur. Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze stenen façades? In de Nederlandse kerken is zóveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijving van musea kunt spreken. Om daar iets van mee te krijgen, om dat te zien en te ervaren, moet je wel een keer naar binnen gaan. Dat is de uitnodiging van Open Kerkendag.


Ook de St. Stephanuskerk in Borne en de H. Stephanuskerk in Hertme openen hun kerkdeuren van 13.30 tot 16.00 uur.

Voor de kinderen is er in de St. Stephanuskerk in Borne een leuke speurtocht. Kom binnen en verbaas je over al dat moois van eeuwen! Meer informatie en een overzicht van alle deelnemende kerken is te vinden op www.openkerkendag.nl.
 

 

Pinkster/agape viering bij de Theresiagemeenschap

 

Op zondag 28 mei, Eerste pinksterdag, houdt de Theresiagemeenschap om 10.00 uur een Pinkster/agape viering in de Oude Synagoge aan de Ennekerdijk.

 

De gemeenschap schrijft:

'Maar aan ieder van ons wordt de openbaring van de Geest meegedeeld tot welzijn van allen.1Kor. 12'

De leerlingen hadden de deuren op slot bang voor de mensen. En dan... Jezus verschijnt, wenst zijn leerlingen twee keer vrede en blaast de Geest in hun ziel. Het is feest, alle angst laten ze varen. Ze zijn één lichaam geworden gedrenkt door één Geest.

 

In de Agapemaaltijd vieren we dat we samen horen tot het ene Lichaam met de Geest in ons tot welzijn van allen. Geloven... chrisma, balsem voor onze ziel. U bent van harte welkom om samen daarover na te denken, te zingen, te bidden en stil te zijn.'

 

Kerkwijzer t/m 16 juni

 

De HH. Jacobus en Johannes parochie (met de St. Stephanus in Borne en de H. Stephanus in Hertme) brengt elke maand een Kerkwijzer uit.

 

Daarin vind je uiteraard informatie over de liturgische vieringen, maar ook allerlei ander wetenswaardigs, alsmede contactadressen en telefoonnummers.

 

De nieuwste Kerkwijzer kun je hier downloaden.

 

ARCHIEF 2023

 

ARCHIEF 2022

 

Donatie voor KWF kankerbestrijding

collecte bij overlijden van Diny Oude Huikink-Rekers

 

In december 2018 kreeg Diny Oude Huikink-Rekers de diagnose longkanker. Dankzij technieken die voortkomen uit kankeronderzoek en de deskundige behandeling door dr. Staal en haar team in het ZGT hebben Diny en haar man Leo nog ruim vier mooie jaren samen gehad.

 

Uit dankbaarheid voor deze 'bonustijd', zoals Diny het zelf noemde, heeft Leo tijdens de condoleance en de crematie gecollecteerd voor KWF kankerbestrijding. Dankzij de gulle giften is € 571,10 opgehaald. Leo wil iedereen bedanken voor de gulle gaven en hoopt dat KWF Kankerbestrijding haar goede werk kan voortzetten en de woorden van Diny 'Alles komt goed!' ooit waarheid zullen worden.

 

Kirsten Slettenaar schreef ‘Zin in zijn’

een boek over het vinden van je weg met lichaam en ziel

 

De naam Kirsten Slettenaar zal vele Bornenaren bekend in de oren klinken. Is ook niet zo verwonderlijk, want ze is een geboren en getogen Bornse, remonstrants predikant in Twente en schrijft met een enige regelmaat een column in Samen Kerken op dit plein. Daarnaast is Kirsten haptonomisch professional.

 

Nieuw is dat Kirsten Slettenaar een boek heeft geschreven met de titel Zin in zijn. Een grensverleggende uitgave die de wijsheid van ons lichaam en de rijkdom van bijbelse verhalen met elkaar in dialoog brengt. Hoe leef je een zinvol bestaan? Wat geeft betekenis aan jouw leven?

 

Het boek geeft geen pasklare antwoorden, maar stimuleert de lezer om aan de hand van Bijbelse verhalen en door te luisteren naar lichaam en ziel een betekenisvol spoor te laten ontstaan in het leven. Vanuit verbinding met jezelf en met de wereld om je heen kun je zo ‘zin in je zijn’ gaan ontdekken.