Samen The Passion kijken

 

Op Witte Donderdag om 20.30 uur kijkt een groot deel van Nederland naar de The Passion op NPO1. Tijdens The Passion wordt voor ons zo bekende lijdensverhaal van Christus verteld. Ondersteund met muziek en zang trek het kruis door een Nederlandse stad. Dit jaar, de negende editie, is deze stad Dordrecht.

 

De werkgroep Vitale Parochie zou het leuk vinden om samen naar de The Passion te kijken. Na de viering van Witte Donderdag om 19.00 uur wordt op een groot scherm The Passion uitgezonden in de Stefans-Hof.

 

Natuurlijk is er koffie en thee. Komt u ook?

 

De Goede Week bij de Theresiagemeenschap

 

De Theresiagemeenschap Borne viert de Goede Week in de Oude Synagoge aan de Ennekeerdijk 17.

 

  • Witte Donderdag 18 april 19.00 uur

De dag van het laatste avondmaal. Jezus waste de voeten van de apostelen en nog eenmaal braken zij het brood en deelden de wijn om Pesach te vieren.

 

  • Goede Vrijdag 19 april 19.00 uur m.m.v. het koor 'Aqua Vitae'

Jezus wordt over de Via Dolorosa naar Golgotha geleid met het kruis op zijn rug. Eenmaal daar aangekomen wordt hij samen met twee misdadigers gekruisigd. Tijdens deze kruisweg gedenken wij de momenten van Jezus' lijdensweg

 

  • Paaszaterdag 20 april 20.30 uur

Jezus is gestorven en begraven maar er is hoop op een nieuw begin. De viering begint daarom in bijna donker en met het ontsteken van de Paaskaars gaan we het Nieuwe Licht tegemoet om zo de verrijzenis van Jezus te gedenken.