Kerkwijzer 20 maart - 30 april

 

In verband met het tegengaan van de verspreiding van het corona-virus heeft het bestuur van de HH. Jacobus en Johannes parochie moeten besluiten de nieuwste editie van de Kerkwijzer niet huis aan huis te laten bezorgen.

 

Vandaar dat u deze Kerkwijzer nu ook via dit platform op BorneBoeit kunt raadplegen. Wel worden er enkele exemparen neergelegd bij de Mariakapellen in Borne en Hertme, die u uiteraard kunt meenemen.

 

De Kerkwijzer kunt u hier downloaden.

 

WIE HEEFT VRIJKAARTJES, KORTINGSKAARTEN, VERVOER EN VAKANTIE-ACCOMMODATIES?

Protestantse Kerk Borne wil gezinnen helpen

 

De werkgroep Vakantie en Uitstapjes van de Protestantse Kerk Borne wil ook de komende zomer graag weer iets betekenen voor gezinnen die het financieel niet breed hebben. Zij wil ervoor zorgen dat kinderen uit deze gezinnen een leuk dagje uit kunnen beleven of een korte vakantie kunnen vieren. Dat zal deze zomer een stuk lastiger worden dan voorheen. Toch wil ze alle mogelijkheden benutten. Vandaar deze oproep.

 

Vrijkaartjes en kortingskaarten

Als u vrijkaartjes of kortingskaarten hebt voor bijvoorbeeld attractieparken of dierentuinen en u maakt er zelf geen gebruik van, dan kunt u die kaartjes aan de werkgroep beschikbaar stellen. Het gaat om aanbiedingen die in de zomer geldig zijn. De werkgroep zoekt dan een match met een gezin dat juist een wens heeft in die richting. U hoeft dus zelf niet mee en u hoeft verder niets te doen. U hoeft alleen te melden wat u in de aanbieding hebt.

 

Vervoer

Ook treinkaartjes of andere vervoersmogelijkheden zijn welkom. Dat geldt deze zomer nog meer dan in de voorgaande jaren. De werkgroep was gewend om één of twee keer per jaar een touringcar te huren. Op die manier kon een grote groep mensen die zelf geen vervoer heeft, toch een dagje uit. Dat zal nu door de corona-maatregelen waarschijnlijk niet gaan. Daarom wordt naar alternatieven gezocht, bijvoorbeeld in de vorm van treinkaartjes.

 

Vakantie-accommodaties

Misschien hebt u een vakantiehuisje in de omgeving dat u tegen kostprijs wilt verhuren. Of dat uw caravan hier in de buurt in de zomervakantie toch nog een paar weken leeg staat. Daar zou u een gezin waarschijnlijk een groot plezier mee kunnen doen. De werkgroep bemiddelt dan graag. Ook andere ideeën om op een betaalbare manier kinderen en hun ouders een leuke vakantie(dag) te bezorgen zijn uiteraard van harte welkom.

 

U kunt uw aanbod per mail (uitstapjes@pgborne.nl), of per telefoon (Rita Kremer: 06 4033 5202) doorgeven. Vrijkaartjes en dergelijke kunt u ook kwijt in het speciaal daarvoor bedoelde mandje onder de toren in de Oude Kerk. U kunt ze ook in de bus doen bij een van de werkgroepleden: Jacqueline ten Veen, (Ligusterstraat 8), Rita Kremer (Molenkampsweg 37) en Goos Griffioen (Kerkedennen 34).