Stemmen voor Hulp aan Sri Lanka

Kans op forse donatie van KRO-NCRV via actie Warm Hart

 

Vorig voorjaar wist kerkgids Jos Verheul te melden samen met de KRO-NCRV bezig te zijn in 2019 een Kerkentour naar Borne te halen, analoog aan het landelijk bekende Kerkenpad. De restauratie van de Oude Kerk én de St. Stephanuskerk gooide vooralsnog echter roet in het eten. Toch bleven de lijntjes met de omroep intact en zo kwam Verheul enkele maanden geleden de Actie Warm Hart op het spoor.

 

Voor deze actie kunnen zich goede doelen melden die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme, zorgzame samenleving. Verheul bedacht zich geen moment en schoof Hulp aan Sri Lanka naar voren, de welbekende Bornse stichting die de allerarmsten op het Aziatische eiland met allerlei acties financieel en praktisch ondersteunt. Inmiddels is de stichting door de eerste voorselectie gekomen en behoort zij nu tot de 68 goede doelen waarop via de website van de omroep gestemd kan worden.

 

De drie goede doelen die de meeste stemmen vergaren, kunnen rekenen op een donatie van tienduizend, vijfduizend of vijfentwintighonderd euro. “Alleszins de moeite waard dus”, aldus Jos Verheul. “Stem en steun dit goede doel!”

 

Stemmen kan (tot en met 14 oktober) zoals gezegd via de website van de omroep www.kro-ncrv.nl/warmhart/stichting-hulp-aan-sri-lanka. Daar valt ook meer te lezen over de actie en over het werk van de Stichting Hulp aan Sri Lanka.